Stef Sijbers trainer van Heeswijk in gesprek met Kliksport
Stef Sijbers trainer van Heeswijk in gesprek met Kliksport Foto: Kees Hillebrand

2H: Linkerrijtje versus rechterrijtje komend weekend

Voetbal 1.586 keer gelezen

Ontmoetingen tussen links en rechts leveren in de politiek nogal eens stevige gevechten op. Of dat model staat voor de wedstrijden van zondag is twijfelachtig. Bovendien dienen zich plots andere weermodellen aan. Het zonnetje is verdwenen en zien we wolken met druppels en zondag zelfs zware storm. Dus wordt het weer afwachten hoe de grasvelden zich zullen houden komend weekend. Blijf hier kijken dan mist u sowieso niets.

Door: Peter Kuijpers

Vianen Vooruit ontvangt Real Lunet. Twee teams die beiden soms onvoorspelbaar zijn. Trainer Niels Voet had de pech dat zijn wedstrijden dit jaar allemaal werden afgelast. Eerst thuis tegen Venhorst was vorige week het veld in Boxmeer te nat. Voet: "Zondag hopen we wel te spelen eindelijk. Real Lunet heeft een aardige overwinning te pakken afgelopen zondag en is een team wat je niet moet onderschatten. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. We spelen vanavond tegen SC N.E.C. en kijken of we donderdag kunnen trainen (velden zijn niet top). Heb iedereen aan boord en een geschorste speler. maar daar heeft iedereen last van." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Christ Stan van Daal uit Heeswijk-Dinther voor aanvang.

Michiel Jans trainer van Volkel: "Het moet niet in de koppies gaan zitten" 

Volkel – Emplina
Volkel werd zondag in Vugt door Real Lunet duidelijk verslagen. De ploeg van de Eeuwsels is inmiddels afgezakt naar de plek met de metafoor 'rode lantaarndrager.' Trainer Michiel Jans zoekt naar oplossingen: "We werken hard , maar halen soms net niet het niveau. Werklust kan ik mijn team niet ontzeggen. Als het dan niet lukt en succes blijft uit gaat dat in de kopjes zitten en knaagt aan het vertrouwen. We zitten in een wat moeilijke fase, maar moeten zeker niet gaan wanhopen." Om 14.30 uur wordt er aan de Eeuwsels afgetrapt met scheidsrechter Ko van de Ven uit Mill.

Prinses Irene – DAW Schaijk
De mannen van trainer Erik Meulendijk liepen zondag in Venhorst tegen een wellicht onverwachte nederlaag op. Maar een volledig Venhorst is nu eenmaal een heel ander team dan als er belangrijke sterkhouders wegvallen. Dat geldt ook voor Prinses Irene weet Meulendijk: "We hebben nog steeds een aantal geblesseerden. Wij konden zondag niet met de omstandigheden omgaan. Harde wind en een glad veld. Venhorst juist wel, dus we kwamen er niet aan te pas. Snel vergeten en weer door. Omstandigheden en zeker het veld zullen zondag zeker niet beter zijn, dus verwacht ik een hele andere wedstrijd. Het blijft spannend allemaal zolang je niet een serie overwinningen kunt neer zetten. En wanneer we een serie verliespartijen neer zet maken we het ons moeilijk. Daar willen wij voor waken dus zondag wordt weer belangrijk." 

Donny van Herpen schiet ze makkelijk binnen voor Berghem Sport

Volharding – Berghem Sport
Twee ploegen die strijden om verschillende idealen. Berghem Sport is volger van koploper Olympia'18 op twee punten achterstand. Volharding staat op een degradatie/nacompetitie plek ook daar willen de Vierlingsbekers zo snel mogelijk weg. Je kan het ook zien dat Volharding bij winst op de drempel van het linkerrijtje kan komen. De verschillen zijn klein onder de twee afgetekende koplopers. Trainer Johan Vullings kijkt met genoegen terug naar afgelopen zondag. Vullings: "Het was inderdaad een welkome overwinning afgelopen zondag tegen Helvoirt. Daar hebben we als tegenstander hard voor moeten werken, met name omdat we 35 minuten in ondertal hebben gespeeld. Komende zondag krijgen we Berghem Sport op bezoek. Dat zal een flinke klus worden, want ze zijn zeer stabiel met een goed georganiseerde verdediging, prima middenveld en een gevaarlijke voorhoede. Zelf kunnen we niet beschikken over een zevental spelers. Een mooie uitdaging dus voor ons." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Amaranth Vereijken voor aanvang op Soetendaal.

Olympia'18 - Venhorst
Olympia'18 krijgt Venhorst op bezoek dat vorige week keurig won van Prinses Irene. Olympia'18 moet er rekening mee houden dat Venhorst weer wat uit de blessures raakt. Maar goed Wil Beier zal deze wedstrijd benaderen alsof hij tegen Real Madrid speelt en zich niet gaat conformeren aan een tegenstander. Regen, wind en Douwe Zwaan dienende een leuk duel op het Sportpark Pelzer. Om 14.30 uur start het duel waar Hameleers de scheidsrechter is.

Heeswijk – EVVC
Het is al jaren een leuke derby zowel op de Zwaan in Vinkel als zondag in Heeswijk op het eigen Balledonk. Een soort regionaal erfgoed dit affiche. EVVC speelde zondag niet en werd afgelast, waar Heeswijk na twee thuisoverwinningen met miniem verschil verloor bij Emplina.  Heeswijk stapt bij winst bijna zeker het linkerrijtje binnen. EVVC is samen met SVSSS de volger van de twee koplopers wél op acht punten achterstand. Onder het motto er gebeurt altijd wel wat in deze derby kunnen we hem bij u van harte aanbevelen. Om 14.30 uur ligt er de planning om af te trappen waar scheidsrechter De Kleine het sportief voor het zeggen heeft.

Programma komende week
Prinses Irene - DAW Schaijk
Volharding - Berghem Sport
Heeswijk - EVVC
Olympia'18 - Venhorst
Volkel - Emplina
SVSSS - Helvoirt
Vianen Vooruit - Real Lunet

Stand:
1. Olympia'18 13-30
2. Berghem Sport 13-28
3. EVVC 13-20
4. SVSSS 13-20
5. Emplina 14-20
6. Vianen Vooruit 12-19
7. Prinses Irene 14-18
8. Venhorst 12-17
9. DAW Schaijk 13-16
10. Heeswijk 13-16
11. Helvoirt 14-15
12. Volharding 14-15
13. Real Lunet 14-15
14. Volkel 14-13

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant