Afbeelding
Foto: Jo van Herpen

KNVB komt voor huidige seizoen met drie scenario's

Voetbal 2.722 keer gelezen

De KNVB komt naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de regering om het coronavirus te bestrijden, met drie scenario's. Het Ministerie van VWS heeft tegenover de voetbalbond bevestigd dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen tot met met 6 april loopt en niet tot 1 juni. Uiterlijk 6 april wordt duidelijk of de maatregelen voor de sport verlengd worden.

"Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario's", meldt de KNVB.

Scenario's
1. De competities worden voor 30 juni uitgespeeld, tot juni zonder publiek.
2. Na 30 juni worden de competities in het profvoetbal uitgespeeld, afhankelijk van de uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep.
3. De competities dit seizoen worden niet uitgespeeld.

"Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario's. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities. De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant