Bart Langenhuijzen (links) maakte zaterdag de 1-0 namens FC De Rakt.
Bart Langenhuijzen (links) maakte zaterdag de 1-0 namens FC De Rakt. Foto: FC De Rakt

Tien man FC De Rakt knokken zich naar zege op VCO en koppositie bij opening lichtinstallatie

Voetbal 689 keer gelezen

UDEN | FC De Rakt is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E. De Udenaren speelden zaterdagavond tegen VCO, bij de ingebruikname van de nieuwe lichtinstallatie op het hoofdveld, 83 minuten met tien man en knokten zich ondanks een numerieke minderheid naar drie belangrijke punten: 4-3. Door de winst is de formatie van coach Eus Marijnissen koploper.

Voor rust gebeurde er van alles op sportpark Moleneind. Al na twee minuten nam de thuisploeg de leiding via Bart Langenhuizen. Vijf minuten later moest FC De Rakt-doelman Nick van Leeuwen er met rood vanaf na het neerhalen van een VCO-speler. "Onterecht', vond Marijnissen. Sep Schraven schoot raak: 1-1. Via Rens van de Rakt en Bart Geelkerken nam FC De Rakt tot twee keer toe een hernieuwde voorsprong, maar de VCO'ers Bas Raaijmakers en opnieuw Schraven zorgden voor een 3-3 ruststand. In de tweede helft kon de wedstrijd twee kanten op, maar sloeg FC De Rakt als enige nog één keer toe. Jaap van de Rakt scoorde een kwartier voor tijd de winnende goal. "We hebben verdiend en vooral op basis van karakter gewonnen. Ik ben trots op de spelers, want we hebben bijna de gehele wedstrijd met tien man gespeeld", aldus Marijnissen, die ook een compliment had voor VCO. "Die ploeg heeft zich voetballend sterk ontwikkeld ten opzichte van begin van het seizoen."
FC De Rakt is koploper in de vijfde klasse E met 29 punten, net zoveel als WHV en Nieuw Woensel. Die ploegen hebben echter twee duels meer gespeeld dan de Udenaren.