Afbeelding

Jeugd in Mill en Oss drie dagen in Spaanse sferen

Voetbal 896 keer gelezen

MILL – Geen paella of tapas, maar wél een lekkere Hollandse lunch na afloop voor de jeugd van zes tot zestien jaar. Drie dagen lang een gedegen training verzorgd door Spaanse trainers van RCD Espanyol uit Barcelona. De tweede club Catalonië staat in Spanje hoog aangeschreven met name de manier van werken in hun jeugdopleiding. De organisatie lag in handen van Master Futbol en trainer Johan van Osch. 53 dartele voetballers genoten drie dagen lang van leuke en professionele trainingen.

Iedere dag werden er meerdere sessies gedaan waarbij niet alleen de vier hoofdmomenten (balbezit, balbezit tegenstander en de omschakelmomenten van beiden) van het voetbalspel werden getraind. Maar zeker ook een stukje doorzettingsvermogen van de jeugdige voetballers. Ondanks de vermoeidheid die gedurende de dagen optrad bleven de kinderen een hoog niveau houden mede door de uitdagende en vernieuwende oefenvormen. De zeer goed verzorgde lunches bij beide clubs hielpen daar uiteraard ook aan bij zodat de jongens en meisjes na de middag weer voldoende energie hadden om de verschillende partij vormpjes te kunnen spelen.

Espanyol
De Spaanse trainers die geassisteerd werden door jeugdtrainers van de club waren zeer tevreden over het niveau van de deelnemers. Vooral de progressie die ze in drie dagen geboekt hadden met vrijwel iedere individuele speler. De Spanjaarden en hun assistenten hebben op een goede manier kunnen werken op de fantastische accommodaties in Mill en Oss. Zeker op de perfecte grasmat in Mill die toch wel voor verbazing zorgde bij de professionele trainers. Inmiddels zijn de Espanyol trainers weer terug in Spanje. Met Nos veremos pronto y un buen viaje (we zien elkaar weer spoedig en goede reis) werden ze uitgezwaaid. De organisatie is weer volop bezig om voorbereidingen te plegen voor de driedaagse herfstvakantie clinics in Nederland. Mocht u als club interesse hebben om Espanyol op uw eigen sportpark uit te nodigen dan kunt u altijd contact opnemen met de organisatie. Zie www.masterfutbol.net.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant