2F: Horrorscenario voor DAW in Helvoirt, pingelbokaal gewonnen door EVVC

Voetbal 2.433 keer gelezen

Het is heel bizar als je de standenlijst in 2F bekijkt. Olympia zag haar duel wéér niet doorgaan en wat een verschillen in gespeelde wedstrijden. Ook hier de roep om het bekervoetbal even te parkeren in een bananendoos ver weg op de bovenste plank. DAW kwam een kwartier voor afloop op 0-2, maar gaf het alsnog af. Heel bizar en zuur. Volkel lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan. Zelfs tegen het voorlaatste Prinses Irene werd het een 1-3 nederlaag. SVSSS en Emplina voeren nu de zwaar gehavende ranglijst aan.

Venhorst en het bezoekende EVVC speelde een bizarre wedstrijd. Jester Francisca (die zich ook vorige week al ontpopte door drie pingels te geven) uit Den Haag was de scheidsrechter die ze uitdeelde. Wel eerlijk verdeeld ieder twee. Op de Voskuilen stond het na zeven minuten voetbal 1-2 voor de bezoekers uit Vinkel. Gewin van de Boom mocht voor de eerste keer van elf meter uithalen naar 0-1 en Falco van der Rijt was het die voor de 0-2 voorsprong verantwoordelijk was. Daan Fonken (doelman EVVC) mocht twee maal achtereen uithalen en leek 2-2 de ruststand te worden. Dat viel anders uit. Een lage voorzet werd door Luuk van den Boogaard, met zijn armen stijf tegen het lijf, toch als hands gezien en mocht Van de Boom van elf meter tekenen voor de 2-3 ruststand.

Op de achtergrond scheidsrechter Jester Francisca die gul is met strafschoppen.

Knotsgekke wedstrijd
Na rust werd er niet meer gescoord, maar wel veel strijd beaamde ook trainer Joost Janssen. “Wat een wedstrijd die pas rond half vijf was afgelopen. We speelde bij tijden best aardig, maar niet goed genoeg om de winst te claimen”, waren zijn duidelijke woorden. Trainer Antwan van Rijn van EVVC: “Echt een knotsgekke eerste helft met vier penalty’s. Maar te weinig gecreëerd. Wij hadden het op het einde definitief moeten beslissen middels meerdere kansen. Na twee gelijke spelen onze eerste overwinning.”

Helvoirt – DAW 3-2
Helvoirt was de enige thuisploeg vanmiddag die in 2F tot winst kwam. In de eerste helft werd het een gelijkwaardig duel. DAW kwam in de 21e minuut aan de leiding door Bart vos met dank aan Corik Megens. Na rust viel de 0-2 een kwartier voor tijd. En opnieuw was Bart Vos de maker, nu kwam de assist van Noah van Deijne. Echter negen minuten voor tijd was het Helvoirt dat een begin maakte met het sprookje door 1-2 te maken. De angst sloeg DAW in de benen en de gelijkmaker viel in de 85e minuut. Kort hierna ontving Freek van Boekel zijn tweede geel en moest DAW met tien man verder. Helvoirt gaf vol gas en bleef drukken. In de 94e minuut viel uiteindelijk de luid bejubelde 3-2 wat tevens de eindscore was. Voor de thuisclub een sprookje of thriller waar nog lang over gesproken zal worden in Helvoirt en niet te vergeten in Schaijk. Trainer Rob van der Ven: “Zuur, zeker gezien de 0-2 voorsprong. Een overwinning hadden we eigenlijk ook niet verdiend op basis van het spelbeeld, maar als je een kwartier voor tijd de 0-2 maakt, mag je de wedstrijd zeker niet meer verliezen.”

Volkel – Prinses Irene 1-3
Voor Volkel blijft er niets bespaard. Op een stil en bijna leeg de Eeuwsels, met enkele Volkel getrouwen op afstand toekijkend vanaf het pad naast de accommodatie, was de formatie uit Nistelrode net iets beter en won het de wedstrijd met 1-3. In de tiende minuut was het Tim van der Heijden die opende voor de bezoekers. Toch kwam Volkel langszij. Rick van Hinthum vond Bram van der Locht die met een hakje Job van Oort bediende, die vervolgens de bal langs de Prinses Irene-doelman schoof: 1-1. Nog in de euforie van die gelijkmaker was het Tim van den Brand die tekende voor de 1-2 ruststand namens de bezoekers. Een indirecte vrije trap op 10 meter van het Volkel doel werd voor Van den Brand na een tikje breed een buitenkans om de eindstond op 1-3 te bepalen. In Volkel wachten de getrouwen, vanmiddag nog buiten de omheining, op betere tijden.

Volharding – Emplina 1-3
De ploeg uit Empel blijft het goed doen dit seizoen. In een onheilspellende ambiance verloor Volharding vanmiddag in eigen huis van koploper Emplina uit Empel met 1-3. Een gelijkspel had de verhoudingen in het veld beter weergegeven maar dat viel anders uit. In de eerste helft werd er niet gescoord op Soetendaal. De amusementswaarde voor de luttele bestuursleden, gezagdragers en wellicht de chauffeur van de Empelse bus moest komen in het tweede bedrijf. Emplina opende via Bas de Boer, maar Vincent Buijssen mocht vanaf elf meter gelijkmaken. Toch zat het bekende venijn voor Volharding in de laatste minuten van de wedstrijd. Van Helvoirt en Meerbach klaarde de klus voor de bezoekers. Buijssen haalde het einde niet. Wegens het onderuithalen van een speler van Empel kon hij tien minuten voor tijd met rood vertrekken.

Heeswijk – SVSSS 2-3
Opnieuw een kleine nederlaag voor het team van trainer Stef Sijbers. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een verdiende 1-0 voorsprong. Ondanks dat Heeswijk veel spelers miste door schorsingen en blessures was het de bovenliggende partij. De eerste kans was meteen een grote. De gemiste kans voor open goal, waarbij spits Van Dijke een voorzet bij de tweede paal goed terug kopte en Max Sluiter de bal met het hoofd tegen de onderkant van de lat mikte leidde nog niet tot de openingstreffer. Echter niet veel later was het Terry van Steenbergen die na een goede actie een op een naar binnen kwam en met een goed schot de keeper verschalkte. Tien minuten later was het weer Heeswijk met een kans. Max Sluiter met een bijna identieke actie als bij de 1-0, alleen deze keer had de keeper wel een antwoord op zijn inzet. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd na een voorzet vanaf links die spits en aanvoerder onberispelijk binnen schoot. Snel in de tweede helft werd het 1-2 voor de gasten na een fout in de verdediging van Heeswijk. De tweede helft was voor de gastheren, echter vergaten ze uit te lopen door de kansen die ze kregen niet af te maken. Het bleef bij de 1-3 na een goede actie linksom waarbij de voorzet simpel binnen kon worden gelopen. Ondanks dat de thuisploeg niet veel kansen creëerden kwamen ze nog wel op 2-3 door een goal van goed ingevallen Jordy van Houtum. Een verlengde voorzet viel achter de tweede paal waar hij heel bekeken de bal over de keeper heen kopte. Het mocht niet baten want dezelfde stand stond op het bord na 90 minuten, waardoor de mannen van trainer Sijbers weer met lege handen staan. SVSSS blijft samen met Emplina de ranglijst aanvoeren.