SIOL won van Gassel. (Foto: Gerno de Haas)

SIOL wint derby van Gassel, SES te sterk voor Festilent, Vorstenbossche Boys haalt hard uit

Voetbal 1.998 keer gelezen

638 dagen geleden tekende Dinand van Haaren zijn contract als trainer van SIOL. In het ‘coronaseizoen’ speelde het eerste elftal alleen een aantal uitwedstrijden en dit seizoen werd gestart met een uitwedstrijd. Vandaag na 638 dagen dus de eerste thuiswedstrijd in Katwijk. Direct een derby tegen Gassel die leeft bij de spelersgroep en supporters. Voor Van Haaren extra leuk omdat Dennis Koenders de trainer van Gassel is. In het verleden was Van Haaren bij JVC Cuijk jeugdtrainer van Koenders.

In de eerste helft nam SIOL een 2-0 voorsprong. Na een kwartier opende Ali Gencalioglu de score. Sylvano van den Brink tekende voor de tweede treffer. Daarna gaf SIOL het heft uit handen. Gassel werd sterker en vooral in de tweede helft was het vooral tegenhouden wat SIOL deed. De keeper deed het uitstekend en kreeg ook hulp van de paal en lat. Gassel scoorde 1 keer, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. Aan de andere kant scoorde SIOL de beslissende. Selim Sahinturk maakte geen fout vanaf elf meter: 3-1. Van Haaren: “Gassel was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Maar deze punten smaken wel heel lekker.”

SIOL - Gassel. (Foto: Gerno de Haas)

Vorstenbossche Boys - NLC’03 5-1
Vorstenbossche Boys verloor de openingswedstrijd met 6-1 van VESTA’19, maar nam vandaag sportieve revanche. NLC’03 werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 5-1. Met rust stond het al 3-0 door goals van Rick Dortmans, Marvin van Heeswijk (penalty) en Luuk van Heertum. Dortmans maakte er na 51 minuten 4-0 van. Van Heeswijk benutte vervolgens opnieuw een penalty, waarna Mitchell van Boxtel met een rake vrije trap iets terug deed. Trainer Dennis Meier: “Een terechte overwinning met veel goede doelpunten. We hadden er nog een stuk of vijf moeten maken, maar begrijpelijk dat de jongens in zo’n fase ook voor eigen succes willen gaan.” Langs de kant stond onder andere de selectie van SCMH. Ze waren met een bus en zanger richting Vorstenbosch afgereisd.

Festilent - SES 1-3
De derby tussen Festilent en SES werd toch wel verrassend een prooi voor SES. Met 0-2 stond het al 0-2 door goals van de uitstekend spelende Don Straatman (uit een vrije trap van Melvin van de Elzen) en Rik Kremers (van richting veranderende vrije trap). Na een uur spelen besliste de pas 17-jaar geworden Tieme Kuppen het duel. Vlak voor tijd zorgde Bram Geurts op aangeven van Jasper van de Berg voor de eretreffer: 1-3. SES-trainer Robert van Mierlo: “We verzuimden na de 0-3 om de score uit te breiden. Over het algemeen hebben we goed gespeeld. De organisatie stond goed en de jongens hebben hard gewerkt.” Van Mierlo had ook nog een compliment voor ‘de veldmeester’ van Festilent. “Het veld lag er uitstekend bij. Je kon er lekker op voetballen.” Een smet op dit alles is de blessure van keeper Jon de Klein. SES hoopt dat de kwetsuur meevalt.