JVC Cuijk legde tegen ESA een uitstekende wedstrijd neer en won met ruime cijfers. Foto: Gerno de Haas

JVC Cuijk legt ‘concurrent’ ESA over de knie

Voetbal 637 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft op zaterdag hard uitgehaald tegen ESA. De Arnhemmers, die voor dit seizoen als concurrent voor de titel golden, werden zeker voor rust zoek gespeeld door JVC, dat uiteindelijk met 6-1 won. “We hebben ze echt volledig overklast”, glunderde trainer Dennis Straatman na afloop.

Bij rust leidde JVC Cuijk al met 4-0. Jasper Vink opende na tien minuten de score, waarna Jacky Chi halverwege het eerste bedrijf de marge verdubbelde. Sjors Broenland (mooie vrije trap) en opnieuw Vink tilden de stand naar 4-0. ESA deed in de tweede helft wat terug, maar Ali Özdimir en Jordi Toonen zorgden voor een 6-1 eindstand. Straatman was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. “We hebben ruim twee jaar toegeleefd naar het moment om ons te kunnen meten met directe concurrenten. Als het er dan zo uit komt, kan je niks anders dan supertrots zijn op deze ploeg. ESA heeft meer dan genoeg kwaliteit om veel wedstrijden te winnen in deze klasse, maar vandaag hebben we ze echt volledig overklast.”
Door de overwinning staat JVC Cuijk tweede in de derde klasse A. Op doelsaldo (+11 tegenover +8) moeten de Cuijkenaren alleen FC Zutphen boven zich dulden.