'Benzie' Benjamin Duah blijft belangrijk voor FC Schadewijk

3D: Margriet blijft ongeslagen koploper, ruime zege Excellent in Groesbeek

Voetbal 2.152 keer gelezen

Veel afgelastingen in 3D. Deze klasse doet overigens niet onder voor het landelijke gemiddelde. “We wachten met spanning af wat Rutte en De Jonge te melden hebben dinsdag”, waren de geluiden van veel trainers die we zondag belden en stoorden (nou ja) tijdens Bosnië en Herzegovina - Nederland. In een armetierige entourage werd er toch nog volop gevoetbald.

Excellent boekte een vrij simpele 0-5 zege op Groesbeekse Boys. De ruststand in Groesbeek was slechts 0-2 in het voordeel van de bezoekers. Tim Cornelissen was de maker van beide goals. Na een uur spelen was het Roel Verberk die er 0-3 van maakte. De wedstrijd kabbelde wat weg waar invaller Igo Vissers voor nog wat ketelmuziek zorgdroeg met twee treffers in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

FC Schadewijk – Hapse Boys 4-1
FC Schadewijk blijft stadsgenoot en koploper Margriet op drie punten volgen. De ploeg van trainer Gaby Kuijpers pakte vanmiddag tegen het bezoekende Hapse Boys wederom drie punten. Voor rust werd er éénmaal gescoord door Benjamin Duah. Na rust kwamen de Boys uit Haps zelfs langs FC Schadewijk: 1-1. Trainer Gaby Kuijpers: “Haps heeft nog niet eens zo’n slecht team. Veel grote fysieke knapen die je niet zo even aan de kant zet. Gelukkig herpakten we ons en wonnen alsnog dikverdiend.” Twee maal Quincy Broers en Jordy Hoeks maakten het karwei af naar de uiteindelijke, maar verdiende 4-1 stand.

Nooit Gedacht – Ysselsteyn 3-1
Een regelmatige zege boekte Nooit Gedacht op grote onbekende Ysselsteyn. Frank van Herpen en Jari van Erp gaven de Geffenaren in het laatste gedeelte van de eerste helft een 2-0 voorsprong. Op slag van rust was het alsnog Ysselsteyn dat aan de Geffense verdediging ontsnapte en de thee wat smakelijker liet worden met de aansluitende treffer naar 2-1. Na rust dutte de wedstrijd wat in en was het Thijn Vos die na een uur voetballen de uiteindelijke eindscore van 3-1 wist realiseren. Overigens het laatste doelpunt was volgens berichten van de Biescamp ‘een doelpunt uit het bekende boekje.’

Jeffrey van Vlijmen profiteerde namens Margriet (Archief foto: Peter Kuijpers)

EGS’20 – Margriet 2-4
Margriet leek in Grave op een grote score af te stevenen. Na 18 minuten stond het 0-3 in het voordeel van de bezoekers uit Oss. Tweemaal Joey Schuurmans en Roy Govers waren hier de schutters. Overigens de 0-3 van Schuurmans kwam uit een strafschop. Hierna trok Margriet al iets te vroeg aan de handrem. Sander Bisseling was het die namens de thuisclub verkleinde naar 1-3. Schuurmans liet toen dé kans om het definitieve ‘nekschot’ te geven door van elf meter te missen. EGS’20 profiteerde en kwam nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Timmers op 2-3. Trainer Maarten van Vugt van Margriet: “Dat is dan jammer en vooral als je beter bent. Het ging ook nog hard regenen wat het veld alsmaar slechter maakte.” Uiteindelijk liep het goed af met dank aan de EGS’20-doelman die zijn prima wedstrijd niet kon bekronen en een lelijke uitglijder maakte. Jeffrey van Vlijmen was het die profiteerde en de 2-4 eindstand op het scorebord bracht. Margriet is door de vierde zege achtereen afgetekende koploper in de derde klasse D.