<p>Cito - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)</p>

Cito - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)

Doelpuntrijke eerste speeldag in vierde klasse H

  •   keer gelezen   Voetbal

Wat een heerlijke eerste speeldag in de vierde klasse H. Een speelronde met volop goals! Kijk hieronder voor een overzicht.

NLC’03 - Achilles Reek 1-2
Achilles Reek is op bezoek bij NLC’03 de competitie gestart met een overwinning. Via Jori Sengers kwam het na 20 minuten op voorsprong, Pieter van de Meerakker tekende voor de gelijkmaker. Tom Verstegen maakte kort voor rust de winnende 1-2. “We hebben vandaag te weinig gebracht en zijn tegen een verdiende nederlaag aangelopen”, aldus NLC’03-trainer Willem van Kreij die geen beste wedstrijd had gezien. Hij startte in Lith met een jong elftal, waarvan vijf spelers in de basis stonden die vorig seizoen in het tweede of de jeugd speelden. “Het was nog wat onwennig en zoeken. Met de nieuwe en jonge jongens gaan we dit seizoen uit van een aanvallendere tactiek van voorgaande seizoenen. Dat is even wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het lukt. De capaciteiten zijn er, ook bij de ervaren spelers die we hebben. We moeten wel 90 minuten lang strijdlust leveren. Dat heilige vuur miste ik vandaag.”

Cito - Herpinia 3-2


Cito - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)

Een zwaar gehavend Herpinia verloor van Cito, maar wat waren de Herpenaren dichtbij een goed resultaat. Met rust stond het 2-0 voor de Ossenaren door twee prachtige afstandsschoten van Mustafa Guler. Het werd in de tweede helft ook nog 3-0 en het was wachten op de 4-0. In de slotfase kwamen de Herpenaren echter terug. Eerst kopte Beau van Dieten de 3-1 binnen, kort daarna was het Niek Thijssen met de 3-2. In de laatste seconden van de wedstrijd tikte doelman Oktay Dogan nog een verdwaalde voorzet uit de kruising, anders was de stunt compleet geweest. Lees later deze week meer over Herpinia. 


Cito - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp) 

SCMH - Ulysses 2-1
Ulysses vond na afloop van het met 2-1 verloren duel met SCMH dat het minimaal een punt had verdiend. “We hadden twee penalty’s moeten hebben toen Paul van Lith onderuit werd geschopt”, zegt trainer Manfred van Erp. “Ik heb wel goede dingen gezien waar we mee verder kunnen.”
SCMH-trainer Stan Vos vond het eerste kwartier van zijn ploeg sterk, waarin het ook op voorsprong kwam door Roel Bekkers. Toen Van Lith de gelijkmaker maakte, had de thuisploeg het moeilijk. “We waren slordig in balbezit, daar moeten we stappen in zetten.” Acht minuten voor tijd was het SCMH dat er met de winst vandoor ging dankzij Gijs Donkers: 2-1.


SCMH won van Ulysses. (Foto’s: Anne-Marie van Rossem)

SES - Juliana Mill 3-3
Farouq Ssali was met drie goals de grote man aan de kant van Juliana Mill. Trainer Tom van Dalen was na het 3-3 gelijkspel kritisch op zijn ploeg. “We geven de goals te makkelijk weg. We weten wat het spel is van SES en dat deden we niet goed. Na rust ben je heer en meester er vergeet je de 3-4 te maken. We hadden de overwinning moeten pakken maar helaas.”

VESTA’19 - Vorstenbossche Boys 6-1
Of VESTA’19 titelkandidaat is? Als het aan trainer Mark Strik ligt hoort zijn ploeg zeker in het rijtje van ploegen die bovenin mee gaan draaien. De start van de competitie was in ieder geval goed. Dankzij drie goals van Jeroen Zegers, twee van Jop Bruggers en een goal van Jacques de Vocht maakte VESTA’19 er zes tegen Vorstenbossche Boys. “Na een rommelige voorbereiding met veel blessures ging het vandaag goed tegen zeker geen verkeerde ploeg. Ik baal wel van de onnodige tegengoal.” Van een offday was bij de bezoekers zeker geen sprake, zegt trainer Dennis Meier. “We misten de vier meest ervaren en beste spelers waardoor onze as compleet veranderd was. Dat in combinatie met de kwaliteit van VESTA’19, wat gewoon een hele goede ploeg is, zorgde ervoor dat we meteen achter de feiten aanliepen. Na rust heb ik het systeem aangepast waardoor we direct op 3-1 kwamen. Dat zorgde voor een opleving, maar werd meteen gevolgd door een zeer ongelukkige penalty tegen. Toen was het geloof verdwenen. Ondanks het resultaat was dit voor de minder ervaren jongens een kans om ervaring op te bouwen. Nu hopen dat de rest weer snel hersteld is.”

Gassel - Festilent 3-4
“Een knotsgekke wedstrijd” noemt Gassel-trainer het, zijn collega Tom Jacobs van Festilent spreekt van een “chaotische wedstrijd.” Koenders: “Er zat echt van alles op en aan. Ik ben trots op mijn ploeg die werklust en strijd heeft getoond. We hadden vandaag het geluk niet aan onze zijde en Festilent is echt goed weggekomen met dit resultaat in Gassel. Uiteindelijk kopen we er helemaal niks voor tegen een in mijn ogen titelkandidaat hebben we er alles aan gedaan om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Met iets meer geluk was dit gelukt en hadden we dat ook verdiend maar het viel helaas verkeerd uit voor ons in cruciale momenten. Met deze inzet wil om te winnen biedt deze wedstrijd perspectief voor de komende weken. Hopelijk kunnen we de selectie een beetje fit houden.” Bij Gassel scoorden Roel Strik, Pieter van Bommel en Cas van Houtum. Jacobs: “Gassel was genadeloos in het afmaken van hun kansen. Uiteindelijk komen we goed terug en winnen we de wedstrijd dankzij de individuele klasse van Bram Geurts die er drie heeft gemaakt en invaller Mart Bongers die de winnende tegen de touwen kopt.” Jacobs is ook blij met zijn doelman Nick van der Horst. “In de tiende minuut van de blessuretijd pakte hij een zekere goal eruit waardoor we de winst over de streep hebben getrokken.”

FC de Rakt - SIOL 6-2
FC de Rakt maakte indruk door SIOL met 6-2 te verslaan. “Een goede uitslag om mee te beginnen”, concludeert trainer Eus Marijnissen. “Wel zie ik verbeterpunten. Zo moeten we meer kansen benutten. Ook zijn we op sommige momenten te nonchalant en geven we de tegenstander het idee dat ze terug in de wedstrijd kunnen komen. We moeten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven, daar gaan we aan werken. Waar ik wel blij mee ben, is dat onze groep fit is en dat er geen blessuregevallen bij zijn gekomen.” Thomas Mertens toonde zijn waarde door er drie te maken voor de Udenaren. Ook Robin van de Ven en Bart Langenhuijzen scoorden, de 2-0 was een eigen doelpunt. Bij SIOL scoorden Selim Sahinturk en Hans Cooke.

Vierde klasse H:
NLC’03 - Achilles Reek 1-2
Cito - Herpinia 3-2
SCMH - Ulysses 2-1
SES - Juliana Mill 3-3
VESTA’19 - Vorstenbossche Boys 6-1
Gassel - Festilent 3-4
FC de Rakt - SIOL 6-2

Meer berichten