Uiterst recht maak Rens van Sleeuwen de 1-0
Uiterst recht maak Rens van Sleeuwen de 1-0 Foto: Eric Elbers

2H: Knullig verlies voor DAW Schaijk, Prinses Irene en Venhorst halen drie punten binnen

Voetbal 2.161 keer gelezen

DAW Schaijk verloor zuur en schlemielig bij Heeswijk acht minuten voor tijd met een penalty. Prinses Irene boekte een fraaie 0-3 zege in en tegen Helvoirt. Een beter Venhorst won met 2-0 van het bezoekende SVSSS waar de 2-0 pas viel in de slotminuten, dus bleef het lang spannend.

Venhorst was de betere ploeg vanmiddag in het duel met SVSSS. Het bleef echter tricky toen de 2-0 lang uitbleef. Trainer Joost Janssen: "Dat was het zeker. Ik heb niet rustig gezeten ondanks dat we echt beter waren." Venhorst kwam in de 25e minuut voor door Rens van Sleeuwen, op dat moment dik verdiend. "Dat het zo spannend bleef, moeten we echt onszelf verwijten door de mogelijkheden niet te benutten. Hun namen risico's en kwamen er kansen voor ons. Pas in de 88e minuut viel de verlossende 2-0. Overigens een doelpunt voor de scheidsrechtercursus over het ontwijken van buitenspel. Thijs van Sleeuwen stond een metertje of vijf buiten spel, maar deed niets. Teun van de Putten rende achter die bal aan legde daarna terug op Thijs die hard uithaalde naar 2-0. Dat was een hele opluchting. Sterk moment van Heuts, de scheidsrechter van vanmiddag."

Mika van Creij (midden) maakte een zeer verdienstelijk debuut in het eerste elftal van Venhorst

Heeswijk – DAW Schaijk 1-0
Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar weer op het programma voor de beiden.  DAW uit Schaijk was dit keer de tegenstander, een ploeg waar Heeswijk nog wat tegen goed te maken had na twee nederlagen in het vorige seizoen. Een belangrijke pot voor beide ploegen om weg te blijven uit de onderste regionen. Uiteindelijk gewonnen door Heeswijk in de slotfase.
Een zure nederlaag vond trainer Rob van der Ven het van zijn team DAW Schaijk bij Heeswijk. Op Ballendonk was DAW de betere ploeg tijdens de eerste helft. .Ondanks een zwaar en hobbelig veld creëerde DAW een aantal prima kansen, maar ontbrak het aan scherpte in de afronding en groeide keeper Groenendijk van Heeswijk in de wedstrijd. Ook in de tweede helft de betere kansen voor DAW. De kansen van Heeswijk kwamen voornamelijk via standaardsituaties. Toch werd het in de 82e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Ries van Alebeek werd na een schijnbeweging neergehaald binnen de krijtlijnen waardoor scheidsrechter Vereijken niks anders kon doen dan de bal op 11-meter leggen. Stef Adank bleef uiterst kalm en stuurde van Aalst de verkeerde hoek in voor 1-0. In die stand kwam ondanks de inzet van DAW geen verandering meer in.

Heeswijk won met 1-0 van het bezoekende DAW Schaijk (foto's Hans Heesakkers)

Helvoirt- Prinses Irene 0-3
Prinses Irene behaalde een verdiende overwinning op Helvoirt. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers uit Nistelrode een presentje omdat na druk van Prinses Irene de bal door Helvoirt in eigen doel werd gewerkt. Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene: "We hebben eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd. Alleen na rust werd Helvoirt aanvankelijk wat feller en dan met de nadruk op feller. We namen de wedstrijd weer over en een kwartier voor tijd hebben we het definitief beslist." Wibe van Rooij was de maker van de 0-3 en het slotwoord was voor Tim van den Brand.