Hoofdtrainer Niels Voet van Vianen Vooruit: 'Wellicht is het een optie om de competitie te bevriezen. Gezondheid gaat voor het voetballen.' (foto: Hanny van der Linden)
Hoofdtrainer Niels Voet van Vianen Vooruit: 'Wellicht is het een optie om de competitie te bevriezen. Gezondheid gaat voor het voetballen.' (foto: Hanny van der Linden)

'Gezondheid gaat voor het voetballen. Laten we rustig blijven'

Voetbal 339 keer gelezen

REGIO | Zeker tot 6 april is er geen amateurvoetbal in Nederland. Dit betekent dat de KNVB in tijdnood gaat komen voor wat betreft het afmaken van het seizoen. Klein bier in het licht van de Corona-crisis. De Kliksport-redactie sprak met enkele trainers om te zien hoe hun club omgaat met de situatie.

"Wij volgen het advies van de RIVM en de KNVB. Gezondheid gaat voor het voetballen, dus we trainen ook niet", zegt trainer Niels Voet van Vianen Vooruit. "Laten we rustig blijven. Het is niet niks. Wij hebben er geen invloed op. Alleen invloed op wat we nu kunnen doen om de verspreiding te minderen. Wat ik verwacht? Dat ligt eraan hoe lang het nog duurt! Kan een hele drukke maand worden of wellicht is het een optie om de competitie te bevriezen." Olympia'18-coach Wil Beijer denkt in dezelfde richting. "Hoe het verder moet? Geen idee, misschien helemaal opnieuw beginnen. Wellicht in september."

Afblazen en stopzetten?
"Wij volgen de adviezen van de KNVB en trainen dus niet", vervolgt Johan Vullings (Volharding). "De spelers hebben een individueel programma ontvangen om zich fit te houden. Het is natuurlijk best bizar om mee te maken, maar ik kan me vinden in de maatregelen die genomen zijn. Gezondheid en veiligheid staan boven alles. Belangrijkste vind ik dat de competitie een fair einde krijgt. Met de nieuwe termijn van niet-spelen tot en met 6 april zullen er nog meer wedstrijden ingehaald moeten worden. Dit betekent dat uitspelen gevolgen zou kunnen hebben voor het nacompetitieprogramma. Alles blijft speculeren, want alles zal afhankelijk zijn hoe lang de crisis nog aanhoudt. In mijn ogen kun je niet zeggen: 'We stoppen na 20 wedstrijden.' Het is of helemaal uitspelen of niet-geldig verklaren."
Gravenaar Joost Jansen (Venhorst) vult aan: "Heel eerlijk verwacht ik dat de competitie afgeblazen en stopgezet wordt. Hopelijk komt het snel onder controle, maar om dan vervolgens de rest van het seizoen een dubbel programma te draaien, zie ik niet zitten. Ook het verlengen van de competitie is wat mij betreft geen optie, omdat we dan weer zitten met vakanties."

'Besluit alleen maar accepteren'
John Janssen van Excellent heeft nog hoop dat de competitie uitgespeeld wordt. "Voor de maatregelen (van 15 maart, red.) zijn we nog de zaal ingegaan en hebben de jongens een duurloop gedaan. De crisis is echt ernstig en de keuze van de KNVB is te begrijpen. Ik hoop en verwacht dat de competitie wel uitgespeeld wordt en dat de nacompetitie aangepast gaat worden." Michel Jans (ex-Juliana Mill): "Er kan in mijn ogen ook niet verwacht worden dat we het weekend van 12 april weer competitie spelen, maar ik heb geen idee hoe dit vanuit de KNVB ingevuld wordt."
Tom van Dalen, die met SCMH uitkomt in de vierde klasse H van onder meer Constantia en Milsbeek, zegt tot slot: "We hadden zin om weer lekker te voetballen met het goede weer op komst. Nu is er een veel groter belang en dat is onze gezondheid. Ik vind dat ze er alles aan moeten doen om deze crisis op te lossen en wat dat betekent voor het voetballen is minder belangrijk. Wat het besluit van de KNVB ook mag zijn, we kunnen het dan alleen maar accepteren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant