<p>DESO-spits Romano Bloks scoorde drie keer.</p>

DESO-spits Romano Bloks scoorde drie keer.

DESO mede dankzij hattrick Bloks en piepjonge basisdebutant naar ruime winst tegen WHV

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Met drie Osse clubs is 2-14 een prachtige poule. Margriet lijkt na twee ruime overwinningen groepswinnaar te gaan worden, voor de andere ploegen Cito, DESO en WHV is het een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kliksport nam zondagmiddag een kijkje bij DESO tegen WHV.


Beide ploegen hadden de eerste ronde ruim verloren. WHV met 0-4 van derdeklasser Margriet, DESO met 6-2 van stadsgenoot Cito. Margriet gaf gisteravond opnieuw haar visitekaartje af door Cito met 4-0 te verslaan. DESO liet vanmiddag in ieder geval zien een aardig balletje te kunnen trappen. Met name Romano Bloks had het op zijn heupen. De spits scoorde drie keer en daarmee leek het duel al voor rust beslist. De gasten sloegen alleen toe middels Gino Bosch. 


In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het WHV-doel. Het was dat meerdere spelers van DESO te zelfzuchtig waren, anders had de score aardig op kunnen lopen. Nu bleef de schade beperkt tot vijf doelpunten, waarbij Thomas Gould en Matthew Aarts de doelpuntenmakers waren. Het slotakkoord was voor Lucas Dobbelsteen.


Hattrick
Met een hattrick was Bloks de man van de wedstrijd. Na een goede eerste helft in de spits, werd hij in de tweede helft door trainer John Putters achter de spits gezet. “We speelden vandaag een goede wedstrijd. Vooral de eerste helft waren we veel beter, voetballend maar ook in de duels. De trainer zei vooraf dat we effectiever moesten worden en dat hebben we laten zien. Al had er in de tweede helft nog wel wat meer ingezeten.” Bloks kijkt uit naar de laatste bekerwedstrijd zaterdagavond tegen Margriet. “Tegen Cito waren we niet veel minder, maar toch merkte je wel dat ze kwalitatief wat beter waren. Tegen Margriet kunnen we onze borst natmaken. Van alle bekerduels moeten we in ieder geval leren en er dingen uitpikken. Dan nemen we dat mee in de competitie, waar we denk ik leuke dingen kunnen laten zien.”

Talent
Met zijn 16 jaar was Jaylen van Munster een verrassende speler in de basis van DESO. Hij kwam via zijn stiefvader over van een jeugdteam van Cito. Die ploeg viel uit elkaar, waarna DESO liet weten hem graag te hebben. “Het was in het begin wel even wennen voor me, want het is een groot verschil met jeugdvoetbal. Zowel fysiek als voetballend gaat het er anders aan toe. Maar ik ben al een beetje gewend en heb het bij DESO goed naar mijn zin.” Een basisplaats is zijn doel, maar met DESO legt hij de lat nog hoger. “We hebben echt een leuke groep. Ik hoop dat we kampioen kunnen worden.”

Jaylen van Munster.

Meer berichten