HBV is de eerste koploper in de vijfde klasse E.
HBV is de eerste koploper in de vijfde klasse E. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

5E: HBV, Boerdonk en VCA winnen, 'Udense' derby onbeslist

Voetbal 1.680 keer gelezen

Titelfavoriet HBV heeft op de eerste speeldag in de vijfde klasse E direct de koppositie gegrepen. De Beersenaren klopten DWSH'18 met 4-1. Jeroen Bardoel was driemaal trefzeker. Boerdonk en VCA zegevierden eveneens, van respectievelijk VCO (4-2) en Fiducia (3-2). De 'Udense' derby tussen Odiliapeel en FC Uden kreeg geen winnaar: 1-1.

Met een klein legertje nieuwelingen en een nieuwe hoofdtrainer (Lucien Roeffen) is HBV dit seizoen torenhoog favoriet in de vijfde klasse E. Die verwachtingen werden in de districtsbeker nog eens versterkt na zeges op vierdeklasser Toxandria en derdeklasser Hapse Boys. De druk van het 'moeten', lijkt alvast geen probleem in Beers, getuige de 4-1 zege op DWSH'18. Jeroen Bardoel maakte er drie, Kevin Kerstens eentje. Namens de gasten was ook Mat Nuijen (goed voor twee assists) nog dicht bij een goal, maar hij trof de lat.
VCA mocht eveneens drie punten bijschrijven dankij een 3-2 overwinning op Fiducia. In De Rips troffen Jimmy van Herk (tweemaal) en Tim Heijnen het doel namens VCA. "Het was een aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten", zag de winnende trainer Mark van Wijk.

Geen winnaar in derby
Odiliapeel en FC Uden openden het seizoen met een 1-1 gelijkspel. In een redelijk gelijk opgaand duel kregen beide ploegen kansen op de winst. Het eerste doelpunt kwam voor rekening van FC Uden, bij wie de pas 17-jarige Marco van de Pol tien minuten na rust de 0-1 maakte. Tien minuten voor tijd tekende Joey van Dijk voor de verdiende gelijkmaker uit een hoekschop. Vijf minuten eerder werd een doelpunt van Odiliapeel naar eigen zeggen onterecht afgekeurd. "Onze speler kwam vanuit de tweede lijn, maar de scheidsrechter ging helaas mee in de uitleg van hun grensrechter", klaagde Odiliapeel-trainer Danny Claassen. Beide trainers konden leven met een gelijkspel.
Ook RKVV Keldonk en Elsendorp deelden de punten (2-2). Voor de Keldonkers waren Rick van Nuland en Tom van de Broek trefzeker.

Boerdonk te sterk voor VCO
VCO kende een uitstekende voorbereiding en reisde met vertrouwen af naar Boerdonk. De geelhemden waren echter een maatje te groot: 4-2. Boerdonk startte uitstekend en stond bij rust al met 2-0 voor na doelpunten van Tim van Alphen en Rens Donkers. Roy Neuteboom zetten na de thee de marge op drie. In de slotfase kwam VCO nog sterk terug via Thomas van Lieshout en Roel Huvenaars, maar Neuteboom (penalty) maakte vlak voor tijd een einde aan de kansen voor VCO, dat met tien man eindigde.