Gert-Jan Reijnen (Constantia) loodste zijn ploeg naar een 4-3 overwinning op Gassel. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: Festilent wint met moeite van SCV'58, Juliana te sterk in burentwist en Milsbeek klopt SCMH

Voetbal 1.660 keer gelezen

Festilent heeft geen punten verspeeld in het duel tegen hekkensluiter SCV'58. De koploper won, weliswaar met moeite, met 3-2. In een heus spektakelstuk in Wanroij toonde Constantia veerkracht en klopte Gassel met 4-3. De Wanroijnaren staan nu tweede met evenveel punten als SV Milsbeek, dat op eigen veld de topper tegen SCMH met 2-0 won. De burentwist tussen Juliana Mill en SES eindigde in een gemakkelijke overwinning voor de thuisploeg.

Festilent kende opmerkelijk veel moeite met SCV'58. De Velpenaren zijn bezig aan een verloren seizoen en kunnen degradatie alleen door een wonder nog ontlopen. Toch hield de nummer laatst lang gelijke tred met de Zeelanders, die via Chiel Noijen, Joeri Cuppen en Bram Geurts (penalty) een moeizame maar zeer belangrijke overwinning boekten: 3-2. "We wisten dat het een zware dobber zou worden. Tweemaal zijn we op achterstand gekomen, maar we bleven wel rustig ons spel spelen. Na de 2-2 van Joeri zijn we blijven aandringen." Dat resulteerde vijf minuten voor tijd in een penalty, nadat Willem van de Loop werd neergehaald. Die werd benut door Geurts. "Zwaarbevochten maar dik verdiend", aldus Edwin Peters (Festilent).

Spektakel in Wanroij, Milsbeek wint topper
Constantia en Gassel maakte er een bijzondere ontmoeting van in Wanroij. Gassel begon sterk en nam een 0-2 voorsprong via Cas van Houtum en Ramon van der Venne. Constantia schudde tijdig wakker en kwam nog voor rust op 1-2 door een doelpunt van Milano van der Cruijsen. Bas Selten maakte kort na de thee de gelijkmaker, waarna Ruud van Duinhoven vanaf elf meter de 3-2 aantekende. Gassel hield hoop en kwam weer op gelijke hoogte via Van Houtum. Toch ging de thuisploeg als winnaar van het veld, want in de slotfase maakte Selten de bevrijdende winnende goal: 4-3. "Het was absoluut geen penalty en hun speler stond bij de 4-3 zeker drie meter buitenspel", vond Gassel-coach Dennis Koenders. Zijn evenknie Gert-Jan Reijnen van Constantia oordeelde anders. "Hun grensrechter vlagde niet voor het eerst deze middag discutabel, dus de scheids keurde 'm goed. Het maakt me trots dat we met deze teamprestatie de wedstrijd hebben gewonnen."
SV Milsbeek wipte over SCMH heen op de ranglijst door een 2-0 zege. Aan de Zwarteweg in Noord-Limburg maakte Wahid Rashidi beide goals.

Derbyzege Juliana Mill
Voor de tweede maal dit seizoen was Juliana Mill een maatje te groot voor aartsrivaal SES. De ploeg van coach Johan van Osch was met 4-1 te sterk voor de buren uit Langenboom. Boyd Heijnemans zorgde voor rust voor de 1-0 op aangeven van Justin Jacops, die daarna een doelpunt afgekeurd zag worden en later toch de 2-0 maakte. Nadat Melvin van den Elzen halverwege de tweede helft de spanning had teruggebracht, stelden Heijnemans en Andy Veld de derbywinst zeker: 4-1.

Winst Achilles en SIOL
Toxandria deed niets onder voor Achilles Reek, maar verloor wel. Met name Martijn Brandts en Melvin van Lankveld waren al een paar keer dichtbij de 1-0 geweest toen Aron van Bakel een kwartier voor het einde de enige goal van de middag tegen de touwen kopte: 0-1.
De Zwaluw verspeelde in de slotfase de winst tegen SIOL. Merijn Elbers en Willem van Haren zorgden voor een 2-1 voorsprong, maar de gasten trokken het duel alsnog naar zich toe via Aimane Khtoura en Raphael Letemahulu. Eerder had Dani van Dreumel al gescoord voor de Katwijkers.