Maarten van Stiphout
Maarten van Stiphout Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Winst Constantia en Heijen, verrassend verlies DSV

Voetbal 1.011 keer gelezen

WANROIJ/MILSBEEK | VV Heijen heeft dankzij een gemakkelijke overwinning op SV Milsbeek direct de koppositie in de vierde klasse G gepakt. Het Limburgse onderonsje eindigde in 0-5. Constantia kende weinig moeite met VIOS’38. DSV ging verrassend onderuit bij Oostrum. Vanwege corona ging het duel van Achates niet door.

De overwinning van Heijen mag opmerkelijk genoemd worden, want de gasten kregen kort na rust, bij een 0-1 stand, de rode kaart. Met een mannetje minder liep Heijen echter over het povere Milsbeek heen: 0-5. Na een vroege goal van Ramon van de Ven miste Milsbeek een penalty. Nadat Thijs Kusters met rood moest vertrekken, zette Heijen aan en via Tijn Wabeke, Bas Janssen, Dick Schonenberg (penalty) en Daan ter Laak werd het een ruime uitslag. “Een terechte overwinning”, stelde Peter ten Haaf (Heijen) tevreden.

Onnodig verlies DSV
DSV, bij het staken van de competitie in 2020 koploper en ook dit seizoen titelkandidaat, ging onderuit bij Oostrum in een wedstrijd met twee gezichten. Na een grote kans op 0-1 scoorde Oostrum twee keer. Lars Veldpaus bracht de spanning terug, maar ondanks wat kansen viel de 2-2 niet. “Voor rust stonden we tegen onszelf te voetballen. Dit is een dikke teleurstelling”, baalde Maarten van Stiphout van DSV.

Probleemloze middag Constantia
Constantia kende weinig moeite met VIOS’38 en won op eigen veld met 3-0. Milano van de Cruijssen maakte er twee en was de aangever bij de andere goal, die werd gemaakt door Bas Selten. Gert Jan Reijnen van Constantia legt uit: “Een probleemloze middag. Weinig weggegeven, een solide overwinning. Een prima start van de competitie.”

Toxandria verloor thuis met 1-3 van Stormvogels’28. Achates-Merselo ging niet door vanwege Corona en De Zwaluw was vrij.