Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
EGS'20 hier in het bekerduel met VOW (Zwarte shirts)
EGS'20 hier in het bekerduel met VOW (Zwarte shirts) (Foto: Peter Kuijpers)

Sterk gewijzigde klasse 3D en 3C komend weekend van acquit

  •   keer gelezen   Voetbal

Na een ‘zomerstop’ van bijna zeven maanden gaat het voetbalcircus weer van start. Vooral de immer spannende klasse 3D is door de competitieleider behoorlijk op zijn kop gezet. In vergelijk met het afgelopen (onderbroken) seizoen verwelkomen we maar liefst zeven nieuwe teams. Veelal uit de regio Oost met name Groesbeek (Rood Wit, Germania en Groesbeekse Boys) als hofleverancier. Maar ook Noord-Limburg is met SV United uit Wanssum en Ysselsteyn goed vertegenwoordigd. Avanti’31, Schijndel en Nijnsel zijn terug in Zuid-1 waar de superderby’s tussen Schijndel en Avani’31 gewaarborgd blijven.

Door: Peter Kuijpers

Fusieclub EGS’20 komt voort uit de clubs: Estria, GVV’57 en SCV’58. De club koos begrijpelijk voor de licentie van Estria dat vorig seizoen voor het eerst uitkwam in de derde klasse. Estria werd door het coronamonster gered van degradatie. Op het moment van staken stonden de ploeg uit Escharen, rijp voor degradatie, met één puntje troosteloos onderaan. Nu toegevoegd in 3D, of wellicht gebleven, staat er een fris team met als trainer Remco ten Hoopen. EGS’20 start komende zondag met een uitduel naar SV United in Wanssum.

Vitesse’08 – Germania
De kans dat je een team uit het voetbalwalhalla Groesbeek treft is in deze klasse groot. In Gennep ontvangt Vitesse’08 het Groesbeekse Germania. ‘De trots van de Stekkenberg’ meldt de Groesbeekse website. Vitesse’08, de ploeg uit Gennep, kende een redelijk bekerprogramma maar kwam uiteindelijk niet door. Als we af moeten gaan op het bekerverhaal van Germania was dat ronduit matig. Het zou overigens niet verstandig zijn daar een prognose op te baseren. Zondag een open wedstrijd waar om 14.00 uur scheidsrechter Van Straaten de bal zal laten rollen.

Margriet – Groesbeekse Boys
Margriet dat met Cito nog volop strijdt in de districtsbeker. De reden is dat het duel met Cito is uitgesteld in verband met een toen heersende corona besmetting. Donderdagavond 17 september wordt het enige achterstallige duel ingehaald. De winnaar gaat door. Zondag kunnen de mannen van Maarten van Vugt vol aan de bak als Groesbeekse Boys naar Oss afreist. Van Vugt: "Afgelopen zaterdag hebben we onze tweede bekerwedstrijd gespeeld. Het gelijke spel tegen NLC'03 was teleurstellend na een prima eerdere overwinning uit bij Boskant. Donderdag spelen we de laatste poulewedstrijd tegen het vernieuwde Cito. Niet ideaal in aanloop van de competitie maar we moesten die door corona uitgestelde wedstrijd nog inhalen. De voorbereiding is wisselvallig geweest maar met het vertrek van zeven spelers uit de selectie en een paar langdurig geblesseerde spelers. (Bas Bressers, Jorn van Bakel, Veron Lionaris) moeten we opnieuw bouwen en op zoek naar de juiste balans. Er zijn een aantal jeugdspelers overgekomen en we hebben in de voorbereiding ook al aantal keergebruik gemaakt van O-19 spelers. Door de nieuwe indeling van 3D is het voor mij ook niet in te schatten hoe de krachtverhoudingen zullen zijn. Wel weet ik dat met Boekel Sport, FC Schadewijk, Excellent, Nooit Gedacht en Handel een aantal sterke teams uit de 'oude' klasse zijn meegegaan. De nieuwe teams ken ik niet, dus we zullen zien. We beginnen met drie keer Groesbeek en dan EGS’20, dus na de eerste 4 wedstrijden weten we wat meer."


Handel maakt zich op voor het treffen met Rood Wit uit Groesbeek

Handel – Rood Wit
Vraag me hierbij af of spelers van Rood Wit ooit in Handel zijn geweest. Wellicht voor een bedevaart dat zou kunnen. Zondag komend de Groesbekers met andere intenties naar D'n Eikenwal en willen de competitie goed beginnen. Dat wil Trainer Tom Jacobs ook die ongeslagen poulewinnaar werd in de beker. Jacobs: “We hebben tot dusverre een prettige voorbereiding waarin we tegen sterke tegenstanders hebben gespeeld. In de beker gaat het qua spel en resultaat meer dan redelijk en de concurrentie binnen het team is toegenomen. We hebben helaas een speler die van zijn fiets is gevallen (Jan van Grinsven red.) en een tijdje niet inzetbaar lijkt te zijn. Verder zijn we de voorbereiding zonder noemenswaardige blessures doorgekomen. Hopelijk blijft dat ook zo na de laatste bekerwedstrijd zodat we tegen rood wit op volle oorlogssterkte zijn. Het zal dit jaar weer even afwachten zijn waar we staan als team in deze competitie. Van veel ploegen weet ik weinig en dat maakt het ook wel verfrissend. Het lezen van de wedstrijd en aan de hand daarvan keuzes maken is een belangrijk onderdeel van het spel en dat zal dus meer dan voorheen gevraagd gaan worden van mijn team. Een mooi meetmoment om te zien hoe goed we daarin zijn geworden. Hopelijk kunnen we er weer een mooi seizoen van maken met V.V. Handel.” Om 14.30 uur wordt er in Handel afgetrapt met scheidsrechter Van Lokven.

Boekel Sport – Nooit Gedacht 
Dit zou zomaar een affiche van afgelopen seizoen kunnen zijn. Vorig seizoen stond hij op de laatste competitiedag gepland en ging dus om de bekende reden niet door. Boekel Sport-trainer Marc van de Ven: “We hebben een goede voorbereiding gehad, met een duidelijk zichtbare positieve ontwikkeling in de afgelopen wedstrijden. Helaas zijn we niet serieus getest in de bekerwedstrijden, die we alle (te) eenvoudig wonnen, maar in de oefenwedstrijden tegen tweedeklassers hebben we ons van onze beste kant laten zien. Die lijn moeten we zien door te trekken tegen een stugge en degelijke tegenstander als Nooit Gedacht. In deze fase van het seizoen, waarbij we nog volop bezig zijn met het door ontwikkelen van de spelprincipes en speelwijze dienen we vooral naar onszelf te kijken. Eindelijk mogen we weer. In een competitie met acht nieuwe ploegen zal het in de eerste speelronden even afwachten zijn hoe de verhoudingen zijn.” Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Janssens voor aanvang op De Donk.

Ysselsteyn – FC Schadewijk
Twee teams die elkaar hoogstwaarschijnlijk nog nooit tegen elkaar gespeeld hebben of hooguit in een vroeger beker verleden. FC Schadewijk moest de beker overlaten aan vierdeklasser SJO/SSA VESTA'19 en kan zich nu vol op de competitie concentreren. Ysselsteyn werd zondag poulewinnaar en gaat door voor de beker. Gaby Kuijpers: “Lastig allemaal met het corona! Blijft gewoon lastig om mee te handelen. We hebben een klein groepje en hebben niet de ideale voorbereiding gehad. Zondag gaat het weer beginnen. Ik weet niets van Ysselsteyn, ben alleen met mijn club bezig. We hebben niks te verliezen in derde klasse, Het is mijn taak om ons daar te handhaven. We proberen met deze groep normaal te werken met plezier gezelligheid en altijd proberen te winnen.” Om 14.30 uur wordt er op Sportpark de Vlies door scheidsrechter Nouamani het sein tot voetballen gegeven.

Excellent – Hapse Boys
Mooie streekderby van twee teams die elkaar zeker wel kennen ook al speelden ze vorig seizoen in verschillende competities. Hapse Boys in 3D Oost op het moment van staken met zestien punten op een elfde plek, Excellent stond er beter voor in 3D Zuid II met een derde plek op drie punten van koploper FC Schadewijk. Trainer John Janssen laat er zijn gedachte over gaan: “We hebben een redelijke voorbereiding gehad, in bepaalde wedstrijden hebben we goede en mindere fases gehad. Ik wil bepaalde onderdelen aan ons spel verbeteren en dat heeft wel wat tijd nodig. Iedereen die de kwaliteiten heeft en ervoor wil gaan heeft de kans gekregen en daardoor is er meer concurrentie op dit moment. Helaas heeft Stephan Schellekens door blessureleed vandaag medegedeeld dat hij met onmiddellijke ingang gaat stoppen. Hij heeft een jaar gewerkt aan zijn terugkeer, door een rustige, geleidelijke opbouw hoopte en leek het erop dat hij weer terugkwam op zijn oude niveau. Jammer genoeg heeft het blessureleed weer toegeslagen en heb ik begrip voor zijn beslissing, maar het is zeker een flinke aderlating. Het is moeilijk in te schatten hoe sterk de competitie is met zeven nieuwe ploegen. Ik denk dat Rood Wit, Groesbeekse Boys, Schadewijk en Boekel Sport de betere ploegen zullen zijn en dat er een brede middenmoot is. Normaal gesproken zullen wij hier ook tussen zitten. Onze eerste wedstrijd is thuis tegen Hapse Boys en in het verleden hadden we altijd heel veel moeite om tegen hun een goed resultaat meer te zetten, maar we gaan het zien.” Op de klassieke tijd van half drie fluit scheidsrechter Van Bree op het Domein voor aanvang.

3C Zuid-1 Avanti’31 – TGG
Avanti’31 kende een prima voorbereiding en kwam als poulewinnaar uit de bekercompetitie. Toch hakte corona, dat ook bij Avanti’31 toesloeg er behoorlijk in. Trainer Henry van Wanrooy: “Wij zitten vol in de voorbereiding, door de corona gevallen binnen de selectie is het een raar begin en veel verschil in ritme en fitheid. Complimenten voor mijn spelers en Avanti'31 hoe zij met de corona om zijn gegaan. Een prachtige competitie staat er aan te komen waar wij heel veel zin in hebben. Heel veel teams op 10 kilometer afstand en de speciale derby tegen RKSV Schijndel. TGG is meteen een hele lastige waar Arda Havar speelt. Wij gaan van onze eigen kracht uit en hebben gewoon een prima selectie met een goede mix van jong en oud. Strijd, inzet en alles geven verwachten de supporters van ons en dat is ook de basis waar je mee begint aan de wedstrijd. Wij gaan elke wedstrijd vol voor de drie punten en als het kan met leuk combinatie voetbal”, aldus trainer Henry van Wanrooy van Avanti’31. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Molenaar voor aanvang. Hoe toepasselijk dit understatement: op De Molenheide!

3C Zuid-1 FC Engelen – Schijndel/De Wit
De bekercompetitie van Schijndel verliep gladjes. Met negen uit drie werd het een clean sheet en zien we de Schijndelaren in November terug. De tegenstander voor zondag had ook een prima voorbereiding. Een soms onvoorspelbaar team met wispelturige resultaten. Vorig seizoen stond de ploeg op het moment van staken in maart een vierde plek. Trainer is de bekende ex-prof Anthony Lurling. Mooi affiche waar om 14.30 uur scheidsrechter Smits de bal zal laten rollen.

3C Zuid-1 Nijnsel – Den Dungen
Veel ploegen in deze klasse die van 3D Zuid II werden overgeheveld naar 3C van Zuid I. Nijnsel is er daar een van. De ploeg van trainer Tim de Wert begint dus op Den Eimert met en leuke thuiswedstrijd. Den Dungen is een sterk team en dat bewezen de Dungenaren vorig seizoen door in Nijnsel met 0-1 en dus drie punten Den Eimert te verlaten. Nieuwe ronde nieuwe kansen is een oer cliché, maar in dit geval prima toepasbaar. Om 14.30 fluit scheidsrechter Fonken hier voor aanvang

Programma voor zondag 20 september

Derde klasse D Zuid II

Excellent – Hapse Boys
Ysselsteyn – FC Schadewijk
Handel – Rood Wit
Boekel Sport – Nooit Gedacht
Margriet – Groesbeekse Boys
Vitesse’08 – Germania
SV United - EGS’20

Derde klasse C Zuid I
Nijnsel – Den Dungen
FC Engelen – Schijndel/De Wit
Avanti’31 – TGG
DVG – SCG’18
Zwaluw VFC -BVV
ODC – Alem
DSC - BMC

Meer berichten