Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
FC Schadewijk is zondag gebrand op een goed resultaat
FC Schadewijk is zondag gebrand op een goed resultaat (Foto: Peter Kuijpers)

3D-3C: Derde klassen maken zich op voor ronde twee, corona uitvallen plaag voor competitieleider.

  •   keer gelezen   Voetbal

Gelukkig vielen de corona-afgelastingen mee afgelopen weekend. Alleen in 3C gingen twee wedstrijden niet door wegens corona. Althans dat nemen we voor zoete koek aan. De KNVB meldt de wedstrijden niet als afgelast, maar laat ze geruisloos weg in het programma. Op 15 november is er een beker/inhaalprogramma en halen FC Engelen – Schijndel en DVG – SCG’18 hun nog openstaande wedstrijden in. Overigens de enige datum die ook mogelijk is. Voor de rest zit het programma mudjevol en zullen het ‘midweekjes’ worden. 

Door: Peter Kuijpers

Margriet vertrekt zondag naar Groesbeek waar Rood-Wit de tegenstander is. Bij het opdoemen van de naam Rood-Wit gaan de gedachten nog even terug naar zaterdag 2 mei dit jaar waar de toenmalige trainer Joop van den Ing door een hartstilstand om het leven kwam. Het indrukwekkende afscheid van de oud-voetballer, van onder anderen De Treffers, staan bij velen nog op het netvlies en uitgebreid op YouTube. Zondag zijn de ramgeheugens weer gereset en is het weer 'live as usual' aan het Kapittelland in Groesbeek. Voor de Ossenaren de tweede week oprij een ontmoeting met een ploeg uit Groesbeek. Dit na de winst vorige week thuis tegen Groesbeekse Boys. Rood Wit besliste de wedstrijd op Den Eikenwal bij Handel met een magere 0-1 score in het slotgedeelte van de wedstrijd. Opvallende trainer bij de Groesbekers is hoofdtrainer Arno Arts. De voormalige speler van N.E.C, Willem II en FC Luzern was tot voorkort ook nog kort trainer van JVC Cuijk, toen nog acterend in de Derde Divisie. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Marc van Bree uit Boxmeer voor aanvang.

FC Schadewijk – Excellent
De Ossenaren hadden zich ongetwijfeld een andere start van de competitie voorgesteld dan de sof in Ysselsteyn afgelopen zondag. Zeker zijn er verzachtende omstandigheden. Het is best begrijpelijk dat een speler de bal ter handen neemt als er op het naastgelegen korfbalveld gefloten wordt. Maar de scheidsrechter kon helaas niet anders. Ook vanuit die optiek moet je het bezien. Jammer dat het dan escaleert en er gele- en zelfs rode kaarten gaan vallen. Trainer Gaby Kuijpers is begrijpelijk zwaar teleurgesteld: “Dat ben ik zeker als je na één minuut zo een strafschop tegen krijgt voor een fluitsignaal op het andere veld. Begrijpelijk dat Joey van Heeswijk de bal ter hand neemt dan. We missen later nog een strafschop. Geen lekker begin voor ons.” Zondag komt Excellent dat wel eens de verrassing van het seizoen zou kunnen worden althans vinden sommige trainers. We gaan het zien naar een op sportieve wraak belust FC Schadewijk. Ron Kerkhof uit Nuland is de scheidsrechter en hij fluit om 14.30 uur voor aanvang op de Neervelden.

EGS’20 – Vitesse’08
EGS’20 kreeg te weinig of beter gezegd het liet zich te weinig zien zondag in Wanssum bij SV United. Vitesse’08 opende thuis op de eigen Heijkuul met een heuse zevenklapper tegen Germania. Trainer Remco Ten Hoopen blikt vooruit en kijkt terug: “7-1 is een mooie uitslag voor Vitesse’08. Knap. Misschien is Germania niet de sterkste ploeg, maar zeker ook niet slecht. Dus het boezemt natuurlijk wel respect in. Als je naar de beker kijkt verliest Vitesse twee maal van vierdeklassers in twee derby’s. Dat zegt aan de andere kant ook wel wat. In het begin van het seizoen is het toch lastig te voorspellen. Is het team compleet geweest? Of juist niet. Net zoals wij onze links en rechtsback om uiteenlopende reden hebben moeten missen had Vitesse dat misschien in de beker ook wel."


Thimo Bongaards namens EGS'20 scoorde zondag twee maal uit bij SV United

Gemotiveerd
"Je weet het dus niet. Wij zijn voor niemand bang, maar hebben wel respect. Dus we zullen zondag alles geven. Natuurlijk was onze 2-2 niet het perfecte begin. Ik was ook erg boos. Maar de boosheid zetten we nu om in verbeterpunten en gaan met de groep aan de slag. Zondag zullen we weer gemotiveerd en voorbereid zijn. Of we compleet zijn wachten we de komende dagen af, zijn paar vraagtekens. Maar ik heb in de breedte genoeg spelers om dat op te vangen. De selectie herbergt in mijn beleving 21 spelers en 3 keepers die de derde klasse aan kunnen. Ik maak me dus geen zorgen, er zal veel publiek zijn en die steunen ons, dat was in Wanssum ook al inclusief fakkels. Dus dat doet ons ook goed. Wij gaan uit van ons eigen spel en passen ons op bepaalde pintjes een beetje aan. Maar verder gas erop zondag en 3 punten in Grave en omgeving houden", aldus trainer Remco Ten Hoopen.

Nooit Gedacht – Handel
De Geffenaren behaalde een verdiend gelijkspel zondag op de Donk bij Boekel Sport. Er had zelfs in de omschakeling nog meer ingezeten omdat de Boekelaren massaal voor de gelijkmaker gingen. Henry van de Linden trainer van Nooit Gedacht blikt terug: “Afgelopen zondag was inderdaad erg jammer dat we het niet in ons voordeel konden beslissen in de eindfase. Aan de andere kant als we de eerste 15 minuten met 1 of zelfs 2-0 achter staan was ook dat ook geheel terecht geweest op dat moment. Aan de arbeid en de beleving lag het niet dus het enige wat we ons zelf konden verwijten was dat we het niet op slot gooide in de slotfase. Een oude voetbal wet is dan wanneer je hem zelf niet maakt valt ie aan de andere kant. Het zure was wel dat ie dan in de laatste minuut valt. Maar een wijze les voor dit jonge Nooit Gedacht waar onder andere twee JO19 spelers in stonden en een die dit jaar is overgekomen vanuit de JO19 wat positieve ontwikkelingen zijn voor de club, tegen een hele goede ploeg, want Boekel is gewoon een hele goede ploeg."


Trainer Henry van der Linden van Nooit Gedacht (Foto website Nooit Gedacht)

Biescamp
"Aanstaande zondag weer een nieuwe wedstrijd en ook weer een mooie uitdaging. Uiteraard gaan we weer voor drie punten! Echter ook dit wordt weer een moeilijke wedstrijd. Voor mij zijn alle ploegen nieuw in deze 3e klasse in zuid 2, afgelopen zondag waren we in het begin verrast door de formatie van Boekel, dus daar moeten wij als Staf deze jonge ploeg goed op voorbereiden, want van wat ik hoor is Handel ook gewoon een lastige tegenstander om tegen te spelen. Gelukkig zie ik bij ons een goede drive en beleving en we moeten van het veld af stappen met het gevoel dat we ons zelf niets kunnen verwijten. We hebben al laten zien dat we ook kansen kunnen afmaken, dus laten we dan aanstaande zondag hopen dat we ons zelf dat niet weer hoeven te verwijten en onze gecreëerde kansen wel afmaken.” Met alle respect tippen we de thuisclub op de eigen Biescamp als favoriet. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Yunus Talas uit Cuijk voor aanvang. 

Hapse Boys – Boekel Sport
De formatie van Hapse Boys zoekt nog naar een trainer na het onverwacht stoppen van Tom van der Wijst. Dat zal ongetwijfeld niet de reden zijn dat de groen-zwarten afgelopen zondag in Oploo met 4-1 onderuit gingen bij Excellent. Zondag komt Boekel Sport naar Sportpark De Berkte. Boekel Sport kreeg zondag van het bezoekende Nooit Gedacht flink wat tegengas. Ondanks dat Nooit Gedacht een gedegen derdeklasser is, toch een tegenvaller. Tegen een tot in de haarvaten gemotiveerd Hapse Boys is dan nog een lelijk obstakel voor de ambitieuze Boekelaren. Om 14. 30 uur wordt er afgetrapt aan de Haringsestraat in Haps. 

3C Zuid 1

Schijndel – Nijnsel/TVE
Schijndel kwam zondag niet aan voetballen toe om dat de uitslagen van een coronatest het af lieten weten. Inmiddels kucht en proest er niemand meer bij Schijndel en kan er gevoetbald worden mits de zaak in Nijnsel ook gezond blijft. Mooi duel waar Nijnsel/TVE kan bogen op een fraaie 2-0 zege thuis tegen Den Dungen. Op het Zuideinderpark wordt er om 14.00 uur begonnen en de scheidsrechter heet Peters met de initialen R.J.M. 

Den Dungen – Avanti’31
Een derby van weleer. Avanti’31 verloor met 0-3 van een sterk TGG. De Schijndelaren hadden het moeilijk tegen een goed TGG dat behoorlijk aan de weg getimmerd heeft. Geert van Heeswijk wist zelfs een strafschop niet te verzilveren. Zondag in en tegen Den Dungen wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Op de klassieke tijd van 14.30 uur fluit scheidsrechter Opstraat voor aanvang.

Programma komend weekend 3D:
Groesbeekse Boys - Ysselsteyn
Rood Wit - Margriet
FC Schadewijk - Excellent
EGS'20 - Vitesse'08
Nooit Gedacht - Handel
Hapse Boys - Boekel Sport
Germania - SV United

Programma komend weekend 3C
Schijndel/De Wit - Nijnsel/TVE
BVV - FC Engelen
Alem - Zwaluw VFC
BMC - DVG
Den Dungen- Avanti'31
SCG'18 - DSC
TGG - ODC


Meer berichten