Niels Fleuren en Ozzy op bezoek bij OBS Mettegeupel.
Niels Fleuren en Ozzy op bezoek bij OBS Mettegeupel. Foto: Hans van der Poel

Niels Fleuren: Ervaren, onopvallend en belangrijk

Voetbal 1.537 keer gelezen

OSS | Met zijn 34 jaar is hij de meest ervaren speler van TOP Oss. Een clubicoon bij VVV-Venlo en na een jaartje FC Emmen speelt hij sinds 2017 in Oss. Als iedereen fit is, zit een basisplaats er niet in voor de linkspoot. Maar bij afwezigheid van een basisklant verzaakt Fleuren nooit.

Ook tegen FC Volendam speelde Fleuren weer foutloos. Links centraal achterin viel hij niet op, maar deed hij ‘gewoon’ zijn werk. Geen speler die snel een 8 scoort, maar ook niet iemand die snel tegen een onvoldoende aanloopt. “Het verdedigende plan was duidelijk. Dat begint overigens al bij de aanvallers. Iedereen bij ons weet wat ie moet doen. En het is van belang om onderling goed te communiceren.” FC Volendam was voetballend gezien wel sterker, maar het gaat in het voetbal om doelpunten maken. “Door een foutje komen wij op 1-0. Zo kwam het initiatief nog meer bij Volendam te liggen. Wij wilden counteren en een blinde bal viel precies goed bij Dennis van der Heijden, die daarna werd neergelegd door de keeper. Uiteindelijk scoort hij zelf de strafschop. Volendam bracht spits 2 en 3 in het veld en je weet het dat het nog spannend kan worden als ie voor hun een keer goed valt. Fijn voor ons dat we tegen een goede ploeg de nul houden. Misschien vooraf niet door iedereen verwacht, maar we winnen wel.”

Play-offs
Door de winst blijft er een kans om bovenin mee te draaien in de vierde periode. “Naar andere uitslagen kijk ik niet, dan moet ik volgens mij wel tien ploegen in de gaten houden. We willen gewoon iedere wedstrijd winnen en zien aan het einde van het seizoen wel of het goed genoeg is voor play-offs. Anders hopen we naar het linkerrijtje te gaan, dan hebben we als club toch een redelijk geslaagd seizoen gedraaid.”

Contract
Fleuren combineert het voetballen op amateurbasis met een baan op kantoor bij de club. Zien we hem volgend seizoen ook in Oss of komt er een einde aan zijn lange loopbaan? “Ik heb het prima naar mijn zin in Oss, maar ik kan niet nog een jaar voor een appel en een ei gaan voetballen. Dit seizoen zijn we prima tot elkaar gekomen en het bevalt van beide kanten goed. Ik wil het liefst zo hoog mogelijk voetballen. De Eredivisie zit niet meer op mij te wachten, maar wellicht de Keuken Kampioen Divisie nog wel. Meerdere factoren zullen uitwijzen of dat ook zal gebeuren. En zo niet, dan ga ik een niveau lager voetballen.”

Laatste wedstrijden
Nog zes wedstrijden staan er dit seizoen op het programma voordat de play-offs beginnen. Met Jan Lammers die uitblinkt in de defensie, Lorenzo Piqué die terugkeert van een schorsing en Joshua Sanches die als vervanger van de geblesseerde Ruben Roosken een uitstekende indruk achterliet, heeft trainer Klaas Wels wat te kiezen. “Het is aan de trainer wie hij opstelt. We gaan het zien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant