Koen van der Zanden dicht bij de 1-1 Foto Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo kantelt bekerduel met Sliedrecht in tweede helft

Voetbal 1.000 keer gelezen

VEGHEL – Een wedstrijd met twee verschillende helften is natuurlijk een oer cliché. Maar in dit geval uitstekend van toepassing als understatement op het bekerduel van vanavond. Vóór rust een absoluut beter Sliedrecht dat via Dennis Verhoef op 0-1 kwam. In de tweede helft was het Blauw Geel'38 dat op de trom sloeg. Twee maal spits Jeroen van Schoonhoven was het die zijn nieuwe team naar de volgende ronde schoot. Keeper Raph Vos, bekritiseerd de laatste tijd, hield met enkele reflexen Blauw Geel'38 bij Sliedrechtse uitvallen na rust in de wedstrijd.

Over de geblesseerden wil het trainer Niels van Casteren niet meer hebben "We doen het met de spelers die wel fit zijn" ,waren onlangs nog zijn woorden. De opstelling was dan ook weinig verrassend. Mustafa Guler wisselde van plek met Mark Dobbelsteen Voor het overige de bekende namen. Koen van der Zanden kreeg al na vijf minuten een enorme kans, maar tot ontsteltenis van hem zelf en vele getrouwen ging de bal er niet in. Sliedrecht startte hoog waar Blauw Geel'38 amper aan voetballen kwam . Wellicht ook gedwongen door de agressieve speelwijze van de bezoekers. Na een kwartier was het raak waar Verhoef van dichtbij kon scoren: 0-1. Blauw Geel'38 ging er niet beter door voetballen. Vooral de opbouw vanachter uit was vaak te traag en met eindeloos 'tikkie breed' verontrust je een tegenstander niet. Zonder echt grote kansen te scheppen bleef de ruststand 0-1.

Jeroen van Schoonhoven houdt Chris Boom van de bal (2)

Reflex
Na rust zette Van Casteren zijn elftal anders weg. Een ouderwetse 4-3-3 sneed nu wel hout. Vooral nadat in de 53e minuut Ben van den Nieuwenhof en Mark Dobbelsteen in het veld kwamen voor de vlak spelende Martijn van Kessel waar ook Erik van Loon naar de kant ging. Blauw Geel'38 speelde plots weer met buitenspelers waar Jeroen van Schoonhoven in de spits ging spelen als de ouderwetse 'Middenvoor.' Nadat eerst Vos met een geweldige reflex een 0-2 voorkwam viel eindelijk de in die fase de verdiende gelijkmaker. Van den Nieuwenhof (17) passeerde op rechts en gaf voor waar Van Schoonhoven mocht afdrukken in de verre hoek 1-1.

Doorspelen
Blauw Geel'38 bleef sterker en toonde ook meer zuurstof in de longen te hebben. Opnieuw was het Vos die opnieuw al zijn kritiek weg vaagde met een werkelijk wereldredding op een Sliedrechtse inzet. Een kwartier voor tijd capituleerde de sterke defensie van de bezoekers. Architect van die aanval was de van OJC Rosmalen overgekomen Zain Moghal (Door Van Casteren tot flankverdediger gepromoveerd) die opkomend drie tegenstanders te vlug af was en Van der Zanden wegstuurde. De voorzet van de man uit Sint Oedenrode was op maat voor Van Schoonhoven die met zijn tweede Blauw Geel'38 op voorsprong zette. Scheidsrechter Nick Tunnissen liet lang doorspelen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Blauw Geel'38 komt binnenkort in de champagnekoeler voor Ronde 2.

Blauw Geel'38/Jumbo: Ralph Vos, Erik van Loon (Mark Dobbelsteen), Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Zain Moghal, Sander Egmond, Jeroen Schoonhoven, Tom Dekkers, Koen van der Zanden (80. Jamey Raas), Martijn van Kessel (53. Ben van den Nieuwenhof) en Tim Rerimassie.