Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Bas Joosten (L) met voor zich Gijs van den Boom van Erp
Bas Joosten (L) met voor zich Gijs van den Boom van Erp (Foto: Peter Kuijpers)

Real Lunet behoorlijke sta-in-de-weg voor SSS'18; Bas Joosten: 'Kampioenschap komt Erp toe'

  •   keer gelezen   Voetbal

OVERLOON – SSS'18 speelt in de nacompetitie wéér een thuiswedstrijd. Naar De Raay komt donderdag Real Lunet uit Vught. De Vughtenaren begonnen de competitie onopvallend, maar hadden een ijzersterk eindschot. Vooral de terugkeer van de gekoesterde Arda Havar heeft een grote bijdrage geleverd aan het sterke slotoffensief van Real Lunet. Aanvaller Bas Joosten van SSS'18 weet als geen ander dat de zes punten die SSS'18 pakte tegen Real Lunet in de reguliere competitie geen enkele garantie bieden voor zondag.

Door: Peter Kuijpers

Bas Joosten heeft er nog een beetje de pee in ondanks dat zijn team uiteindelijk met 4-1 won. Joosten: "We hadden het nooit zover moeten laten komen. We hebben alle kansen gehad om het vóór de verlenging af te maken." 'Als' is een verboden woord in voetbal maar 'als' SSS'18 het karwei op 19 mei in de beslissing met Erp toen had afgemaakt was de wedstrijd donderdag niet nodig geweest. "Dat klopt, maar dat kampioenschap komt Erp toe. Ze waren er klaar voor alles was daarvoor in gereedheid gebracht. Ze waren die zondag beter, klaar uit. Daar moeten we niet meer op terug komen. Donderdag komt Real Lunet naar hier, daar gaan we ons op focussen."Bas Joosten tijdens Erp - SSS'18 met (r) naast zich Rens van der Steen van Erp (Foto Peter Kuijpers)

Havar
Twee maal won SSS'18 in de competitie van de Vughtenaren. Maar de aloude slogan 'In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst' is echt wel van toepassing op het duel van donderdag. Bas Joosten kan er om lachen: "Ja, dat klopt inderdaad. We wonnen thuis met 4-3 en in Vught werd het 1-4, maar het team heeft zich verder ontwikkeld en de na de winterstop is daar natuurlijk Arda Havar bijgekomen die ze makkelijk binnenschiet." Havar (32) kwam met de winterstop over van De Treffers waarmee hij gebrouilleerd was. Trainer Glen Simon van Real Lunet lijfde de ex-prof, die al eerder voor de Vughtenaren uitkwam, per direct in. Joosten weet wat hem te doen staat donderdag. "We zijn blij dat we op donderdag kunnen spelen omdat we op tweede pinksterdag drie mensen zouden moeten missen. Het publiek uit Overloon dat ons altijd steunt, uit of thuis, is een twaalfde man voor ons. Zondag moest ik er tegen Caesar wel even aan wennen dat ze zich aan de andere kant hadden gepositioneerd, maar dat kwam door de hitte van de zon." Om 19.30 uur trappen Real Lunet en SSS'18 af op De Raay waar Marijn Pijnenburg de scheidsrechter is.Arda Havar (midden) hier aan de bal in het duel met Venhorst (Foto Eric Elbers)

Meer berichten