Henry van der Linden.
Henry van der Linden.

Kennismaken met... Henry van der Linden (Nooit Gedacht)

Voetbal 1.880 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met de nieuwe trainer van Nooit Gedacht, Henry van der Linden.

Naam: Henry van der Linden
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Rosmalen
Beroep/school: Commercieel Lease adviseur bij ProLease in 's-Hertogenbosch.
School: Koning Willem I college, MBO Detailhandel.
Club: Nooit Gedacht Geffen en FC Den Bosch JO18.
Positie: Hoofdtrainer bij Nooit Gedacht, assistent-trainer bij FC Den Bosch JO18.
Sterke punten: Communicatieve vaardigheden met spelers en staf, de wil om mezelf te blijven ontwikkelen, liefhebber.
Mindere punten: Soms te fanatiek merk ik aan mezelf.
Favoriete club: Bayern München.
Beste speler op de regionale velden: Younes Hadouir speelt nu bij CHC in 's-Hertogenbosch.
Beste speler van de wereld: Het is wereld hè, dan kies ik toch voor Andres Iniesta ondanks dat ik hem vervloekte in 2010. Maar onbegrijpelijk dat hij nooit de Gouden Bal heeft gewonnen in zijn Barca tijd.
Slechtste verliezer die je kent: Arnold Hofmans, oud-keeper van onder meer CHC. Zelf meegespeeld bij CHC en ook zijn trainer geweest. Die was na een nederlaag echt niet te genieten. Een echte geboren winnaar.
Beste trainer van de regio: William van Overbeek, ontzettend veel van mogen leren.
Mooiste sportpark van de regio: Vind ik een lastige want veel amateur sportparken zijn gemoderniseerd, maar ben daar zelf niet meer geweest de laatste tijden. Als ik er dan 1 moet noemen ga ik toch voor OJC Rosmalen in de regio.
Gezelligste kantine: Ik hoor die van Nooit Gedacht?? Wat ik zelf ervaren heb, is dat voor mij de kantine van HVCH waar ik tweejaar assistent-trainer ben geweest. Gelukkig had ik altijd een taxi bij thuiswedstrijden van de hoofdtrainer of de vrouw van de verzorger die ook toevallig richting Rosmalen ging wat mij goed uitkwam.
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig als je het mij vraagt, hoewel die gasten van tegenwoordig van andere muziek houden. Ik laat me graag verrassen bij Nooit Gedacht.
Mooiste shirt regionaal: Het ouderwetse rood-zwarte gestreepte shirt van BVV Den Bosch.
Voorbeeld in de voetballerij: Heb niet echt een voorbeeld, maar zoals Pep Guardiola zijn teams laat spelen en zich aanpast aan de cultuur waar hij werkt maar toch zijn spelprincipes terug laat komen vind ik wel fascinerend.
Hoogtepunt als voetballer: De dubbel winnen met BVV 2. Kampioen in de 1e klasse reserve en de beker gewonnen en daar de winnende goal in gemaakt kon niet mooier.
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Teveel om op te noemen, altijd veel lol gehad in en buiten het veld waar ik ook speelde.
Dromen in het voetbal: Ik zou het nog steeds geweldig vinden om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant