Supporters van TOP Oss hingen dit spandoek op in het eigen stadion. (Bron: TOP Oss)

TOP Oss verliest troosteloze derby in laatste seconden

Voetbal 851 keer gelezen

DEN BOSCH | Het seizoen van TOP Oss gaat nu echt als een nachtkaars uit. Bij winst op FC Den Bosch had de ploeg van trainer Klaas Wels nog een kleine kans op een ticket voor de play-offs, maar die kan het nu zo goed als zeker uit het hoofd zetten. FC Den Bosch won namelijk met 1-0, waarbij de goal in de laatste seconden van de wedstrijd viel.

Het was een troosteloze derby. Niet alleen omdat er geen publiek zat in De Vliert, maar ook omdat er op het veld weinig gebeurde. Voor rust waren er maar een paar kansjes te noteren, maar beide doelmannen kenden verder een rustige eerste 45 minuten. In de tweede helft was het niet veel beter, al bleef het wel spannend. Invaller Justin Mathieu was nog het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Wouter van der Steen bracht knap redding. Net op het moment dat iedereen dacht dat het duel in 0-0 zou eindigen, floot scheidsrechter Alex Bos voor een penalty. Cas Peters verdedigde wat onhandig mee in het eigen doelgebied en tikte Don Bolsius licht aan. Genoeg voor een penalty aldus de arbiter en Jizz Hornkamp wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. En zo werd de saaie derby toch nog een feestje voor de thuisploeg.