<p>Boekel Sport opent zondag de competitie uit tegen SV De Braak in Helmond.</p>

Boekel Sport opent zondag de competitie uit tegen SV De Braak in Helmond.

(Foto: Frans vd Elzen)

Wie gaat er dit jaar voor de prijzen in de derde klasse D?

  •   keer gelezen   Voetbal

Er waren tijden dat zelfs de sportredactie van Omroep Brabant een rondgang maakte langs de sportparken van de clubs die uitkwamen in de derde klasse D. 3D stond dan ook jaren symbool voor de leukste en meest aan elkaar gewaagde competitie van Brabant. Doordat de KNVB clubs is gaan spreiden, is de indeling voor het seizoen 2021-2022 heel anders dan in voorgaande jaren. Hoe dan ook, VV Handel, Boekel Sport en Excellent starten zondag als titelkandidaat aan een nieuwe jaargang.

SV De Braak - Boekel Sport
Boekel Sport kende een uitstekende voorbereiding en zette die lijn voort in de KNVB-districtsbeker. Trainer Marc van de Ven zal de verwachtingen enigszins willen temperen, maar gezien de indeling en het feit dat Schadewijk en Margriet niet langer uitkomen in 3D, is een plek bovenin eigenlijk een vereiste voor de geelhemden. In die zin is de openingswedstrijd tegen SV De Braak direct een scherprechter, want in Helmond is elke zomer ruimte voor versterkingen. In de schaduw van het Helmond Sport-stadion zal de Hellemondse fusieclub ongetwijfeld een sterkte tegenstander blijken voor Boekel Sport.

EGS ‘20 - SV Ysselsteyn
In een interview met Kliksport wilde EGS’20-coach Remco ten Hoopen niets weten van titelaspiraties. Gezien het prachtige nieuwe onderkomen van de Graafse fusievereniging zou die gedachte niet gek zijn. Ten Hoopen aast met EGS’20 echter op een plek in de middenmoot. Tegenstander SV Ysselsteyn is enkel nog derdeklasser omdat er geen degradatie volgde na de stillegging van de competitie in 2020. De Limburgers waren toen hekkensluiter. EGS’20 is zondag dus favoriet.

VV Handel - Hapse Boys
Sander Janssen zag Handel in de beker een maximale score halen tegen Bruheze, Elsendorp en Oostrum. Gezien het niveau van de tegenstanders zegt dit mogelijkerwijs niet alles over de kwaliteiten van Handel, maar het feit dat er in drie duels twintig keer werd gescoord, zegt dat zeker wel. Tegenstander Hapse Boys wacht vooral weer een seizoen van overleven. De groenzwarten beleefden een mindere bekerronde, met onder meer een nederlaag tegen vierdeklasser Achates en slechts een minimale overwinning tegen vijfdeklasser HBV. In het gestaakte seizoen 2020-2021 verloor Hapse Boys ook alle vier haar wedstrijden.

Rood Wit - Excellent
Excellent wordt door iedereen genoemd als titelkandidaat. Gezien de ervaring in de ploeg, zullen de oranjehemden ook niet met minder genoegen nemen dan met een plek in de top van de derde klasse D. In de beker ging het alvast crescendo met de formatie van coach John Janssen, al mogen ploegen als SVS en VIOS’38 ook geen problemen opleveren voor Excellent. Wat we van Rood Wit kunnen verwachten, weet niemand. De Groesbekers kennen een lange geschiedenis van betalen en jojo’en tussen de verschillende niveaus. Vijf jaar geleden speelde Rood Wit nog in de eerste klasse.

SV United - Vitesse ‘08
Een Limburgs onderonsje vindt plaats in Wanssum, waar Vitesse’08 op bezoek gaat bij SV United. De Gennepenaren speelden op 4 oktober 2020 hun laatste competitiewedstrijd toevalligerwijs ook tegen SV United. Het werd toen een gemakkelijke overwinning voor de mannen van coach Ales Jurcik: 1-4. Een zelfde scenario is zeker niet ontdenkbaar, want SV United geldt samen met Hapse Boys en Ysselsteyn als degradatiekandidaat.

Volledige programma derde klasse D:
SV De Braak-Boekel Sport
EGS’20-SV Ysselsteyn
Germania-Melderslo
VV Handel-Hapse Boys
Rood Wit-Excellent
SV United-Vitesse’08
Groesbeekse Boys is vrij

Meer berichten