<p>Excellent ontdeed zich met veel moeite van SV United.</p>

Excellent ontdeed zich met veel moeite van SV United.

(Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

3D: Excellent neemt koppositie in na puntenverlies Boekel Sport en EGS’20

  •   keer gelezen   Voetbal

Excellent heeft de koppositie in de derde klasse D gegrepen na een moeizame overwinning op eigen veld tegen SV United. Boekel Sport speelde gelijk tegen Groesbeekse Boys, terwijl EGS’20 verrassend onderuit ging bij Melderslo. Vitesse’08 behaalde het eerste punt van de nieuwe jaargang.

Thijn Cornelissen en Sven van Gelder maakten in Oploo het verschil namens Excellent (2-1), dat veel moeite kende met SV United, maar net wat effectiever bleek dan de gasten uit Wanssum, voor wie alleen Sven Lensen scoorde. “Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Het was een zwaarbevochten overwinning”, erkende John Janssen van Excellent, dat nu als enige ploeg zes punten heeft.

Gelijkspel Boekel Sport, verlies EGS’20
Excellent dankte de koppositie doordat EGS’20 met 2-0 verloor van Melderslo (’Terecht’, aldus EGS’20-coach Remco ten Hoopen) en het gelijkspel van Boekel Sport thuis tegen Groesbeekse Boys: 2-2. Rens Hubers maakte al vroeg 0-1, waarna Sander de Bruin het goed voetballende Boys zelfs op 0-2 bracht. Na enkele omzettingen door trainer Marc van de Ven kwam Boekel Sport na rust beter voor de dag en in de slotfase knokte de thuisploeg zich nog naast Groesbeekse Boys. Pim Wammes en Merijn van Haandel vonden het netje. In het laatste kwartier was het voor beide ploegen billenknijpen. Met gevaarlijke uitvallen kwam Groesbeekse Boys nog een paar keer dicht bij een derde treffer. Ook Boekel Sport deed pogingen de volle winst op te strijken. Een derde goal bleef echter uit.


Bijschrift - John v Deursen

Kijk deze week op Kliksport voor een voorbeschouwing op de derby Handel-Boekel Sport.


Eerste punt
Onderin pakte Vitesse’08 het eerste punt van het nieuwe seizoen thuis tegen SV De Braak. De Gennepenaren dachten lange tijd de drie punten op De Heijkuul te houden dankzij een doelpunt van Niek Hendriks, maar in de voorlaatste minuut dwarrelde een hoekschop van de Helmonders binnen: 1-1. “We hebben het zelf weggegeven. Jammer”, baalde Ales Jurcik van Vitesse’08.

Uitslagen derde klasse D:
Boekel Sport-Groesbeekse Boys 2-2
Excellent-SV United 2-1
Hapse Boys-Germania afgelast
Melderslo-EGS’20 2-0
Vitesse’08-SV De Braak 1-1
SV Ysselsteyn-Rood Wit 3-3

Stand:
1. Excellent 2-6
2. Boekel Sport        2-4
3. Melderslo 2-4
4. Handel        1-3
5. EGS’20 2-3
6. SV United 2-3
7. Germania        1-1
8. Groesbeekse Boys 1-1
9. Vitesse ‘08 2-1
10. Rood Wit 2-1
11. SV Ysselsteyn 2-1
12. SV De Braak 2-1
13. Hapse Boys        1-0

Meer berichten