Achates heeft de voorbije jaren de selectie enorm verjongd. 'Voetballen kunnen we wel, maar het moet qua resultaten allemaal nog wat stabieler worden.' (archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Achates heeft de voorbije jaren de selectie enorm verjongd. 'Voetballen kunnen we wel, maar het moet qua resultaten allemaal nog wat stabieler worden.' (archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

'Ik heb bij Achates een mooie basis neergezet voor de toekomst'

Voetbal 926 keer gelezen

OTTERSUM | Michel van de Venn is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdcoach van Achates. De Cuijkenaar heeft er komende zomer vijf jaar opzitten bij de vierdeklasser uit Ottersum, een periode waarin Van de Venn Achates heeft klaargestoomd voor de toekomst. "Ik ben echt een trainer van de club. Ik kijk dus niet alleen naar het eerste elftal, maar ook naar de jeugd en talenten in het tweede elftal."

Door Martijn Schwillens

Onder Van de Venn heeft Achates een behoorlijke verjongingsslag gemaakt. Bij zijn aantreden in 2015 speelden nog meerdere oudgedienden in het vlaggenschip van de club, die begin deze eeuw zelf een korte periode in de tweede klasse actief was. "In mijn eerste jaar had ik nog de beschikking over jongens als Coen de Jager en Pieter Tunnisen, maar daarna is de selectie per jaar verder verjongd. De gemiddelde leeftijd is 20,3 jaar. Dat is erg jong. Vorig jaar heb ik ook bewust bijgetekend, omdat ik ervan uitging dat we dit seizoen een volgende stap zouden kunnen maken in onze ontwikkeling, zeker omdat we nu in een Limburgse in plaats van een Brabantse klasse zitten", verduidelijkt de 47-jarige coach, die eerder werkzaam was bij HRC'27 en Volharding.

Tegenvallende resultaten
Hij vervolgt: "In die zin vallen de resultaten wat tegen, maar het is ook inherent aan de jonge leeftijd van de spelers. Het kan en moet allemaal wat stabieler. Voetballend is het gewoon goed wat wij laten zien, maar je hebt er niet altijd iets aan om achterin op te bouwen als je een tegenstander treft die in drie balcontacten in jouw 'zestien' probeert te komen. In die zin had ik gehoopt dat we qua prestaties wat constanter zouden zijn. Het is ook de reden dat ik al vroeg in het huidige seizoen heb aangegeven dat ik bezig was aan mijn laatste seizoen in Ottersum. Vijf jaar is genoeg." Vijf jaar waarin Van de Venn naar eigen zeggen ook een mooie basis heeft neergezet voor zijn opvolger Marc Peters. "Ik ben een trainer van de hele vereniging. Ik kijk altijd verder dan naar alleen de selectie. Zo hebben we verschillende acties op touw gezet om het op donderdagavond drukker en gezelliger te laten zijn in de kantine, maar ik kijk ook naar de rest van de club. Wat voor talenten lopen er in het tweede elftal, de U19 en U17? Achates staat er als club goed voor. Bij de U19 lopen ook meerdere talenten rond die na de zomer direct kunnen aansluiten bij de selectie en waarvan ik ook denk dat ze meteen klaar zijn voor de basis."

'Mooie basis'
Zelf gaat Van de Venn aan de slag bij De Zwaluw. "Een echte dorpsclub met veel vrijwilligers die er iets van willen maken. Een vereniging die bij me past", zegt de Cuijkse oefenmeester. Ook de vierdeklasser uit Oeffelt staat aan de vooravond van een verjongingsslag. Geen probleem, stelt Van de Venn. "Er gaan inderdaad wat jongens stoppen, maar er blijft een mooie basis van zes a zeven spelers over waaromheen ik het elftal verder vorm kan geven. Ik hoop en verwacht dat De Zwaluw in de vierde klasse blijft. Dat is voor jonge jongens om stappen te zetten ook veel beter. Ik kijk ernaar uit in Oeffelt te beginnen."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant