<p>EGS&#39;20 in de aanval tegen SES, met op de achtergrond de nieuwe accommodatie van de fusieclub.</p>

EGS'20 in de aanval tegen SES, met op de achtergrond de nieuwe accommodatie van de fusieclub.

(Foto: Voetbal-shoot.nl)

EGS’20 mikt op middenmoot in ‘profvoetbalwaardige ambiance’

  •   keer gelezen   Voetbal

ESCHAREN | Fusieclub EGS’20 is in veel opzichten een club die dient als voorbeeld voor anderen in het Land van Cuijk. Voortgekomen uit drie verenigingen en met een accommodatie die kan wedijveren met de trainingscomplexen van Nederlandse profclubs. In die omgeving moet trainer Remco ten Hoopen EGS’20 klaarstomen voor een volledig seizoen in de derde klasse. “De randzaken zijn perfect geregeld. Dat maakt het werken hier natuurlijk erg prettig”, zegt de 41-jarige Cuijkenaar.

Door Martijn Schwillens

Het vernieuwde sportpark Kranenhof werd afgelopen zaterdag officieus in gebruik genomen. Ruim 600 toeschouwers zagen EGS’20 met 5-2 winnen van SES Langenboom. “Ik kon aan mijn spelers merken dat er toch wat spanning op zat. Zo heel vaak speel je ook niet voor zoveel publiek natuurlijk. Maar na de rust waren de zenuwen weg en hebben we de mensen getrakteerd op een erg leuke pot voetbal met veel doelpunten. De KNVB-districtsbeker is voor ons geen doel op zich, maar gezien de indeling zijn wij het wel aan onze status verplicht om de groepsfase als winnaar af te sluiten”, legt Ten Hoopen uit. Daarvoor volstaat zondag een gelijkspel uit bij Toxandria, maar de ervaren oefenmeester uit Cuijk richt zijn vizier het liefst al op de competitie. “Vorig jaar hebben we vanwege corona maar een paar wedstrijden kunnen spelen. De selectie was toen net gevormd met spelers van alle drie de clubs (Estria, SCV’58 en GVV’57). Dit seizoen werk ik met een groep van achttien tot twintig gelijkwaardige jongens die het mij zo moeilijk mogelijk moeten maken om elke week te bedenken welke elf ik ga opstellen. We werken hard aan bepaalde automatismen en het switchen van systeem als de wedstrijd daarom vraagt.”

‘De ambiance hier doet denken aan een club die veel hoger speelt, maar de realiteit is dat we een derdeklasser zijn’

Verwachtingen temperen
Sportpark Kranenhof is een toonbeeld van wat mogelijk is als verenigingen willen samenwerken en daarbij een gemeente vinden die dergelijke collaboraties beloont met een accommodatie die de drempels wegneemt die standaard bij een fusietraject worden opgeworpen. De nieuwe accommodatie (die wordt gedeeld met de hockeyclub) is een juweeltje, maar zorgt mogelijkerwijs ook voor te hoge verwachtingen, waarschuwt Ten Hoopen. “Het is enorm fijn als je gebruik kunt maken van de beste faciliteiten die er zijn. De ambiance hier doet denken aan een club die veel hoger speelt, maar de realiteit is dat we een derdeklasser zijn. Wat mensen ook niet mogen vergeten is dat vóór de fusie Estria met een paar punten onderaan stond in de derde klasse en SCV’58 de nummer laatst was in de vierde klasse. Gelukkig zijn er wat jongens bijgekomen, maar wij zijn zeker geen titelkandidaat. Ergens tussen plek 4 en 8 zou prima zijn. Volgend seizoen moeten we pas meedoen om de prijzen.”

Lastig voorspellen
Ten Hoopen vindt de derde klasse D sowieso lastig te voorspellen. “Margriet en Schadewijk zijn elders ingedeeld. Daarvoor zijn een aantal Groesbeekse clubs teruggekomen. Zeker de clubs die betalen, kunnen zomaar meedoen bovenin. Dat weet je echter nooit vooraf. Maar mijn favorieten zijn Boekel Sport, dat heel goed kan voetballen, en Excellent, dat veel ervaring in de ploeg heeft. Van die twee verwacht ik veel.”

Meer berichten