Erp - SSS'18  een 18 karaats clash zondag in Erp
Erp - SSS'18 een 18 karaats clash zondag in Erp Foto compilatie Peter Kuijpers
+video

2H: Erp – SSS'18: de ontknoping van de kampioenendans

Voetbal 1.273 keer gelezen

De voorlaatste zondag van de competitie lijkt qua spanning op de laatste aflevering van Wie is de Mol. Of de Netfllix thrillers: Legend of Prisoners. De competitieleider heeft de spanning prima op weten te voeren. Hoe bedenk je het. Elke wedstrijd in 2H komend weekend heeft zijn eigen verhaal. We volgen ze voor u op de voet. Wie gaat degraderen? Wie pakt er nog een periode of wordt kampioen? Kliksport reisde dinsdag af naar het rustieke Overloon en Erp. Keken naar de trainingen en spraken met de trainers en aanvoerders. De spanning was voelbaar.

Door : Peter Kuijpers

 Emplina - Heeswijk is alleen nog belangrijk voor de ploeg uit Empel die nog wel degelijk in degradatiegevaar zit. Heeswijk staat de laatste wedstrijden op het bekende waakvlammetje en kijkt uit naar het einde van de competitie. De club is wél naarstig opzoek naar een doelman voor komend seizoen nu Niek van Zutphen teruggaat naar zijn roots bij VOW.  Sebastiaan de Schouwer, reservedoelman bij Blauw Geel'38 en woonachtig in Heeswijk, was een optie, maar die besloot toch de concurrentie in Veghel aan te gaan. Althans zo luiden de laatste berichten uit het Blauw Geel'38 kamp.

Wie zijn de degradanten?
Het hele rechterrijtje is nog kandidaat voor nacompetitie. Hier is alleen de rechtstreekse degradant bekend: Sparta'18 uit Sevenum zien we volgend jaar niet meer terug in 2H. Emplina en Sportclub Irene staan op plekken voor nacompetitie waar Berghem Sport binnen handbereik blijft. Venhorst en EVVC en natuurlijk Berghem Sport moeten de strijd nog vol aan om deze ongewenste extensie van de competitie te voorkomen.

Periode-3 of overnamen
Pure wiskunde en kansberekeningen waar je met 'als' en 'dan' stellingen een heel eind komt. Helvoirt en SSS'18 hebben een periode in de knip. Real Lunet leidt ruim de dans voor periode 3. Winst zondag op het bezoekende en gehavende Volharding  betekent dat die periode binnen is. Dan is er nog de eventuele overname van de periode van de kampioen. Wordt dat Erp , dat geen periode heeft, valt er niets over te nemen. Wordt SSS'18 of toekomstig periode kampioen Real Lunet kampioen dan valt er wel wat over te nemen in dit geval  is dan Erp spekkoper.

Erp – SSS'18
De moeder van alle wedstrijden zondag. Het wordt druk op Den Uil reken maar. Beide dorpen stromen leeg en gaan zich concentreren zich langs de lijn. Als Erp wint is het kampioenschap een feit. Erp keert dan terug in de eerste klasse waar het in 2015, na verlies van het tweeluik met Uno Animo, uit degradeerde. Bij een gelijkspel zondag kan Erp een week later in Tegelen bij Sportclub Irene alsnog het kampioenschap binnen hengelen. SSS'18 heeft maar één missie en dat is winnen van Erp. Elk ander resultaat betekent afhaken. Bij winst in Erp kan de titel op het eigen veld een week later, op de laatste competitiedag, in het duel met EVVC, worden binnengehaald. Heel spannend waar het weekend met een tergende thriller roffel langzaam nadert.  Kliksport ging polshoogte nemen in beide kampen. Er heerste een geacteerde rust, de spanning was o zo voelbaar.

Programma tweede klasse H:
Emplina - Heeswijk
Vianen Vooruit - Sportclub Irene
EVVC - Helvoirt
Venhorst - DAW
Real Lunet - Volharding
Sparta'18  -Berghem Sport
Erp - SSS'18

Stand
1. Erp 24-48
2. SSS'18 24-46 (P)
3. Real Lunet 24-44
4. Vianen Vooruit 24-37
5. Volharding 24-34
6. Heeswijk 24-34
7. Helvoirt 24-33 (P)
8. DAW 24-32
9. Venhorst 24-30
10. EVVC 24-30
11. Berghem Sport 24-27
12. Emplina 24-26
13. Sportclub Irene 24-26
14. Sparta'18 24-17


Gesprek met Ruud Vermeer trainer van SSS'18 (Camera Kees Hillebrand)


Gesprek met Wout Janssen aanvoerder van SSS'18

Gesprek met Jurgen van Wanrooij trainer van Erp 


Gesprek met Luuk Barten aanvoerder van Erp 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant