Tim Schuijers van Boekel Sport. scoorde weer voor zijn club
Tim Schuijers van Boekel Sport. scoorde weer voor zijn club Foto: Peter Kuijpers

3D: Boekel Sport wint ook bij RKPVV, Avanti'31 klopt koploper in eigen huis

Voetbal 2.370 keer gelezen

Opvallende uitslagen op de eerste dag na de winterstop. Avanti'31 -weer compleet- wint bij koploper Helmondia, maar ook Boekel Sport gaat gestaag door in het grossieren van driepunters en won eveneens bij een koploper, in dit geval bij RKPVV. Het wordt weer ouderwets spannend in 3D.

Boekel Sport heeft definitief het licht gezien. De Boekelaren wonnen met 0-2 bij RKPVV dat zonder de geschorste Johan van Lierop een tandje terug moest schakelen. De ruststand op de Warande in Helmond was nog 0-0. Trainer Marc van de  Ven: "Het was matig van beiden, zonder echte kansen. We speelden te voorzichtig." Na rust werden de bezoekers uit Boekel beter. Maar liefst drie dikke kopkansen waarvan eenmaal op de lat leverde niets op. Pas in de 70e minuut kwam de in die fase verdiende voorsprong. Edward Schouten gaf Tim Schuijers een niet te missen kans wat 0-1 betekende. Joris Polman was inmiddels vertrokken naar het ziekenhuis waar zijn wenkbrauw gehecht moest worden. In de 89e minuut werd het nog 0-2 door Jelle Bouwmans die dat mocht realiseren vanaf de penaltystip. De Boekelaren doen inmiddels volledig mee om de bovenste plekken. Wie had dat na de stroeve start van vier nederlagen oprij durven dromen.

Den Dungen – Handel 2-0
Handel zit momenteel de bekende hoek waar altijd die nog bekendere klappen vallen. Vanmiddag ging het team van trainer Tom Jacobs met 2-0 onderuit. Tijd voor punten maar daar zeggen we niets verkeerds mee.

Nijnsel Schijndel ( Foto Cees van Raay)

Nijnsel – Schijndel 1-1
Schijndel kwam op Den Eimert in Nijnsels al na acht minuten op voorsprong. Brent Blummel pegelde met een schot van grote afstand de 0-1 voorsprong binnen voor Schijndel. Toch kopte Nijnsel nog voor de rust de gelijkmaker binnen. Na rust twee honderd procent kansen voor Schijndel die door Stan Guns en Tjeerd Peijnenburg werden gemist bleef het gelijk. Beiden teams waren na afloop niet tevreden met het resultaat dat slechts één puntje opleverde.

Excellent – Nooit Gedacht 2-1
Een knappe overwinning op een goed team wat Nooit Gedacht zonder meer is. De ruststand in Oploo was 1-1 waar Thijn Cornelissen opende voor Excellent en Tim Bissels namens Nooit Gedacht de stand weer gelijk trok na een scrimmage uit een hoekschop. Na rust een beter Nooit Gedacht maar het was Excellent dat scoorde opnieuw was het Thijn Cornelissen die het slimst was in de ontstane scrimmage.

Helmondia - Avanti'31 (Foto's Piet van Vorstenbosch)

Helmondia – Avanti'31 1-3
Trainer Henry van Wanrooy voorspelde het al eerder in zijn voorbeschouwing op het duel in Helmond. Van Wanrooy: "Zondag zijn we weer compleet en dan kunnen we veel." En dat bleek vanmiddag wel op De Braak in Helmond. Voor rust werd het 0-1 via een pingel van Geert van Heeswijk. Helmondia kwam via een schot van afstand weer terug voor rust naar 1-1. Na rust werd het de wedstrijd van de invallers. Wouter van Heertum en Fabian Koenen bepaalden de dikverdiende eindstand op 1-3.