Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Vorstenbossche Boys tegen FC de Rakt. (Foto: Marion vd Ven)
Vorstenbossche Boys tegen FC de Rakt. (Foto: Marion vd Ven)

4H: SCMH verrassende medekoploper, derby in Reek eindigt in gelijkspel

  •   keer gelezen   Voetbal

Cito, Festilent en SJO/SSA VESTA’19 worden gezien als titelkandidaten in de vierde klasse H. Die ploegen staan na twee wedstrijden ook aan kop, maar samen met een verrassende naam: SCMH.

Festilent - SES 2-1
SES maakte het Festilent vanmiddag erg moeilijk. In de 96ste minuut was het Hidde van Dongen die op geweldige wijze de 2-1 tegen de touwen knalde. Het duel leek op 1-1 af te stevenen, nadat de net ingevallen Daan van Son (1-0) in de 66ste en Steef Hendriks in de 71ste minuut hadden gescoord. Trainer Edwin Peters: “We waren de eerste helft oppermachtig en hadden er veel meer moeten maken. Je moet meer ‘killen’, dan hadden we een makkelijke middag gehad. Je houdt SES op deze manier in leven. Overigens vind ik SES een stugge en een leuke ploeg met een aantal goede voetballers. Ze worden te laag gewaardeerd door velen.”
SES-trainer Robert van Mierlo: “Voetballend denk ik dat Festilent verdiend gewonnen heeft. Op basis van werklust hadden we best een puntje mee mogen nemen uit Zeeland. Zuur dat we vervolgens zo laat nog een goal tegen kregen. Wederom complimenten voor mijn ploeg vandaag. Ondanks dat je daar als speler niet zo veel voor koopt, kunnen we hier wel mee verder”, zijn de woorden van Van Mierlo, die overigens bij een 1-0 stand door de scheidsrechter werd weggestuurd. Een beslissing die hij niet begreep. “Ik riep tegen de scheidsrechter dat hij op appèl floot, meer echt niet.”

Gassel - SJO/SSA VESTA’19 0-2
VESTA’19 was een maatje te groot voor Gassel. Dankzij goals van Jelle Stegeman en Mats Barf werd het 0-2 voor de bezoekers. Trainer Mark Strik sprak over een matige wedstrijd. “We hebben de wedstrijd eigenlijk wel de gehele tijd onder controle gehad alleen veel te weinig met de geboden ruimte gedaan. De kansen die we kregen te weinig benut en een te laag baltempo gespeeld. Het klopt dat we goed aan de competitie zijn begonnen maar het is nog vroeg en aan ons de taak om elke week optimaal te presteren. Qua punten dus zeer tevreden maar het veldspel kan zeker nog beter. Weer genoeg te doen aankomende week op de training zodat we ook volgende week in de derby tegen Herpinia ook weer de drie punten pakken. We hebben daar nog wel wat tegen goed te maken.”
Gassel-trainer Dennis Koenders vond dat zijn ploeg terecht verloor, maar had wel complimenten over voor zijn ploeg. “Vorig seizoen zouden we dit soort wedstrijden verliezen met vijf/zes doelpunten tegen. In de eerste helft was ik niet tevreden over mijn ploeg maar vooral in de tweede helft zijn we blijven knokken voor wat we waard waren. Kleine kansjes gehad op een aansluitingstreffer maar hun ook op de doodsteek. Al met al een meer dan terechte overwinning voor VESTA’19.”

Vorstenbossche Boys - FC de Rakt 0-0
Geen doelpunten bij Vorstenbossche Boys tegen FC de Rakt. Trainer Dennis Meier van de thuisploeg vond dat beide ploegen er een matige eerste helft van maakten. “In de tweede helft speelden we met meer intensiteit. Zij zijn een keer gevaarlijk geweest met een bal op de lat en wij aan het einde van de wedstrijd. We hebben wel weer de nul gehouden. In dat opzicht zijn we gegroeid ten opzichte van vorig seizoen.”

Cito - NLC’03 5-0
Met zes uit twee is Cito goed begonnen aan de competitie. Tegen NLC’03 won de ploeg van trainer Yavuz Demirci zonder moeite. Murat Korkmaz (penalty), Mustafa Guler (mooi afstandsschot), Armin Alibasic, Alper Alici en een eigen doelpunt zorgden voor de 5-0 eindstand.

Cito won van NLC’03. (Foto’s: Ad Megens)

SCMH - Juliana Mill 2-1
Eén van de verrassende koplopers is SCMH. De ploeg uit Mariaheide klopte Juliana Mill met 2-1 en staat keurig op zes punten uit twee duels. Trainer Tom van Dalen was wel kritisch. “We hadden een offday qua voetbal. De eerste helft was echt slecht van onze kant. Dat is ook de verdienste van Juliana Mill dat ons onder druk zette. We kozen er daarom voor om in te zakken en te loeren op de counter. Met succes want daardoor kwamen we op een 2-0 voorsprong (goals De Koning en Rovers, red.). We lieten het na om de 3-0 te maken en daarna kwam Juliana Mill terug in de wedstrijd (doelpunt Andy Veld, red.). Ik ben heel blij met drie punten. Dit geeft ons vertrouwen richting de komende wedstrijden tegen titelkandidaten Cito en Festilent.” Trainer Johan van Osch van Juliana Mill was begrijpelijk teleurgesteld na de tweede nederlaag op rij. “Als je wedstrijden wil winnen, moet je scoren. Kansen waren er zeker, maar we waren te druistig in de afwerking. We waren sowieso slordig, ook in de eindpass.”

Achilles Reek - Herpinia 2-2 
Een derby waarin beide ploegen vol voor de overwinning gingen. Na 90 minuten stond er echter een 2-2 stand op het scorebord. Qua spelbeeld en kansen was een gelijkspel terecht, maar toch baalde Herpinia-trainer Maarten Hendriks. “Zowel voor als na rust kwamen we op voorsprong door goals van Rowdy Megens. Als je dan vlak voor tijd wederom de gelijkmaker om je oren krijgt, dan voelt dat als een teleurstelling. Een knullig doelpunt uit een scrimmage ook nog.” Zondag spelen de Herpenaren opnieuw een derby, dan thuis tegen SJO/SSA VESTA’19.

Vierde klasse H:
Festilent - SES 2-1
Gassel - SJO/SSA VESTA’19 0-2
Vorstenbossche Boys - FC de Rakt 0-0
Cito - NLC’03 5-0
SCMH - Juliana Mill 2-1
Achilles Reek - Herpinia 2-2

1. Cito 2-6
2. SJO/SSA VESTA’19 2-6
3. SCMH 2-6
4. Festilent 2-6
5. Vorstenbossche Boys 2-4
6. SIOL 1-3
7. Herpinia 2-2
8. FC de Rakt 2-1
9. Gassel 2-1
10. Achilles Reek 2-1
11. Ulysses 1-0
12. SES 2-0
13. Juliana Mill 2-0
14. NLC’03 2-0

NLC’03 - Vorstenbossche Boys
FC de Rakt - Achilles Reek
SCMH - Cito
Herpinia - SJO/SSA VESTA’19
SES - SIOL
Juliana Mill - Festilent
Ulysses - Gassel

Meer berichten