Vianen Vooruit won van EVVC met 3-1
Vianen Vooruit won van EVVC met 3-1 Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Koploper Olympia'18 piept en kraakt; Volkel moet winst aan Berghem Sport laten

Voetbal 2.527 keer gelezen

Volharding verloor met een klein verschil thuis van Emplina, waar Prinses Irene hard uithaalde naar Helvoirt dat met een moeilijk seizoen bezig is. Olympia'18 ervoer de kracht van Real Lunet. EVVC verloor ook weer eens en dat was sinds 24 november uit bij SVSSS niet meer gebeurd. Vanmiddag gingen de Vinkelaren in Vianen met 3-1 onderuit.

Volharding heeft vanmiddag geen goed vervolg kunnen geven aan de thuisoverwinning vorige week tegen de nummer twee in de stand Berghem Sport (1-0, red.). De nummer drie op de ranglijst Emplina pakte in de extra tijd de volle buit in Vierlingsbeek: 2-3. Bij de rust zag het er nog rooskleurig uit voor Volharding. Men leidde met 1-0 en de Bekenaren mochten zelfs even aan het linkerrijtje ruiken. In de tweede helft gaf de ploeg van trainer Johan Vullings de zege echter volledig uit handen en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen. Na de nederlaag in extremis blijft Volharding elfde en staat het nog altijd net boven de streep. Brent Achten opende voor Volharding na een half uur spelen wat ook de ruststand was. In de tweede helft kwamen de bezoekers gelijk en zelfs op voorsprong. Volharding toonde veerkracht en leek drie minuten voor tijd alsnog een puntje binnen te slepen, nadat Kas van de Bosch (voor het eerst weer in de basis na langdurig blessureleed, red.) de bal in de rebound voorbij Stupers schoot: 2-2. Toch ging het daarna in de extra tijd nog mis voor de Vierlingsbekenaren. Rechtsback Thomas Rijn gaf volledig onnodig een hoekschop weg. Bij die aansluitende corner werd vervolgens kinderlijk eenvoudig verdedigd, waarna Guillermo Le Couvreur met zijn 36 jaar de oudste op het veld, de 2-3 kon binnen tikken. Weer kreeg Volharding daarna opnieuw de kans op de gelijkmaker, maar een inzet van Tom Kessels werd van de lijn gehaald. Daardoor stond Volharding dit seizoen voor de negende maal in zeventien wedstrijden met lege handen.

Heeswijk – SVSSS 2-5
Heeswijk verloor toch ruim van het bezoekende SVSSS uit Udenhout. Heeswijk keek na 25 minuten al tegen in 0-2 achterstand aan. Heeswijk bleef voetballen en kwam dan ook terecht op 1-2. Wouter van Dijke werd diep gestuurd, maar werd onrechtmatig tegen de grond gewerkt door Boer. Aanvoerder Sleddens maakte van elf meter geen fout oog in oog met Boer. Toen de meesten al richting de warme kantine waren kwamen de bezoekers uit het niets op 1-3 net voor rust. Heeswijk kwam goed uit de kleedkamer en ging hoger spelen met meer druk vooruit. Dit resulteerde vrijwel direct in de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf links werd gemist door de Udenhoutse verdedigers, waardoor Van Dijke van dichtbij de spanning weer terugbracht in de wedstrijd. Echter niet van lange duur en was het SVSSS dat uitliep naar 2-4 en uiteindelijk naar 2-5 wat tevens de eindstand was.

Olympia'18 – Real Lunet 0-2
De ploeg uit Boxmeer keek al met de rust tegen een 0-1 achterstand aan. Al vroeg in de wedstrijd moest Douwe Zwaan geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Stan Claasen. Na rust kon Olympia'18 amper een vuist maken. De ploeg van trainer Wil Beijer moest met lede ogen toezien dat de bezoekers uit Vught ook nog een 0-2 voorsprong namen die gezien het spelbeeld wel klopte. De derde nederlaag voor Olympia'18 waar het te hopen is dat de blessure van Zwaan mee gaat vallen.

Prinses Irene – Helvoirt 4-1
Een leuk debuut van de 17-jarige Guus Reijnders die het prima deed aldus trainer Erik Meulendijk. In de 10e minuut kwam Helvoirt op 0-1 met een schitterende vrije trap. Datzelfde deed Wibe van Rooij eveneens uit een vrije trap 1-1. Prinses Irene nam de regie en kwam in de 35e minuut op voorsprong door Jerin van de Rakt: 2-1. Aron van der Rijt deed de thee helemaal goed smaken met zijn treffer naar 3-1. Na rust nog wel veel strijd die nog een treffer opleverde voor de thuisclub. We hadden zijn naam nog niet genoemd, maar daar was hij dan toch met zijn doelpunt naar de dikverdiende 4-1 zege. "En dat was meer dan nodig", wist Meulendijk te vertellen.

Venhorst - DAW Schaijk (Foto Eric Elbers)

Venhorst – DAW Schaijk 2-2
Op sportpark De Voskuilen speelde Venhorst een povere eerste helft. DAW profiteerde dankbaar. Na 18 minuten was het Corik Megens die voor zijn tegenstander kwam en de 0-1 tegen de touwen schoot. In de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 0-2. De keeper van Venhorst verkeek zich op een lage corner waardoor Robbert Knipping bij de tweede paal simpel kon binnen tikken.Na de rust drong Venhorst aan maar er leek voor DAW geen vuiltje aan de lucht. Althans tot de 89ste minuut. Een lange bal van achteruit werd enigszins gelukkig verlengd en verdween plots in de bovenhoek. Venhorst begon te geloven in een punt en pompte alle ballen de 16 meter in. Dit leidde in de 92ste minuut zelfs tot de gelijkmaker. Nog was het niet voorbij, want in de 96ste minuut  was het bijna weer raak. Een kopbal van dichtbij kon ternauwernood gekeerd worden door DAW-keeper Rick van Aalst. 88 minuten lang leek DAW te gaan winnen, maar de wedstrijd eindigde in 2-2. De ongeslagen status van DAW Schaijk bleef op die manier gehandhaafd.

Volkel - Berghem Sport (Foto Jo van Herpen)

Volkel – Berghem Sport 1-3
Een verdiende zege voor de bezoekers uit Berghem. Door die zege is Berghem Sport virtueel koploper in deze klasse. Volkel kwam nog wel op voorsprong door Bodie Jilesen. Nog voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong door Donny van Herpen (1-1) en de 1-2 door Valentijn Smits. Na rust gebeurde er niet veel behalve de 1-3 door Joël van den Berg.

Vianen Vooruit - EVVC (Foto Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – EVVC 3-1
Jim Bogels opende voor Vianen Vooruit met dank aan de doelman van EVVC naar 1-0. EVVC kwam echter voor rust nog op 1-1. Na rust was het Vianen Vooruit dat de wedstrijd bepaalde. Opnieuw was het Bogels die tekende voor de voorsprong. Op aangeven van Rik Renirie scoorde hij de 2-1. Het laatste woord was voor Mart Nuijen die één op één met de keeper in de korte hoek raak schoot. Volgens trainer Niels Voet van Vianen Vooruit was het een stevige pot voetbal vanmiddag. "We hebben op hun helft veel vanuit de tweede bal gespeeld en daar de slag gewonnen."