Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

4H: Van fantastisch zondagsschot bij SCMH tot twee uitvallers binnen 1 minuut bij SIOL

  •   keer gelezen   Voetbal

De eerste speelronde in de vierde klasse H zit erop. Opvallend feit is dat vijf van de zeven uitploegen wonnen. Alleen Herpinia tegen Gassel eindigde in een gelijkspel.

SJO/SSA VESTA'19 - Achilles Reek 4-1 
Cito en Festilent worden genoemd als titelkandidaat in 4H, maar vergeet SJO/SSA VESTA'19 niet. Trainer Mark Strik geeft aan minimaal in de top drie te willen eindigen. "We hebben een prima voorbereiding gedraaid. Er staat een spelersgroep met veel talent en in vergelijking met vorig jaar zijn we er zelfs op vooruit gegaan. We gaan voor de top drie en alles wat we kunnen pakken, is mooi meegenomen." Met Achilles Reek had de thuisclub in ieder geval geen moeite. Dankzij goals van Jordy de Loijer (2), Bart Vissers (2-1 namens Achilles Reek), Thomas Wijnakker en Jeroen Zegers eindigde het duel in 4-1. Strik: "De uitslag had hoger uit mogen vallen. We hebben denk ik een half dozijn aan kansen laten liggen. Maar vorig jaar zouden we dit soort wedstrijden nog verliezen, nu winnen we ruim."

Ulysses - Vorstenbossche Boys 0-3
Vorstenbossche Boys startte uitstekend aan de competitie door met 0-3 bij Ulysses te winnen. Ulysses-trainer Manfred van Erp was teleurgesteld over de prestaties van zijn ploeg. "De 0-3 spreekt voor zich. We hebben zelf ook wel wat kansen gecreëerd, maar het zal beter moeten volgende week." Zijn collega van de bezoekers Dennis Meier was vooral te spreken over de eerste helft. Na zo'n kwartier kwam zijn ploeg op 0-1 door een penalty van Daan de Wit. De tot spits omgeturnde Edward van der Elzen verdubbelde de stand. Pech voor Vorstenbossche Boys was het uitvallen van twee spelers kort voor rust. Daardoor was het begin van de tweede helft wat stroef, maar de gasten beslisten na zo'n uur spelen via Stef van den Tillaart het duel. Meier: "De jongens hebben veel inzet getoond. Een leermoment is wel dat we gedisciplineerd moeten blijven voetballen, ook bij een 0-3 voorsprong."

NLC'03 - Festilent 1-2 
Willem van Kreij, trainer van NLC'03, sprak na afloop lovende woorden over zijn ploeg. "Ik heb een heel strijdbaar NLC'03 gezien. Festilent is een heel goede ploeg, maar we hebben met veel inzet en strijd lange tijd goed meegedaan." Na ruim een kwartier waren het de Zeelanders die op voorsprong kwamen. Remco Fransen -die eerder op de dag ook al bij het tweede keepte- ging in de fout bij een Festilent-inzet: 0-1. Hij keepte vanwege de schorsing van zijn broer Thomas. Tien minuten na rust schoot Mitchell van Boxtel met een vrije trap zijn ploeg naast Festilent. Een kwartier voor tijd besliste een discutabel moment de wedstrijd. Remco Bijl zette een sliding in en kreeg de bal tegen zijn lichaam. De scheidsrechter zag een handsbal, maar beide ploegen gaven na afloop aan dat dat niet het geval was. De pas 19-jarige Bram Geurts schoot koelbloedig binnen. "Jammer dat een onterechte penalty de wedstrijd uiteindelijk beslist. Ik ben wel tevreden over het spel van mijn ploeg. We spelen anders dan vorig seizoen, meer van de goal af. Op het gebied van beleving zie ik dat de jongens stappen maken. Ook op voetballend gebied willen we groeien."
Festilent-trainer Edwin Peters was blij met de overwinning op een stug en sterk NLC'03. Hij legt de lat hoog voor zijn ploeg dit jaar. "We hebben al jaren onze openingswedstrijd niet gewonnen, nu wel. We zijn al jaren niet verder gekomen in de beker, nu wel. Het gevoel is goed. Ik wil wel het gevoel 'we waren kampioen' eruit schoppen. Je kunt het vorige seizoen niet kopiëren. Goed voor Festilent is dat de selectie breder is geworden. Meer concurrentie in de ploeg zorgt voor meer scherpte. Mooi om te zien is dat vandaag een wissel (Daan van Son) aan de basis staat van de winnende treffer."

SES - SCMH 2-3
SES heeft dit seizoen een piepjonge groep. Trainer Robert van Mierlo ziet echter mogelijkheden met zijn selectie. "SCMH was vandaag wat sterker en heeft verdiend met 2-3 gewonnen. Dat de laatste goal zo laat valt, is wel zuur. Ik ben positief verrast door de jongens. Ze hebben het vandaag goed gedaan. Dit zorgt voor een positief gevoel richting de rest van de competitie. De ploeg is in ontwikkeling en ik zie veel plezier." Dan over de wedstrijd. Het was SES dat op voorsprong kwam door een fout van de O19-keeper, die de in de warming-up geblesseerd geraakte eerste keeper verving. Uit twee corners kwam SCMH vervolgens echter op 1-1 en 1-2. 5 minuten voor tijd zorgde opnieuw een keepersfout voor de 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, totdat Stan Rovers het op zijn heupen kreeg. "Ik heb wel vaker tegen hem gezegd dat hij het van afstand moet proberen. Dat deed hij nu en een fantastische zondagsschot levert ons de winst op", aldus SCMH-trainer Tom van Dalen.  

Juliana Mill - SIOL 1-2
In de eerste helft gebeurde er maar weinig bij Juliana Mill tegen SIOL. Tot aan de laatste minuut voor rust. Dani van Dreumel kreeg een schouderduw en viel vervolgens ongelukkig op zijn schouder. Hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd, waarbij werd gevreesd voor een schouder uit de kom. Dat was het uiteindelijk niet, maar aan de val hield hij een flinke botkneuzing over. Het duel erna ging Loutfi Chamlal er te hard in en kreeg hij een directe rode kaart. Een fikse tegenvaller voor trainer Dinand van Haaren dus, die twee basisspelers weg zag vallen. Met Ali Gençalioglu en Zino Lalaar ontbraken er al twee krachten. Ondanks de numerieke minderheid trok SIOL in het tweede bedrijf de wedstrijd naar zich toe. Van Haaren liet zijn ploeg wat compacter spelen en zag dat Willem de Haan uit een corner raakt kopte. Met een vrije trap verdubbelde Raphael Letemahulu de stand. In de slotfase werd het spannend toen Andy Veld de aansluitingstreffer maakte. Dichterbij kwam Juliana Mill niet meer. Van Haaren: "Ik heb mijn ploeg een compliment gegeven voor de werklust en mentaliteit. We waren dodelijk met de kansen. Komende week gaan we eens bekijken hoe we de brokstukken kunnen repareren."

(Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

Herpinia - Gassel 1-1
Gassel begon furieus aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut stond het al op 0-1 door Herpinia door een eigen doelpunt. Na 12 minuten een nieuwe domper voor de Herpenaren toen doelman Julien van Hintum geblesseerd raakt. Ondanks de tegenslagen werd het na een half uur 1-1 door Rowdy Megens. "Na rust kregen we drie/vier goede mogelijkheden op meer. Gassel speelde een kwartier voor tijd met tien man (twee gele kaarten van Hans van Houtum, red.), maar wij wisten het overtal niet om te zetten in een doelpunt. Dit gelijke spel voelt als een nederlaag", aldus Herpinia-trainer Maarten Hendriks. Dennis Koenders van Gassel was niet ontevreden met een punt. "De 1-1 met rust was een juiste weerspiegeling van de eerste helft. In de tweede helft zijn we een aantal keer goed weggekomen, maar hadden wij ze ook pijn kunnen doen. Ik ben tevreden met de inzet van de spelers, ze hebben als leeuwen gevochten." Koenders beseft dat dit seizoen een pittige uitdaging zal worden. "We zijn een extreem klein clubje op dit niveau. Als iedereen compleet is, hebben we een leuke ploeg en een ploeg waar anderen het lastig mee hebben. Wij moeten hopen dat we het voor een groot deel fit kunnen houden."

Vierde klasse H:
Herpinia - Gassel 1-1
Ulysses - Vorstenbossche Boys 0-3
Juliana Mill - SIOL 1-2
SJO/SSA VESTA'19 - Achilles Reek 4-1
NLC'03 - Festilent 1-2
SES - SCMH 2-3
FC de Rakt - Cito 2-3

1. SJO/SSA VESTA'19 1-3
2. Vorstenbossche Boys 1-3
3. Cito 1-3
4. SCMH 1-3
5. Festilent 1-3
6. SIOL 1-3
7. Gassel 1-1
8. Herpinia 1-1
9. FC de Rakt 1-0
10. SES 1-0
11. Juliana Mill 1-0
12. NLC'03 1-0
13. Achilles Reek 1-0
14. Ulysses 1-0

Vorstenbossche Boys - FC De Rakt
SIOL - Ulysses
Gassel - SJO/SSA VESTA'19
Festilent - SES
Cito - NLC'03
SCMH - Juliana Mill
Achilles Reek - Herpinia

Meer berichten