HBV verspeelde twee punten tegen Elsendorp.
HBV verspeelde twee punten tegen Elsendorp. Foto: Hanny van der Linden

5E: Boerdonk en Keldonk profiteren van puntverlies HBV, domme nederlaag FC Uden

Voetbal 1.868 keer gelezen

HBV is niet langer alleen koploper in de vijfde klasse E. De Beersenaren verspeelden tegen Elsendorp twee dure punten: 2-2. RKVV Keldonk profiteerde optimaal door simpel te winnen van MVC (4-1). Ook Boerdonk liep twee punten in op HBV door een gemakkelijke overwinning (3-1) tegen nummer drie VCA. Odiliapeel is de nieuwe nummer vier na een late zege. FC Uden ging onderuit.

Volgens het programma moest HBV op bezoek bij Elsendorp, maar het duel werd gespeeld op sportpark Calbroek in Beers. Het leverde geen thuisvoordeel op voor de Beersenaren, aan wie een 2-0 voorsprong na een half uur spelen niet was besteed. Mart Nuijen kopte de 1-0 binnen en scoorde een rebound nadat de Elsendorpse goalie een inzet van Moos Hendrix moest lossen. Ondanks een reeks kansen voor HBV stond het bij rust 2-1. In de jacht naar een derde treffer na rust scoorde Elsendorp in de tegenaanval de gelijkmaker. Die klap kwam HBV niet meer te boven.

Keldonk medekoploper
Keldonk is medekoploper na een gemakkelijke overwinning op MVC: 4-1. Al na tien minuten opende Tom van de Broek de score, waarna de thuisploeg kans op kans kreeg. Van de Broek schoot voor open doel naast en Jan van den Acker teisterde de paal. Na de thee kreeg Keldonk toch loon naar werken en via Tom van de Broek (twee) en Niels van de Broek werd het 4-0. Daarna werd het duel tijdelijk gestaakt na een zware blessure bij een MVC-speler. In het restant scoorden de gasten nog een eretreffer.

Snelle doelpunten Boerdonk
Boerdonk klom op naar de derde plaats dankzij een 3-1 overwinning op VCA. Al na vijf minuten stond het 2-0. Tim van Alphen en Jordy Neuteboom vertaalden de overmacht van Boerdonk in twee doelpunten. Via Tycho Schimmel kwam VCA kort na rust op 2-1 en daarna waren de gasten veel beter. Met zijn eerste balcontact tekende Stan Hendriks een kwartier voor tijd voor de 3-1. Daarna was het pleit beslecht. “Al snel 2-0 achter. Een onnodige nederlaag”, vond VCA-coach Mark van Wijk.

Onnodig verlies FC Uden
FC Uden liep bij het puntloze Fiducia tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan: 4-2. Volgens Uden-trainer Peter van den Heuvel werd zijn ploeg in De Rips afgetroefd op passie en inzet. “Het was een wanvertoning. We speelden niet met elkaar, maar tegen elkaar. Dit is frustrerend.” De FC Uden-spelers Halid Polat en Ryan Janga waren trefzeker tegen Fiducia, dat lange tijd met tien man speelde.

Eerste winst Odiliapeel
Stan van de Berg kroonde zich in de 88ste minuut tot matchwinner namens Odiliapeel in het duel met WHV Loosbroek: 1-0. “De eerste helft kregen we drie grote kansen. In de tweede helft ging het gelijk op en werden wij de gelukkig winnaar”, erkende Danny Claassen (Odiliapeel).