Achates is het nieuwe seizoen begonnen met een monsterzege. (foto: Jeff Meijs)
Achates is het nieuwe seizoen begonnen met een monsterzege. (foto: Jeff Meijs)

4G: Achates schiet er tien binnen bij Montagnards, Heijen wint overtuigend bij GFC

Voetbal 1.806 keer gelezen

Achates is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Michel van de Venn schoot er zaterdagavond tien in bij Montagnards: 0-10. Teun Lemmen maakte een hattrick voor rust, Tom Jennissen kreeg al na een kwartier rood voor de thuisploeg. Een dag later deed ook Heijen wat het moest doen. De roodblauwen kenden weinig moeite met GFC'33: 0-4.

De rode kaart had uiteraard zijn weerslag op het scoreverloop, maar op het moment dat Jennissen voor het neerhalen van een doorgebroken speler naar de kant werd gestuurd, leidde Achates al met 0-2. De Ottersummers waren sowieso goed op dreef, want na een dik uur spelen stond er een 0-9 stand op het bord. De doelpunten aan Achates-zijde werden gemaakt door Teun Lemmen (drie), Siem Loeffen en Kai Bicentini (ieder twee), Damien Matulessy, Jeroey Lekatompessy en Sjors Weijers.

Heijen legt basis voor zege voor rust
Heijen won met 4-0 bij GFC'33. De openingstreffer kwam op naam van Maarten van den Burg, die raakschoot vanaf de stip nadat Dirk Schonenberg werd gevloerd in kansrijke positie. Van den Burg was zelf de aangever bij de 0-2 van Boyd Kessels. Schonenberg volleerde nog voor rust de derde tegen de touwen. In de tweede helft gebeurde er weinig. Op aangeven van Tijn Wabeke tekende Van den Burg nog voor 0-4. "Na rust was het van beide kanten matig. Wij hebben nog wat kansen gemist, maar mijn ploeg geloofde het wel", aldus Heijen-trainer Peter ten Haaf.
Achates is na de dubbelteller in Nieuw Bergen logischerwijs koploper in de vierde klasse G. Heijen staat tweede, gevolgd door SV United en BVV'27, de twee andere ploegen die in de eerste speelronde tot winst kwamen.

Uitslagen vierde klasse G:
Montagnards    -     Achates RKOSV 0-10
BVV '27    -     VV Hegelsom     1-0
EWC '46    -     America     1-1
GFC '33    -     VV Heijen     0-4
Meterik    -     SVEB     1-1
SV Oostrum    -     DEV-Arcen     1-1
SV United    -     Stormvogels '28 4-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant