SES - SIOL. (Foto: Twitter SIOL)
SES - SIOL. (Foto: Twitter SIOL)

4H: Cito en Festilent blijven winnen, SES verrast SIOL, FC de Rakt ‘geen grijze muis’

Voetbal 2.550 keer gelezen

Cito en Festilent blijven ook na drie wedstrijden zonder puntverlies. SES en FC de Rakt boekten vandaag de eerste overwinning van het nog prille seizoen.

SCMH - Cito 1-2
Een heuse topper in Mariaheide tussen SCMH en Cito. Het was de thuisploeg die voor rust op voorsprong kwam. Na zo’n 35 minuten zag de scheidsrechter een handsbal van Kaan Cevik en hij wees naar de stip. Jorn de Koning maakte het karwei af: 1-0. “Cito had wel veel de bal, maar ze kregen geen kans. Wij hadden met 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Alles klopte bij ons”, aldus SCMH-trainer Tom van Dalen. In de tweede helft een beter Cito. “Ik zag de jongens karakter en winnaarsmentaliteit tonen”, zegt Cito-trainer Yavuz Demirci. “In de eerste helft waren de jongens teveel aan het mopperen en met zichzelf bezig. Bovendien hadden we flink de wind tegen. Toen we de wind meehadden werd het eenrichtingsverkeer. Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten, is dat we niet verder zijn uitgelopen.” Bij Cito scoorde Alper Alici de 1-1, Murat Korkmaz schoot de winnende binnen met een vrije trap.

SES - SIOL 4-2
SIOL staat weer met beide benen op de grond. Tegen SES verloor de ploeg van trainer Dinand van Haaren met 4-2. En dat terwijl de gasten al na 30 seconden op 0-1 kwamen door Sylvano van den Brink. Vervolgens gaf SIOL echter de wedstrijd uit handen. “We waren slordig in de passing, onrustig in de opbouw en maakten teveel verkeerde keuzes.” Na een half uur trok Melvin van den Elzen de stand gelijk. In de tweede helft werd het al snel 2-1 door Niek Nooijen (of was het een eigen doelpunt?). SIOL kreeg een goede kans op de 2-2, maar liet die liggen. Aan de andere kant was het wel raak, door opnieuw Nooijen. SIOL ging vervolgens va banque spelen, waardoor ruimte in de achterhoede ontstond. Jilt van Schayik leek te gaan scoren, maar het was een eigen doelpunt dat de 4-1 opleverde. Het werd nog wel 4-2, maar daar bleef het bij. “We hebben het als team af laten weten”, zijn de harde woorden van Van Haaren. Zijn collega Robert van Mierlo van SES: “In de tweede helft wonnen we de slag op het middenveld. Organisatorisch stond het goed en ze hebben keihard gewerkt. Ik ben heel tevreden met deze dikverdiende overwinning van onze jonge ploeg op een sterke tegenstander. De eerste wedstrijden viel het kwartje niet onze kant op, nu wel.”

Juliana Mill - Festilent 0-1 
Juliana Mill staat ook na drie wedstrijden op nul punten. Festilent was de bovenliggende partij en had aan een doelpunt van Pepijn Schonenberg genoeg om drie punten te pakken. “Maar we hadden het veel eerder moeten beslissen. Het had zeker 0-4 of 0-5 moeten zijn, zonde dat we zoveel kansen laten liggen. Je kunt het jezelf veel makkelijker maken, maar doordat het maar 0-1 blijft, kan er zomaar eens een bal verkeerd vallen”, zegt Festilent-trainer Edwin Peters, die uiteraard wel tevreden is met de derde overwinning op rij.” Johan van Osch van de thuisploeg vond dat dat zijn ploeg het Festilent moeilijker had kunnen maken. “Wij hadden binnen 2 minuten op 1-0 moeten staan. We kregen allebei niet te missen kansen maar deden dat dus wel. Festilent scoorde uit een omschakelmoment na onnodig balverlies van ons. Wij hadden een penalty moeten krijgen (hands) maar de scheidsrechter -die overigens goed floot- stond verkeerd opgesteld en kon de situatie daardoor niet zien. Verder had Festilent de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien, terwijl wij zelf ook de kansen hadden om op gelijke hoogte te komen.” Festilent neemt het volgende week op tegen SCMH. Peters: “Bij winst kunnen we een gat slaan op de ranglijst. Bij een nederlaag kruipt het wat in elkaar.”

FC de Rakt - Achilles Reek 3-2
De eerste driepunter van FC de Rakt is een feit. Achilles Reek werd met 3-2 aan de kant gezet. Het waren de Udenaren die voor rust de baas op het veld waren. Via Thomas Mertens en Bart van Geelkerken (na een combinatie met Mertens) kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Trainer Eus Marijnissen: “We waren de eerste helft veel en veel beter. Jammer dat we grote kansen misten en daardoor niet uitliepen. Voor rust kregen we een penalty tegen, zeer discutabel. Rik van de Boom kreeg de bal per ongeluk tegen zijn hand aan. Daarna gebeurt zo’n moment in het zestienmetergebied van Achilles Reek en dan fluit ie niet.” Na de benutte pingel van Rob van der Wijst was het in de tweede helft diezelfde Van der Wijst die met een vrije trap de 2-2 maakte. Bovendien speelde FC de Rakt al na 51 minuten met tien man na een directe rode kaart van invaller Niall McColm. “Hij kreeg een gele kaart, maar het was de speler van Reek die een overtreding maakte. Toen hij riep ‘Ben je wel wijs’ kreeg hij direct rood.” Het stond dus 2-2 in Uden, maar het was de thuisploeg die alsnog de winst pakte. Een eigen doelpunt betekende de 3-2 eindstand en daarmee de eerste overwinning van FC de Rakt dit seizoen. “We spelen echt leuk voetbal. FC de Rakt wil laten zien dat we een prima vierdeklasser zijn. Een grijze muis zijn we zeker niet in deze klasse. Een goede groep met veel temperament.”

Vierde klasse H:
SCMH - Cito 1-2
SES - SIOL 4-2
Juliana Mill - Festilent 0-1
FC de Rakt - Achilles Reek 3-2

1. Cito 3-9
2. Festilent 3-9
3. SJO/SSA VESTA’19 3-6
4. SCMH 3-6
5. Vorstenbossche Boys 2-4
6. FC de Rakt 3-4
7. SIOL 2-3
8. SES 3-3
9. Herpinia 2-2
10. Gassel 2-1
11. Achilles Reek 3-1
12. Ulysses 1-0
13. NLC’03 2-0
14. Juliana Mill 3-0

Festilent - SCMH
Vorstenbossche Boys - Herpinia
SIOL - NLC’03
Gassel - FC de Rakt
SJO/SSA VESTA’19 - Ulysses
Cito - SES
Achilles Reek - Juliana Mill

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant