<p>Verdediger Bram Besems jeugdig talent dicht bij een basisplek&nbsp;</p>

Verdediger Bram Besems jeugdig talent dicht bij een basisplek 

(Foto:Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38/Jumbo veegt scherven op tegen ADO’20

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Goed voetballen en toch verliezen is het relaas van het verloren duel uit bij Westlandia. Het klinkt een beetje als Kat op Dirk wanneer je met 3-0 uiteindelijk verliest. Toch waren de berichten positief uit Naaldwijk, iets waar Niels van Casteren zicht ongetwijfeld aan vast zal klampen. Zondag komt ADO’20 waar bijtertje Sjaak Egmond toeschouwer zal moeten zijn nadat hij zondag na een half uur spelen het rood voor zijn ogen zag. 

Door: Peter Kuijpers

Bij tegenstander ADO’20 lopen de zaken vast ook niet naar wens. Zondag werden de Noord-Hollanders op eigen veld getrakteerd op een 2-3 nederlaag tegen Groene Ster. Deze ‘moet je gewoon winnen wedstrijd’ viel verrassend in Limburgse handen. Dat zal nieuwe trainer Roy van der Meije eveneens gedacht hebben. Groene Ster bleek echter de kat met zeven levens en kwam steeds weer terug. Bij een 2-2 stand en een belegering van de Limburgse veste counterde Groene Ster alsnog naar een 2-3 zege. Onverdiend, gestolen, en onnodig, waren zeker dé tags in veel verslagen over deze bizarre wedstrijd. ADO’20 zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor al die pech die het team tegen Groene Ster overkwam.

Sjaak Egmond
Over revanche gesproken zou dat net zo goed van toepassing kunnen zijn voor de Veghelaren. Die verloren overigens met duidelijke cijfers van Westlandia, maar wel een wedstrijd met een verhaal. Een uur lang met tien man wegens de rode kaart voor Sjaak Egmond. Bovendien liet Blauw Geel’38, dat beter sterker was, dikke kansen liet liggen. Zondag speelt Egmond niet. De linksachter van Blauw Geel’38 kreeg twee wedstrijden voor zijn overtreding afgelopen zondag. Wie hem kan vervangen is Robin Voets waar Tom Dekkers weer terug kan keren. Bram Besems is ook een optie. Maar of Van Casteren de jongen talentvolle verdediger voor de leeuwen zal gooien met een basisplek valt te betwijfelen. Vince Duits is nog een vraagteken, terwijl Lars Loermans en Mark Dobbelsteen zicht weer fit meldden. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Veghel. De scheidsrechter is nog geheim althans de KNVB schermt hem af.

Schuiven
Niels van Casteren: “We hebben zondag toch nog een paar fysieke problemen. Vince Duits en Danny Verbakel zullen niet spelen. Danny is er wel bij , maar zal zeker niet starten. We hebben lekker getraind we hebben er zin om het verlies van zondag recht te trekken. Achterin moeten we wat schuiven, maar met onze groep lossen we dat op. Ik heb er zin in”, aldus de optimistische Blauw Geel’38 trainer.

Programma voor zondag 19 september

Hercules-UNA
Hoogland-EVV/Echt
Dongen-HSC’21
Hollandia-OFC
Quick-JOS/Watergraafsmeer
Blauw Geel’38/Jumbo-ADO’20
Groene Ster-Westlandia
DEM-Gemert
Unitas-O.S.S.’20
Meer berichten