<p>Zondag gaat het voetbal weer los voor alle amateurs</p>

Zondag gaat het voetbal weer los voor alle amateurs

(Foto:Peter Kuijpers)

4F: Wie is topfavoriet in ‘circus’ vierde klasse F

  •   keer gelezen   Voetbal

Zondag gaat het ‘circus’ voor de grootste groep voetballers in Nederland weer los. We hebben er, op twee weken na, een jaar op moeten wachten. We ruiken het zaagmeel in de arena waar de directeur met slipjas als master of ceremonies de gordijnen opentrekt. Het orkest zet vol in. Zondag gaat het beginnen, de acteurs mogen eindelijk het veld weer op.

Door: Peter Kuijpers

De vierde klasse F is een mix van teams. Zeg maar Eindhoven de Kempen tegen Meierijstad en omgeving. Wekelijks met derby’s in beide omgevingen. Avesteyn ontvangt zondag DOSL uit Leende. Met alle respect weten we van -Door Oefening Sterk Leende- niet veel. Alleen dat Willem Aarts de trainer is. Aarts is aan zijn tweede seizoen is begonnen bij DOSL onder de rook van Eindhoven. Avesteyn wordt door verschillende trainers als een favorieten voor de titel wordt genoemd. Maar het is nog vroeg. In de beker liet Avesteyn het niet zien. Het team van trainer Hugo van de Sande moest de poulewinst overlaten aan Avanti’31.


Hugo van de Sande ontvangt komend weekend DOSL uit Leende wat eerste werd in hun bekerpoule

Kwaliteit
Van de Sande legt het uit: “In de klasse waar we nu in spelen zijn veel ploegen voor ons onbekend. Het leuke daaraan is dat je weer eens tegen andere tegenstanders mag voetballen. Wat we precies moeten verwachten van deze klasse is dus ook nog niet duidelijk. We hebben natuurlijk ook al lang niet meer gespeeld en hoe kom je uit deze lange periode zonder wedstrijden. Dan is zes weken voorbereiding eigenlijk niet genoeg om al helemaal op complete sterkte te zijn. Ik verwacht zelf veel van Acht, ELI en VOW. Daar zijn wel wat spelers bijgekomen die kwaliteit hebben. Graag hopen wij onder anderen met deze ploegen te strijden om de bovenste plaatsen. DOSL is voor ons ook een onbekende. In de beker hebben ze het erg goed gedaan. Gewonnen van een derdeklasser en ook nog eerste geworden in hun poule. Dus ik verwacht een gemotiveerde tegenstander die met veel vertrouwen naar Dinther komt”, zegt een eveneens gemotiveerde trainer van Avesteyn. 

Boskant – VOW
Trainer Peter van der Heijden is van overtuigd dat deze klasse een paar sterke teams in zich heeft. Van der Heijden: “Dat klopt. Deze klasse heeft een aantal hele goede teams. Voor mij blijven Avesteyn en Acht de grootste kanshebbers op de titel, maar ook VOW en ELI zijn kanshebbers. ELI heeft een aantal overgekomen spelers van Gemert en Sparta’25 en schijnt nu ook een hele aardige ploeg te hebben. DOSL schijnt ook een beste ploeg te zijn en volgens zeggen ook een kandidaat. Misschien vergeet ik er een, maar wanneer Boskant niet te veel blessures krijgt dan zijn wij een moeilijk te kloppen ploeg denk ik zelf. Alleen DOSL, DVS, Pusphaira en Woenselse boys ken ik nog niet. Aanstaande zondag tegen VOW zal een lastige horde zijn. Ook zij hebben een uitstekende voorbereiding gehad. Deze ploeg ken ik wel. Een paar hele goede spelers en een hardwerkend team. Natuurlijk is een derby altijd leuk en dat zijn meestal de wedstrijden voor de spelers om net iets meer te geven.” Heldere taal van de Boskant trainer die zondag met een thuiswedstrijd de competitie mag starten. 


Patrick Cissen tekende bij VOW voor een wellicht hoopvol seizoen (Foto Arno Korsten)

Patrick Cissen
Qua ligging eigenlijk niet een echte derby, maar toch een mooie paring of affiche zo u wenst. Beiden teams kunnen terugzien op een mooie bekerserie. Zowel Boskant als VOW zien we op 14 november terug in de afvalronden. Zondag zien de twee teams elkaar op Sportpark de Scheken. Nieuw bij tegenstander VOW is trainer Patrick Cissen die een booming bekerserie afleverde: “We zijn inderdaad poulewinnaar geworden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Ik had gehoopt dat we in deze fase verder zouden zijn als team. We brengen de tegenstander te weinig tot keuzes en herkennen zelf niet altijd de vrije ruimtes. Verder zijn we als staf er nog niet uit, wat onze basis elf gaat worden. Zondag begint de competitie tegen Boskant. Zij hebben goede resultaten behaald in de beker. We mogen op basis van inzet en passie nooit te kort doen voor onze trouwe supporters die waarschijnlijk weer afreizen naar Boskant. Een compliment naar mijn ploeg is dat we altijd wel twee honderd procent kansen creëren wat het spelniveau ook is. Ik ben ervan overtuigd dat we dominanter gaan worden”, is de krasse taal van de Veghelaar in Zijtaartse dienst. Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Valk in Boskant het sein tot voetballen.


De imposante tribune op De Glorie waar WEC zondag de competitie opent

WEC – Pusphaira
“Ik weet nog niet eens hoe je die naam uitspreekt (poesfaira) en ik ken ze niet. Het zijn studenten hoorde ik.” Woorden van Henry van Wanrooy trainer van WEC. Van Wanrooy die zondag voor de ouverture staat bij zijn nieuwe club. Nou ja nieuw, ‘De van Wanrooijtjes tweeling’ is niet onbekend op Sportpark De Glorie in Wijbosch. Beiden hebben er heel wat jaartjes actief gevoetbald. De trainer van WEC is in geen geval tevreden over zijn voorbereiding.: “Dat klopt het was een wisselvallige voorbereiding van ons. Waar wij staan als team is moeilijk te zeggen we werken er elke training om ons te verbeteren als individu maar ook als team. De start is pittig voor ons denk ik, maar we gaan het zien. Ik heb er heel veel zin in om weer lekker wedstrijden te spelen voor de puntjes.” Pusphaira is een studenten voetbalclub voor mannen en vrouwen. “Wij zijn een club waar gezelligheid hoog in het vaandel staat!” meldt de eigen website. Nou dan weet je het wel. Dus de samenstelling kan heel wisselend zijn bij dit team. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Van den Wildenberg voor aanvang.

Programma voor zondag:

Mariahout-DVS
Avesteyn-DOSL
Boskant-VOW
Tivoli-RKGSV
WEC-Pusphaira
Woenselse Boys-Acht
EMK-ELI
Meer berichten