Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Vorstenbossche Boys tegen FC de Rakt. (Foto: Marion vd Ven)</p>

Vorstenbossche Boys tegen FC de Rakt. (Foto: Marion vd Ven)

Amateurvoetbal in coronatijd (deel 1)

  •   keer gelezen   Voetbal

Het coronavirus slaat ook in Nederland keihard toe. Dit heeft onder andere grote gevolgen voor de amateursport. Maar hoe gaan verenigingen om met deze maatregelen? De komende dagen maken we een rondje langs hoofdtrainers van diverse voetbalclubs uit ons verspreidingsgebied.

Bij vierdeklasser Vorstenbossche Boys hebben de selectiespelers een individueel programma gekregen voor thuis. Trainer Dennis Meier: “Ik ben bang dat we er nog tot en met de winterstop uitliggen. Hoe dan ook hoop ik dat we zo snel mogelijk de draad weer kunnen oppakken. De tactische en fysieke periodisering zal de nodige creativiteit vragen. Tot die tijd gaat mijn aandacht naar onze jeugd en jeugdtrainers. Deze ga ik helpen om spelprincipes beter trainbaar te maken.”

Ruwaard
Ook vijfdeklasser Ruwaard traint niet. Trainer Eugene Geenen: “Ik heb alle selectiespelers een trainingsschema meegegeven om toch te proberen de conditie op peil te houden. Heb wel binnen het bestuur aangekaart om met groepjes van 4 te trainen. Dit is, in overleg, nog naar achteren geschoven. Mogelijk dat we op korte termijn kijken wat er mogelijk is. Want niet trainen is niet alleen slecht voor de conditie maar ook niet bevorderlijk voor de teamspirit en motivatie.” Ruwaard startte uitstekend met zeven punten uit drie wedstrijden. Geenen denkt dat het het beste is om na de winterstop weer te beginnen met de competitie. “Als we weer groen licht krijgen en dan nog moeten optrainen, dan zitten we op begin december. Als je winterstop hebt van half december tot 17 januari, dan kun je beter die tijd gebruiken om weer op conditie te komen. Dat voorkomt denk ik een hoop blessures. Maar laten we als eerste allemaal aan onze gezondheid denken en dan pas -hoe jammer het ook is- aan voetbal.”

Meer berichten