Jari van Ginkel. (Foto: Jeroen Engelen)
Jari van Ginkel. (Foto: Jeroen Engelen)

Van Ginkel: ‘Goede prestaties mede omdat de groep hecht is’

Voetbal 1.359 keer gelezen

OSS | Met twee overwinningen op rij is O.S.S.’20 koploper in de Derde Divisie zondag. Met een 5-1 overwinning op ADO’20 maakte de Osse ploeg indruk. Eén van de doelpuntenmakers was Jari van Ginkel, die een basisplaats heeft onder trainer Bertran Kreekels.

Van Ginkel kwam vorig seizoen over van Alverna. Bij die club was hij aanvoerder, maar in Oss wist hij in eerste instantie geen basisplek te veroveren. De 24-jarige Van Ginkel mocht in de eerste twee competitiewedstrijden van deze competitie wel beginnen vanwege de blessure van Joep van de Rande. “Bij mijn komst wist ik dat er met Van de Rande en Joep Engelen twee hartstikke goede centrale verdedigers stonden. Ik ben hartstikke blij dat ik nu mag spelen. Je moet soms even wachten tot je kans komt en dan moet je er staan. Ik doe mijn best en hoop dat de trainer me laat staan.” De boomlange en ijzersterke verdediger liet een goede indruk achter. Bovendien scoorde hij tegen ADO’20. “Doelpunten zijn heel schaars in mijn carrière, dus mooi dat ie erin ging. Met mijn lengte ga ik met corners en vrije trappen vaak mee naar voren. Dit keer draaide een vrije trap mooi in en gaf ik net het tikkie waardoor de bal erin vloog.”

Titelkandidaat
Bij de club willen ze het woord eigenlijk niet in de mond nemen, maar op basis van de laatste jaren en de resultaten dit nog vroege seizoen is O.S.S.’20 een titelkandidaat. “We hebben een erg leuk en goed team. Fijn dat ik vorig seizoen de jongens al heb leren kennen. Ik denk dat onze goede prestaties mede komen omdat de groep zo hecht is. Veel spelers spelen hier al jaren, dat is anders dan ik bij Alverna gewend was.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant