Ruud Vermeer verruilt na de zomer SSS'18 voor NWC. 'Een mooie club die al langer op mijn lijstje stond.' (foto: Peter Kuijpers)
Ruud Vermeer verruilt na de zomer SSS'18 voor NWC. 'Een mooie club die al langer op mijn lijstje stond.' (foto: Peter Kuijpers)

Ruud Vermeer (SSS'18): 'Handhaving wordt lastig, maar handdoek is nog niet gegooid'

Voetbal 592 keer gelezen

OVERLOON | Ruud Vermeer verruilt deze zomer SSS'18 voor NWC Asten. De 50-jarige coach uit Venray wil zijn laatste half jaar van drie seizoenen in Overloon op een mooie manier afsluiten. "Degradatie ontlopen zal enorm moeilijk worden, maar we hebben zeker nog niet de handdoek gegooid", bezweert Vermeer.

Door Martijn Schwillens

Vermeer -eerder coach bij Boekel Sport, Montagnards en Oostrum- maakte al vroeg bekend zijn contract bij SSS'18 niet te verlengen. "Dat had niks met de ranglijst te maken, maar ik vind drie jaar genoeg. Vervolgens maak je voor jezelf een lijstje met mooie clubs binnen een half uur rijden van Venray. Daartoe behoorde ook NWC, met wie ik in het verleden al informeel contact had gehad. Vorig jaar hebben we voor de districtsbeker tegen ze gespeeld en kregen toen een pak slaag. Afgelopen seizoen zijn ze overtuigend kampioen geworden in de derde klasse en er komt voldoende talent door vanuit de jeugd. Hun U19 en U17 zijn actief in de vierde divisie. Een mooie uitdaging dus", lacht hij.

Zwaar seizoen
Een minstens zo grote uitdaging ligt de komende maanden in Overloon. SSS'18 staat laatste in de eerste klasse D. Het gat met nummer twaalf (nacompetitie) Heeze is vijf punten. "We zijn afgelopen seizoen natuurlijk toch wat verrassend gepromoveerd. We wisten op voorhand dat ons een zwaar seizoen stond te wachten. We doen het met eigen jongens, terwijl Koen Verlinden naar Venray vertrok. Hij was voor ons een belangrijke pion", verduidelijkt Vermeer. "Vrijwel alle wedstrijden hebben we prima meegevoetbald, maar lopen we te simpel tegen doelpunten aan of hebben we zelf teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen."

Collectief
SSS'18 is hekkensluiter, maar de sfeer op sportpark De Raaij heeft er niet onder te lijden, weet Vermeer. "De selectie is een heus collectief. Er wordt enorm hard gewerkt. In de eerste klasse heb je minder tijd en ruimte. Daar hebben mijn spelers aan moeten wennen. Dit nemen ze allemaal mee in hun bagage. Ze worden er betere voetballers van. We gaan er na de winterstop alles aan doen om punten te pakken. Directe handhaving wordt heel lastig, want er is inmiddels een gaatje geslagen. Bovendien verwacht ik dat Venray nog de nodige punten gaat pakken. We moeten ons richten op Heeze en Deurne, maar gemakkelijk gaat het niet worden. Zo reëel moet je wel zijn. Als we er alles aan doen en het uiteindelijk niet lukt, dan kan ik leven met degradatie."

Stappen maken
SSS'18 hervat zondag 26 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia (zevende). "We hebben als groep gesproken over onze speelwijze, maar die gaan we niet wijzigen. Voetballend moeten we stappen maken en op die manier ervoor zorgen dat we vaker scoren en minder goals tegen krijgen. Ik weet van mijn spelers dat ze er in ieder geval alles aan zullen doen. De sfeer onderling is ook top, dus wie weet wat we de komende maanden nog kunnen bereiken", besluit hij.

Programma eerste klasse D:
VV Chèvremont    -     Venlosche Boys     
VV Geldrop    -     SV Deurne     
Heeze    -     SC Susteren     
SSS '18    -     BSV Limburgia     
SV Venray    -     Veritas     
Wilhelmina '08    -     Ster De Stein     
ZSV    -     Wittenhorst

Stand onderin:
10. Wilhelmina'08        11-15
11. Deurne                 12-12
12. Heeze                12-9
13. Venray                12-8
14. SSS'18                12-4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant