Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Twee kanjers die we dit seizoen niet meer terugzien: Robbie van Raaij en Douwe Zwaan
Twee kanjers die we dit seizoen niet meer terugzien: Robbie van Raaij en Douwe Zwaan (Foto: HANNY VD LINDEN)

Tweede klasse F start met CHC als enige nieuweling

  •   keer gelezen   Voetbal

Weinig mutaties in de tweede klasse F. Deze klasse heeft alleen een naamsverandering ondergaan van 2H naar 2F. CHC is de vervanger van het naar de eerste klasse geplaatste Berghem Sport. Beide hier genoemde clubs kregen dit zetje wellicht op basis van hun goede klassering na de abrupte coronastop. Zondag gaat de bal hier rollen. Een favoriet voor de titel is op voorhand moeilijk aan te wijzen en lijken de teams volkomen aan elkaar gewaagd. We hebben alle trainers vorige week (uit de Kliksport regio) benaderd. De reacties die we kregen hebben we deze keer onverkort geplaatst. Een  lang verhaal aan het begin van een nieuwe en lange competitie.

Door: Peter Kuijpers

EVVC start met een uitduel bij Helvoirt. De twee kennen elkaar al jaren en ook deze keer is het zoals we dan zeggen een open duel. Bij EVVC zijn er wat dingen veranderd en de kracht van dit team is dan ook moeilijk in te schatten. Trainer Antwan van Rijn: “De spelers van Arkel trokken zich terug, dus EVVC was vroeg klaar in het bekerverhaal. We zijn aan een stroeve voorbereiding bezig waarin je kunt merken dat de spelers er door corona lang uit gelegen hebben. De spelersgroep is redelijk intact gebleven, alleen Roel Bouwens en Mark van de Ven zijn gestopt bij de selectie. Er zijn verder geen spelers bij gekomen die aanmerking komen voor het eerste. We beginnen met een uitwedstrijd tegen Helvoirt een team wat het ook al jaren goed doet in de tweede klasse. Een tegenstander die voor ons, dus ook niet meer zoveel geheimen heeft en dat zal wederzijds zijn. Allebei zullen we de nodige passie en strijd gaan tonen om de eerste zo belangrijke punten binnen te halen. Wel fijn om eindelijk weer eens aan de aftrap te staan van een competitiewedstrijd. Om het ‘echie’ zeg ik dan”, aldus de trainer van EVVC. Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Voskuil het sein tot voetballen.

Vianen Vooruit – Olympia’18
Echt een knoert van een derby met twee luidkeelse getrouwen. Die zullen zich volgens de corona normen van minister Hugo de Jonge wel in moeten houden. De toegang is beperkt aan de Koekbaksestraat en daar zijn ook coronawetten voor. Lees de details op de clubwebsites. Twee iconen uit het amateurvoetbal zullen er voetballend niet meer bij zijn. Bij Vianen Vooruit stopte Rob van Raay en aan de kant van Olympia gingen de kicks van ‘doelpuntenmachine’ Douwe Zwaan de zolder op. Olympia’18 die een prima voorbereiding had, vulde dit vacuüm in door spits Ingo Custers op te halen bij Orion. En naar verluidt voelt Custers zich prima bij zijn nieuwe club. Bij de thuisclub Vianen Vooruit behoorlijk wat mutaties met stoppers, maar ook nieuwelingen waar de naam van verdediger Jevaro Ikanubun opvalt. Niels Voet: “Mooie eerst wedstrijd staat er op het programma inderdaad. Olympia'18 toch de favoriet met CHC, Volharding en Real Lunet. Jammer is het wel ja, dat er weinig mensen bij kunnen zijn. Maar de club doet er alles aan om dat goed te laten verlopen. Over de voorbereiding ben ik best tevreden. Rustig opgestart na een lange periode stil te hebben gelegen. Weinig in de duels geweest. Week eerder gestart dan gepland met trainen, om vooral op de training in de duels te komen. Twee prima oefenwedstrijden gespeeld waarbij de tegenstander ook lekker wilde voetballen. Voor de beker tegen Deurne en GSV'28 twee prima wedstrijden op een hoger niveau gespeeld. Met zes wijzigingen in de selectie en met wat aanpassingen doen we het vrij aardig. Nieuwe spelers hebben zich van dag één goed aangepast en dat is mooi om te zien. We gaan zien wat dit seizoen ons brengt.” Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Ooms, (ook voor hem een prachtige derby) voor aanvang.

Volkel - SVSSS
Nieuweling Volkel kwakkelde het afgelopen seizoen door het leven in de tweede klasse. De ploeg droeg op het moment van de coronastaking symbolische ‘rode lantaarn’ Dit wordt het tweede seizoen voor de Volkelaren in deze klasse. De voorbereiding was matig waar Veritas en Heer doorgingen naar de volgende ronde. Zondag SVSS weet ook trainer Michel Jans: “Als ik terugdenk aan de voorbereiding, dan is het eerste wat naar boven komt natuurlijk het plotselinge overlijden van Adri van Oort, wat een enorme impact heeft gehad binnen onze groep. Dit na een ook al heftige coronaperiode. Deze zeer trieste gebeurtenissen overschaduwen natuurlijk het voetbal compleet. Maar dit laat aan de andere kant ook de hechtheid en kracht van voetbalvereniging Volkel en de hele Volkelse gemeenschap zien. Indrukwekkend. Als je naar het voetbal kijkt dan is het natuurlijk heerlijk om begin augustus weer te kunnen starten met alle trainingsvormen en oefenwedstrijden. Daar hebben we met elkaar toch lang naar uitgekeken en ik hoop erop dat we een (redelijk) normaal seizoen kunnen gaan draaien."

Ontwikkeld
"Onze prestaties in de voorbereiding zijn behoorlijk wisselvallig. Over het algemeen laten we een stijgende lijn zien in ons spel, zowel aanvallend als verdedigend. Echter maken we op bepaalde momenten ook nog te veel fouten en zakken we daardoor soms wat weg. Positief is dat diverse spelers zich echt ontwikkeld hebben. De jongens hebben weer een jaar ervaring in de tweede klasse en weten beter wat er van ze verwacht wordt op dit niveau. Bovendien zijn we steeds beter in staat om te lezen wat een wedstrijd vraagt en daar onze speelwijze op details in aan te passen. We kijken dan ook met vertrouwen naar komend seizoen. Tijdens de bekerperiode heb ik diverse teams aan het werk kunnen zien. CHC is de enige nieuwkomer in deze klasse en ik verwacht dat de verschillen over het algemeen ook dit jaar klein zullen zijn. In eerste instantie is handhaving onze doelstelling en we gaan er alles aan doen om komende zondag daarin de eerste stap te zetten”, is de duidelijke taal van de trainer van Volkel. Op de Eeuwsels trappen de teams om 14.30 uur af met scheidsrechter Stroot.

Prinses Irene – DAW Schaijk
Trainer Erik Meulendijk heeft met het vertrek van aanvaller Wibe van Rooy behoorlijk wat ingeleverd. De aanvulling komt op De Schellen voornamelijk uit de jeugd. Bij DAW zijn de wijzigingen binnen de perken gebleven. Trainer Rob van der Ven van DAW: “In deze vreemde tijd is voetbal een zeer welkome afleiding. Na veertien anderhalve meter trainingen aan het eind van afgelopen seizoen, hebben we inmiddels weer aardig wat 'gewone' trainingen, oefen- en bekerwedstrijden in de benen. Wisselende resultaten, maar bovenal een team gezien dat een positieve ontwikkeling door maakt. Het is genieten om met deze gasten op het veld te mogen staan. Het plezier en het fanatisme spat ervan af. Een jonge getalenteerde groep aangevuld met enkele ervaren krachten. Daarnaast zijn ook de jonge spelers inmiddels een jaartje ouder en loopt het merendeel alweer aardig wat seizoenen mee op dit niveau. Ik denk dat dit in de breedte misschien wel de beste groep is die DAW in jaren heeft gehad. Het wordt dan ook wel eens tijd dat we laten zien dat we mee kunnen met een groot gedeelte van onze tegenstanders in de tweede klasse. De kwaliteit is zonder twijfel aanwezig, maar tijdens wedstrijden worden vaak ook andere dingen gevraagd en missen we soms nog wat slimmigheidjes en ervaring op bepaalde momenten. Hopelijk kunnen we hierin individueel en als team op korte termijn stappen maken. Een goede start van een seizoen kan voor het vertrouwen van deze jonge groep cruciaal zijn. Met Prinses Irene, Volkel en Helvoirt als eerste tegenstanders hopen we dit jaar eens anders aan het seizoen te beginnen. Het gevoel is goed, ondanks enkele blessures, maar zoals gezegd, zou de breedte van de groep ons dit jaar wel eens kunnen gaan helpen”, zegt Rob van der Ven trainer van DAW.


Wibe van Rooy werd opgehaald door Nuenen (Foto Peter Kuijpers)

Volharding – Venhorst
Een onvoorspelbaar duel waar de bezoekers zeker niet hoog zullen starten op Sportpark Soetendaal. Wel onmiddellijk klaar om in de omschakeling toe te slaan. Bij trainer Johan Vullings van Volharding is dit zeker bekend. Trainer Joost Janssen van de bezoekers is niet ontevreden over de voorbereiding van Venhorst: “Afgelopen zondag hebben wij de laatste bekerwedstrijd gespeeld tegen Marvilde (1-2 verlies). Bij vlagen waren we dominant en konden we onze tegenstander dwingen verkeerde keuzes te maken. Daar hebben we alleen te weinig gebruik van gemaakt. Ik moet ook zeggen dat ze een leuke ploeg hebben met een routinier als Jeroen van de Kerkhof in de spits. Een goed elftal. Al met al ben ik niet ontevreden met onze voorbereiding. Wij hebben negen spelers van JO19 doorgeschoven naar de selectie waarvan er momenteel vier zijn aangehaakt bij de eerste selectie. Over al deze jongens ben ik erg tevreden. Ze werken hard, zijn leergierig en gaan mee in het fanatisme van de groep. Zondag uit naar Volharding. Hier hebben wij het altijd lastig, mede door het kunstgras. De afgelopen drie keren hebben wij één maal gelijk gespeeld en de andere keren verloren. Wij gaan er ook niet heen met angst, maar zien het als een nieuw kans op een goed resultaat. Komend seizoen ga ik mijn vierde seizoen in bij Venhorst waar ik het nog steeds prima naar mijn zin heb. Alleen eigen opgeleide spelers en voor Venhorst op een fantastisch niveau. Wij gaan komend seizoen weer genieten en bekijken onze kansen van wedstrijd tot wedstrijd. Hopelijk blijft iedereen fit en gaan we een mooi seizoen tegemoet”, zegt Joost Janssen trainer van Venhorst. In Vierlingsbeek wordt er om 14.30 uur afgetrapt met scheidsrechter Masman. 

Heeswijk – Real Lunet
Het bekerprogramma leverde voor Heeswijk niet veel goeds op. Snel vergeten is een veel gehoorde zin op Balledonk. De focus staat op Real Lunet uit Vught dat elk jaar (wij doen dat dan ook maar) wordt getipt als kampioen. Trainer Stef Sijbers van Heeswijk: “De voorbereiding is nogal rommelig verlopen. Spelers nog laat op vakantie, wat blessures en afmeldingen in verband met het corona advies. Bij elkaar hebben een aantal jonge spelers. Veel minuten kunnen maken maar ook geen wedstrijden in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Gelukkig vandaag met een gelijkspel het bekeravontuur afgesloten. Voor dit jaar is het zaak om in de tweede klasse te blijven en tegelijk de jeugdige spelers proberen dichterbij het eerste te brengen. Tja, Real Lunet, ik begreep veel wisselingen. Individueel zullen ze beter zijn dan wij maar we gaan er als team staan. Vorig jaar wonnen we zo ook van ze in het thuisduel." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Quinten op Balledonk voor aanvang.

Programma tweede klasse F 
CHC - Emplina
Heeswijk – Real Lunet
Volharding – Venhorst
Prinses Irene – DAW Schaijk
Volkel –SVSSS
Vianen Vooruit – Olympia’18
Helvoirt - EVVCMeer berichten