Willem van Haren, hier op archiefbeeld, maakte de enige goal in het duel van De Zwaluw tegen Heijen.
Willem van Haren, hier op archiefbeeld, maakte de enige goal in het duel van De Zwaluw tegen Heijen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: DSV en De Zwaluw komen tot winst, Merselo eerste koploper

Voetbal 922 keer gelezen

DSV en De Zwaluw zijn beiden uitstekend begonnen aan de competitie. Zij kwamen, net als Merselo en SV Oostrum, als enigen tot winst in de openingsronde van de competitie in de vierde klasse G. Op doelsaldo moet DSV (3-0 tegen Achates) alleen Merselo boven zich dulden. De Zwaluw klopte -ondanks een 'ludieke actie' van de aanhangers van VV Heijen- de overburen met 1-0.

Het was aanvankelijk nog wat zoeken voor DSV op de droge grasmat van Achates, maar na de 0-1 van Hein Vloet was het enkel nog DSV wat de klok sloeg. Door doelpunten van Lars Veldpaus en Rens van Tienen werd het uiteindelijk 0-3 voor de gastclub. "Na de 0-3 hebben we wat mogelijkheden gehad om te scoren, maar uiteraard zijn we tevreden met dit resultaat en deze start van het seizoen", aldus DSV-coach Maarten van Stiphout.

De Zwaluw klopt Heijen
Tevredenheid was er ook in Oeffelt, al kon de terreinknecht van De Zwaluw minder lachen met een actie van supporters van tegenstander VV Heijen, die in de nacht van zaterdag op zondag de doelpalen roodblauw (clubkleuren Heijen) hadden geverfd. Met een schitterende doelpunt zorgde Willem van Haren ervoor dat De Zwaluw het hardste lachte: 1-0. "Allebei de teams hebben in hun kracht gespeeld. Heijen was voetballend beter, maar wij hebben een teamprestatie neergezet qua werken en strijd", zag Michel van de Venn van De Zwaluw. Zijn collega Peter ten Haaf was minder te spreken over de prestatie van zijn ploeg. "Geen goed woord over voor vandaag. Het was schandalig slecht." In de slotminuut was Jorick Roelofs, doelman van Heijen, nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Verlies Toxandria en VIOS'38
De koppositie is voor SV Merselo na een klinkende 4-1 overwinning op Toxandria. Joost Vernooij was trefzeker namens de gasten, die door dat ene doelpunt de rode lantaarn aan Achates laten. Ook VIOS'38 begon met verlies. De Beugenaren gingen thuis met 0-2 onderuit tegen SV Oostrum.

Veerkrachtig Milsbeek
SV Milsbeek knokte zich terug van een 2-0 achterstand in Broekhuizersvorst. Daniel Janssen en Jelle van Hensbergen zorgden ervoor dat Milsbeek toch met een redelijk gevoel aan de terugreis kon beginnen. Een 2-2 eindstand stond ook op het bord bij de Bergense derby tussen Stormvogels'28 en Montagnards.

Uitslagen vierde klasse G:
Achates - DSV 0-3
De Zwaluw - Heijen 1-0
EWC'46 - Constantia afgelast
SVEB - Milsbeek 2-2
Montagnards - Stormvogels'28 2-2
SV Merselo - Toxandria 4-1
VIOS'38 - SV Oostrum 0-2

Stand:
1. Merselo 1-3
2. DSV 1-3
3. SV Oostrum 1-3
4. De Zwaluw 1-3
5. SVEB 1-1
6. SV Milsbeek 1-1
7. Stormvogels'28 1-1
8. Montagnards 1-1
9. Constantia 0-0
10. EWC'46 0-0
11. Heijen 1-0
12. VIOS'38 1-0
13. Toxandria 1-0
14. Achates 1-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant