<p>Doelman Bono Barten van ging van Gemert naar Volharding</p>

Doelman Bono Barten van ging van Gemert naar Volharding

(Foto: Peter Kuijpers)

2F: Tweede klasse F is een mix van Zuid-1 en Zuid-2

  •   keer gelezen   Voetbal

Geen team uit Limburg in 2F, al ligt Vierlingsbeek wel heel erg dicht op de grens Brabant en Limburg. Derby’s liggen er wél in het verschiet waaronder de klassieker Olympia’18 –Vianen Vooruit en andersom. Komende zondag mooie wedstrijden op de eerste dag van de nieuwe competitie. Bijvoorbeeld DAW Schaijk dat Prinses Irene ontvangt. We gaan ze voor u volgen zoals u dat wellicht gewend bent van ons. 

Door: Peter Kuijpers

Trainer Joost Janssen reist met Vianen Vooruit af naar de Brabantse hoofdstad. CHC is de tegenstander waar altijd veel van wordt verwacht. Maar evenvele keren valt het dan tegen met toch aansprekende namen. Topspits Wesley Meeuwsen bijvoorbeeld of de gebroeders Hadouir om er maar een paar te noemen. Dus om te beginnen een stevige pot voor trainer Joost Janssen die staat voor zijn eerste wedstrijd met een serieuze signatuur. De vraag: Begint het te wennen? Janssen: “Ja hoor, Ik ben inmiddels goed gewend in Vianen. Mijn eerste indrukken van het team en de club zijn erg positief. In de beker hebben wij wisselende resultaten gehaald. Maar dat zegt niets over de eerste competitiewedstrijd. Zondag CHC uit, een zeer goed elftal voetballers. Wat mij betreft ook één van de titelkandidaten in onze competitie. Maar wij kunnen ook goed ballen en gaan veel strijd brengen. Dat CHC al zijn bekerwedstrijden heeft verloren zegt mij helemaal niets.” Om 14.00 uur wordt er begonnen op de Schutskamp in Den Bosch.

DAW – Prinses Irene
Een leuke aankondiging met een geurtje van een derby. De teams troffen elkaar al op 12 september als eerdere replica van dit affiche en werd het 1-1. Wel typisch dat teams uit een competitie bij elkaar in de beker zijn ingedeeld. Geen van beiden gingen overigens door. Trainer Rob van der Ven: “We hebben qua resultaat een wat wisselvallige voorbereiding achter de rug. Uiteindelijk gaat het in die fase niet alleen om de uitslagen, maar vooral ook om het totaalplaatje en de voorbereiding op de competitiestart. We hebben wat nieuwe dingen geprobeerd, zodat we als nodig tijdens wedstrijden gemakkelijker kunnen switchen van formatie. Afgelopen zondag tegen HVCH speelden we een prima wedstrijd en hebben we al laten zien dat we ook in een andere formatie steeds beter weten wat te doen. Ondanks enkele blessures, waar bijna iedereen mee te maken zal hebben momenteel, staan we er goed voor en kijken we met veel vertrouwen uit naar komende zondag. Laat de competitie maar beginnen.” Op Den Heuvel fluit scheidsrechter Hendrix om 14.30 uur voor het begin.

EVVC – Helvoirt
Helvoirt is elk seizoen wel een team dat we terugvinden in he linkerrijtje. Dat zal komend seizoen niet anders zijn, maar bij het zien van de bekeruitslagen krabben we even op ons voorhoofd. Drie gespeeld en nul punten met een doelsaldo van 2-14. EVVC moest Erp en Berghem Sport voor zich laten.

Jeugdspelers
EVVC-trainer Antwan van Rijn: “Het is leuk om weer aan een nieuwe competitie te beginnen! Na alle corona trainingen zijn we nu al vanaf eind juli bezig om fit te geraken en de automatismen weer erin te krijgen. Dit gaat met vallen en opstaan – de spelers moeten toch ook weer wennen aan de belasting van volledige groepstrainingen en wedstrijden helaas gaat dit gepaard met wat blessure gevallen. Tevens hebben we een behoorlijk aantal jeugdspelers aan de selectie toegevoegd. Die spelers proberen we zo goed mogelijk in te passen, verdeelt over onze selectie teams 1, 2 en 3. Helvoirt is voor EVVC een bekende tegenstander die al jaren op het niveau van de tweede klasse bivakkeert. Meestal eindigen ze ook wel in het linker rijtje, dus voor ons een geduchte tegenstander. Maar met het thuisvoordeel en het vertrouwen opgedaan in de oefen- en bekerwedstrijden gaan we voor de winst.” In Vinkel fluit scheidsrechter Smits op De Zwaan om 14.30 uur voor aanvang. 

Venhorst – Olympia’18
Michaël van Doren is de opvolger van Joost Janssen als trainer van Venhorst. De teams kennen elkaar natuurlijk ondanks de gemankeerde seizoenen van de afgelopen twee jaar. Venhorst had een matig beker optreden met een laatste plek waar niet werd gescoord en de keeper van Venhorst negen maal moest vissen. Met het stoppen van icoon Tom van den Boogaard heeft Venhorst wel een behoorlijke jas uitgedaan. Tegenstander Olympia’18 was succesvoller in de beker. Ongeslagen boven aan met een doelsaldo van 9-2. Op basis van deze cijfers is de ploeg uit Boxmeer favoriet, maar Co Adriaanse zou onmiddellijk zijn scorebordjournalistiek hierbij opvoeren. De waarheid ligt zondag op de Voskuilen waar scheidsrechter Meijer om 14.30 fluit voor aanvang. 


Tom van den Boogaard  stopte met voetballen bij Venhorst (Foto Eric Elbers)

Volkel – Emplina
Het team van trainer Michiel Jans draait nog niet zoals wellicht Jans dat graag zou zien. De voorbereiding, in dit geval de beker, gaf weinig rede tot juichen. Maar Jans is, zoals velen, blij dat het zondag gaat beginnen. Jans: “Klopt, blij dat we weer wedstrijden kunnen spelen. Laten we hopen dat we dit seizoen een volledige competitie kunnen spelen, want daar kijkt iedereen wel weer naar uit. Ondanks dat we afgelopen seizoen continu twee maal per week zijn blijven trainen, valt op dat het niveau tussen wedstrijden en in fases in wedstrijden erg wisselvallig is. Ook bij wedstrijden tussen andere teams komt dit terug. Daarnaast denk ik dat fitheid dit seizoen ook een belangrijke rol gaat spelen. Je merkt toch dat we lang geen echte wedstrijden hebben gespeeld. Onze selectie is bij elkaar gebleven en er zijn een aantal talentvolle spelers vanuit de jeugd bij gekomen. Dat geeft ons voldoende mogelijkheden in de breedte. We kennen elkaars kwaliteiten en gaan steeds beter als team samenwerken. Daarmee ben ik er van overtuigd dat wij ons gaan handhaven in de tweede klasse.”

Emplina
Jans vervolgt: “Met Emplina starten we zondag tegen een ervaren team met een aantal snelle gevaarlijke aanvallers. Ze stonden niet voor niets vorig jaar, ondanks dat het maar een paar wedstrijden waren, bovenaan zonder puntverlies. Wij zullen echter vooral ook zelf moeten durven voetballen en onze eigen kracht gebruiken. Dat is elke wedstrijd het uitgangspunt en we hebben al eerder laten zien dat we het daarmee elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Met de steun van onze supporters gaan we alles geven om de eerste drie punten in Volkel te houden.” Om 14.30 uur wordt er begonnen op de Eeuwsels.

Volharding – Real Lunet
Bekende tegenstanders van elkaar. Volharding zag keeper Bono Barten komen van Gemert. Teun Jacobs werd onder anderen opgehaald bij Meterik die het team in de breedte wat sterker maakt. Real Lunet is spits Jaouad Chrarou kwijt die via Unitas inmiddels bij UDI’19 speelt. Volharding kwam geen ronde verder verloor twee maal met slechts een mager gelijkspelletje tegen laatste Caesar. Wat zegt het, trainer Vullings zal als geen ander willen starten met een driepunter in de competitie opening. Op Soetendaal wordt om 14.30 afgetrapt.


Theo van  Lieshout keerde na lange tijd weer terug als trainer van Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)

SVSSS – Heeswijk
Heeswijk is een van de oudste bewoners in de tweede klasse. We hebben het voor u nagetrokken. In het seizoen 2010 – 2011 promoveerde Heeswijk met trainer Ton Berens naar de tweede klasse. Dus ze vieren dit jaar het tienjarig bestaan in deze klasse. Zondag openen de mannen van comeback kid trainer Theo van Lieshout, die eerder trainer was bij de Balledonkers, uit in Udenhout bij SVSSS. De beker was slecht, met één puntje uit drie wedstrijden. Van Lieshout: “Bij Heeswijk hebben we natuurlijk net als bij veel andere verenigingen gedurende de gehele voorbereiding te maken met spelers die afwezig zijn door vakantie, verder zijn er nog een aantal spelers afwezig door blessures. Dit is natuurlijk niet optimaal maar de andere kant van het verhaal is dat je als nieuwe trainer wel veel spelers kunt uitproberen en dat je zo een vrij goed beeld kunt vormen van de selectie die je tot je beschikking hebt. Hopelijk beginnen we komende zondag aan een ‘normaal’ seizoen en wat Heeswijk betreft moeten we kijken wat er mogelijk is. Op de eerste plaats is handhaven de doelstelling (gezien de stand van de laatste twee afgebroken seizoenen) maar wie weet kunnen we verrassen, maar dat is op dit moment moeilijk in te schatten.” In Udenhout op Sportpark Zeshoeven wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Programma voor zondag: 

CHC-Vianen Vooruit
DAW Schaijk-Prinses Irene
EVVC-Helvoirt
Venhorst-Olympia’18
Volkel-Emplina
Volharding-Real Lunet
SVSSS-Heeswijk
Meer berichten