DSV is al tien wedstrijden op rij ongeslagen in de vierde klasse H. 'We hebben echt een groei doorgemaakt', stelt hoofdtrainer Steef Peters. (foto: Jeff Meijs)
DSV is al tien wedstrijden op rij ongeslagen in de vierde klasse H. 'We hebben echt een groei doorgemaakt', stelt hoofdtrainer Steef Peters. (foto: Jeff Meijs)

'DSV is, na Festilent, de best voetballende ploeg in deze klasse'

Voetbal 1.214 keer gelezen

SINT ANTHONIS | DSV is bezig aan een indrukwekkende reeks. De vierdeklasser uit Sint Anthonis is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en dankzij die serie aangehaakt bij de top-3. "We presteren op zich vrij stabiel, maar hebben onderweg te vaak wat punten laten liggen om ook mee te doen om het kampioenschap", vertelt hoofdtrainer Steef Peters.

Door Martijn Schwillens

"Formeel zijn we middenmoter, maar de verschillen zijn heel klein in deze klasse. Het gat met de nummer twee (Constantia) is slechts vier punten", weet Peters. "Onze serie is erg mooi, maar helaas hebben we vaak gelijkgespeeld, zodat Festilent buiten ons bereik lijkt te liggen. Dat is ook de enige tegenstander die voetballend beter was dan wij. Wij zetten vol in op het winnen van de derde periode, maar we kunnen door onze klassering nu ook wedden op twee paarden en ons eventueel dus kwalificeren voor de nacompetitie via de eindstand."

Groei doorgemaakt
DSV wordt al twee jaar door andere coaches geroemd om haar verzorgde speelwijze. Voor Peters' aanstelling was DSV een ploeg die zich ternauwernood handhaafde. Inmiddels strijden de groen-witten mee om een plek in de top-3, al is onduidelijk hoe het seizoen wordt afgemaakt na 6 april 2020. "Elk seizoen opnieuw heb ik nieuwe spelers moeten inpassen. De as is op diverse plekken gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. In voetbal heb je weinig tijd om een team helemaal naar je zin neer te zetten. Voor je weet is het alweer zondag. Tussen beide 16-metergebieden zijn wij, na Festilent, de best voetballende ploeg van deze klasse, maar wedstrijden worden juist in het strafschopgebied beslist", zegt Peters. "We zijn wel stabieler geworden. We zijn na Festilent de meest scorende ploeg in deze klasse en we krijgen steeds minder goals tegen. In die zin hebben we een echte groei doorgemaakt."
Onder Peters is de selectie van DSV enorm verjongd. "Toen ik het stokje vier jaar geleden overnam, kreeg ik de taak om de selectie te verjongen en de trainingsopkomst te vergroten. Ik ben op een andere manier gaan trainen: Alles met de bal en wedstrijdgericht. De juiste mix tussen nieuwe oefeningen en herhalingen, zodat er automatismen ontstaan. In mijn eerste seizoen heb ik de O19 bij de selectie gehaald. Die was toen heel krap. Bijna al die jongens spelen nu in een selectie-elftal. Er staat een mooie basis voor de toekomst. Als deze groep voor 75% in tact blijft, zal die stap naar de derde klasse er wel komen." Hij lacht: "Maar het liefst nog dit seizoen."

Toxandria: duofunctie
Peters verruilt deze zomer DSV voor Toxandria. "Ze zijn bewust op zoek gegaan naar een jonge trainer. Ik ga ervan uit dat Toxandria erin blijft, want ze zijn goed genoeg voor de vierde klasse. Vanwege mijn werk, opleiding en mijn jonge gezin ben ik niet in de mogelijkheid om twee dagen in de week op het trainingsveld te staan volgend seizoen, dus ga ik samen met Gerard Kuijpers invulling geven aan de trainingen. Met Gerard heb ik eerder samengewerkt in Sint Anthonis. Voor mij geldt nu echter alleen DSV. De komende maanden ligt de focus op het bereiken van de nacompetitie."

Stand vierde klasse H:
1. Festilent 17-39
2. Constantia 15-31
3. SV Milsbeek 16-31
4. Achilles Reek 15-30
5. SCMH* 16-30
6. Juliana Mill 16-28
7. DSV 16-27
8. SIOL 16-20
9. Gassel 15-17
10. De Zwaluw 14-14
11. SES 15-13
12. Toxandria 16-13
13. VIOS'38 15-11
14. SCV'58 15-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant