Achates won bij EWC'46.
Achates won bij EWC'46.

4G: Belangrijke zege Achates in Well; Heijen pakt punt 'door belachelijke penalty'

Voetbal 534 keer gelezen

WELL/OOSTRUM | Achates lijkt zich niet langer druk te hoeven maken over degradatie naar de vijfde klasse. De Ottersummers boekten een belangrijke overwinning (2-1) bij EWC'46 en hebben nu een gat geslagen met de onderste vier ploegen in de vierde klasse G. Heijen, dat aast op een plek in de nacompetitie om promotie, speelde met 1-1 gelijk tegen Oostrum. De gelijkmaker voor Heijen viel in de 94ste minuut.

Twee, volgens Heijen-coach Peter ten Haaf, belachelijke penalty's zorgden voor een 1-1 eindstand in Oostrum. "Wij waren de beter ploeg, maar niet zuiver in de afronding. Het was zeker na rust wachten op de goal, maar ineens krijgen we een belachelijke penalty tegen terwijl zuiver de bal werd gespeeld. In blessuretijd krijgen wij een even zo belachelijke penalty toen Robbin Hermsen (debutant) slim ging liggen." Het 'goedmakertje' werd benut door Maarten van den Burg. "We krijgen te weinig, maar als je tien minuten voor tijd achter komt, moet je tevreden zijn met een punt", aldus Ten Haaf.
Achates vergrootte het gat met nummer elf EWC'46 tot acht punten dankzij een 2-1 overwinning. In Well zorgden Freek Konings (0-1) en Teun Lemmen (1-2) voor de Ottersumse goals. Mimoun Akrom scoorde namens EWC vlak voor rust de gelijkmaker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant