Indelingen Divisies en Hoofdklasse zijn bekend
Indelingen Divisies en Hoofdklasse zijn bekend Foto: Peter Kuijpers

Indelingen en wedstrijden Divisies en Hoofdklassen zijn bekend

Voetbal 3.153 keer gelezen

ZEIST – De KNVB heeft de indelingen en het wedstrijdprogramma vrijgegeven van de Divisies en Hoofdklassen. De rest van de indelingen amateurvoetbal volgen naar verluidt half juli.

In de Derde Divisie zien we in vergelijk met vorig seizoen een zestal nieuwelingen. Gemert, Blauw Geel'38/Jumbo en O.S.S.'20 liggen op 'derbyniveau'. OJC Rosmalen is verdwenen naar de Hoofdklasse maar dit vacuüm wordt nu ingevuld door nieuwkomer Gemert. Jong ADO Den Haag is het enige 'Jongteam' wat in de Derde Divisie Zondag voorkomt. Zoals bekend is bestaat de Derde Divisie zondag maar uit zeventien ploegen wegens het overtal van zaterdagteams. Blauw Geel'38 start op 25 augustus met een thuiswedstrijd tegen UNA. Gemert – O.S.S.20 wordt dan meteen een leuke opener van de competitie. Gemert ontvangt Blauw Geel'38 al op zondag 15 september. Elke week is er dus één team vrij van competitie.  De eerste 'snipperdag' voor O.S.S.'20 is op zondag 6 oktober. Blauw Geel'38 heeft haar vrij weekend op zondag 17 november waar Gemert op 8 december vrij is.

UDI'19/CSU
In de Hoofdklasse B zijn er voor de Udenaren na het wegvallen van Gemert geen echte derby's. De dichtstbijzijnde worden OJC Rosmalen, Juliana'31 uit Malden, Nuenen en AWC uit Wijchen. UDI'19 start op 1 september met een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys uit Zundert. Op  15 september het eerste regionale treffen met Nuenen op Parkzicht in Uden. Weer terug in deze klasse is het Maldense Juliana'31 en het gedegradeerde OJC Rosmalen. Opvallende nieuweling is RKZVC uit het Gelderse Zieuwent. Vijf jaar geleden begon de club, met slechts 350 leden, aan de opmars die hen van de vierde klasse naar de hoofdklasse bracht. Maar liefst acht nieuwkomers in deze klasse. De Udenaren starten met trainer Lodewijk de Kruijf op 31 juli de trainingen. Volgende week groot interview in het Udens Weekblad en later op kliksport met De Kruijf, de opvolger van Stefan Hoogsteder die als trainer bij de KNVB aan de slag gaat.

De groene plaatjes geven een indruk waar de respectievelijke clubs verspreid liggen. Opvallend maar weer de concentratie in het westen van veel clubs. De gele stippen zijn de Tweede Divisie, De grijze stippen vertegenwoordigen de Derde Divisie en de Hoofdklasse B is in het blauw weergegeven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant