Klein verlies vanmiddag van Heeswijk bij Emplina

2H: Keurig zege Volharding bij Helvoirt; Tom van den Boogaard scoort weer na rentree

Voetbal 1.985 keer gelezen

Eveneens in 2H een gemankeerd programma en was de regen spelbreker op deze eerste zondag in februari. Volharding was toe aan een zege en die kwam er tegen Helvoirt. Venhorst sloeg thuis ook toe tegen goed presterende Prinses Irene. Volkel en Heeswijk kwam niet tot winst in hun respectievelijke uitwedstrijden.

Het geplaagde Volharding heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. Op bezoek in Helvoirt werd de gelijknamige ploeg van die plaats in een zware zes puntenwedstrijd verdiend met 1-2 verslagen, waardoor men aansluiting blijft houden met de grote middenmoot. Dit resultaat kwam tot stand met de jongste basiself ooit in de geschiedenis van de Vierlingsbeekse vereniging (22,4 jaar gemiddeld, red.). Tim Michiels opende voor Volharding naar 0-1 in de tiende minuut. Marc Blenckers was het die in de 37e minuut de stand verdubbelde naar 0-2 voor dat topschutter Rico de Laat een kwartier voor tijd de 1-2 binnen prikte. Roel van Lanen van Volharding kreeg nog rood voor een 'elleboogje' en datzelfde overkwam Koen van Asseldonk van Helvoirt (doorgebroken tegenstander). Volharding staat na vandaag gelijk met Helvoirt en Real Lunet. De roodwitten staan twaalfde, maar het verschil met de nummer drie in de stand EVVC bedraagt maar vijf punten. Het wordt met het jaar spannender in de tweede klasse H.

Tom van den Boogaard bekroonde zijn rentree met een treffer tijdens Venhorst Prinses Irene

Venhorst – Prinses Irene 2-0
Ook hier was de eindstand al met de rust bereikt. Teun van de Putten opende in de tiende minuut naar 1-0 waar Venhorst de toonaangevende ploeg bleef. Acht minuten later illustreerde dat Tom van den Boogaard met een treffer naar 2-0 en bleek het scoren nog niet verleerd te hebben. De lang geblesseerde flankaanvaller mocht 35 minuten opdraven van zijn geneesheren. Na rust controleerde Venhorst de wedstrijd en mocht drie nodige punten afvinken.

Real Lunet – Volkel 3-1
Volkel verkeert in de bekende hoek waar die nog bekendere klappen vallen. Vanmiddag werd in Vught met 3-1 verloren van Real Lunet. De ruststand was al 2-0 voor de gastheren die meteen na rust de 3-0 voltooide. Justin Damen verkleinde naar 3-1 maar of dit de pijn van het toen al zeker schijnende verlies kon verzachten was hoog twijfelachtig. Woensdag komen we er op terug in de voorbeschouwing van het duel komende zondag met Emplina.

Drukte voor het doel tijdens Emplina - Heeswijk

Emplina – Heeswijk  1-0
Na twee thuiszeges op rij, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Emplina op het programma voor de mannen van trainer Stef Sijbers. Empel en Heeswijk doen al seizoenen lang weinig voor elkaar onder, dat werd ook deze wedstrijd weer snel duidelijk. Emplina werd het eerst gevaarlijk. De technisch begaafde van der Horst draaide zich knap vrij in de 16-meter, maar schoot daarna wat wild over.Heeswijk kreeg vervolgens een goede kans over rechts. Stef Adank werd diep gestuurd en stak de bal op de doorgelopen Max Sluiter. De rappe aanvaller kwam echter een schoenmaat te kort om binnen te werken. In de tweede helft een sterker Emplina. Heeswijk werd slordig en veel tweede ballen gingen verloren. Een vrije trap van Empel waaide door de wind op de kruising en kort daarna moest keeper Ard Groenendijk redding brengen op de kopbal van spits Le Couvreur. Het enige was Heeswijk hier tegenover kon zetten in die fase was een kopbal van Max Sluiter, deze miste echter kracht. In de 65e minuut kwam Emplina verdient op voorsprong. Danny Aarts speelde te kort terug in zijn eigen 16-meter, waarna Lathouwers de bal op kon pikken en voor kon geven op de vrij staande Le Couvreur. De sterke spits kopte bij de eerste paal binnen. In het vervolg probeerde Heeswijk het nog wel en bracht het aanvallers Wouter van Dijke en Terry van Steenbergen. De blauw-witten konden echter geen vuist maken tegen het compact spelende Empel.