Jesse van der Putten als speler van NEC. (Foto: Jeroen Engelen)
Jesse van der Putten als speler van NEC. (Foto: Jeroen Engelen)

Jesse van der Putten: ‘Ik ben een speler van de assists en mooie dingen’

Voetbal 2.923 keer gelezen

HEESCH | Jesse van der Putten speelt volgend seizoen voor HVCH. De Berghemnaar komt over van OJC Rosmalen. Daarvoor speelde de middenvelder voor Jong NEC. In Heesch is hij de opvolger van Joey Vissers, die stopt met selectievoetbal.

Met Jesse van der Putten heeft HVCH een goede opvolger in huis gehaald. De Haan kent de Berghemnaar van zijn tijd in de jeugdopleiding van NEC. “Jesse is een jongen met veel creativiteit en scorend vermogen. Ik ben zeer fier dat hij naar HVCH komt.” Van der Putten zelf ziet HVCH als een mooie nieuwe stap in zijn carrière. “Afgelopen seizoen speelde ik maar de halve tijd bij OJC Rosmalen, dan weer wel en dan weer niet. En omdat het seizoen zo snel was afgelopen vanwege corona, had ik niet de tijd om me in het elftal te knokken. Ik wil het plezier in het voetballen weer terugvinden en heb daarom bewust voor HVCH gekozen.”

Moeite
Van der Putten begon met voetballen bij Berghem Sport, waarna hij in de E naar NEC vertrok. In Heesch komt hij trainer Roy de Haan tegen, waarmee hij in de jeugd van de Nijmegenaren al eens samenwerkte. “Er was belangstelling van meerdere clubs, maar HVCH heeft echt veel moeite voor me gedaan en bleven maar bellen en appen. Ik heb een heel goed gesprek gehad en wist direct dat ik hier graag wilde spelen. Ik ken de trainer en hij weet wat ik kan. Ik kies bewust voor een stapje lager zodat ik hier veel minuten kan maken en daarna een mooie stap hogerop kan maken. Wat ze van mij mogen verwachten volgend seizoen? Ik ben een creatieve en technische speler en ben van de assists en mooie dingen. Maar ik heb ook een neusje voor de goal.”

Knallen
Een carrière als profvoetballer is niet gelukt, al schopte hij het tot Jong NEC. Nu combineert hij het voetballen met een fulltime baan als isoleerder. “Ik kan niet wachten tot we weer in competitieverband mogen gaan voetballen. Ik heb zin om te knallen bij HVCH en een rol van betekenis te spelen in de eerste klasse.”

Versterking
Van der Putten is mogelijk niet de enige nieuweling van de Heesche eersteklasser. De club hoopt nog een versterking binnen te halen. “We zijn in gesprek”, geeft De Haan aan. “Goed nieuws is in ieder geval dat het grootste deel van de huidige spelersgroep blijft. Met een aantal versterkingen erbij bouwen we aan iets moois.” Zoals Kliksport eerder al meldde, stopt linksback Robin van Eldijk ook met voetbal. Hij wordt de nieuwe assistent-trainer van HVCH en krijgt zo de kans om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen.

Transfers
Ook transfernieuws? Mail dan naar info@kliksport.nl. Kijk voor meer nieuws op www.kliknieuws.nl/sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant