<p>Ruud Kaiser is aan de kant gezet als hoofdtrainer van Achilles'29.&nbsp;</p>

Ruud Kaiser is aan de kant gezet als hoofdtrainer van Achilles'29. 

(Foto: Peter Kuijpers)

Achilles’29 stelt hoofdtrainer Ruud Kaiser op non-actief

  •   keer gelezen   Voetbal

GROESBEEK | Achilles’29 heeft Ruud Kaiser op non-actief gesteld. De oud-trainer van JVC Cuijk (60) wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte seizoenstart van de Groesbeekse club in de Hoofdklasse A. “Natuurlijk zijn de resultaten slecht, maar dit ontslag zag ik niet aankomen”, aldus Kaiser.

Het ontslag komt op een uitermate ongelukkig moment voor Kaiser, die naar eigen zeggen een bizarre maand achter de rug heeft. “Mijn vader is onlangs overleden. Op zijn sterfbed hebben mijn moeder, vrouw en ik ondanks corona opgelopen. Zeker mijn vrouw is erg ziek geweest. Bovendien is in dezelfde periode ook nog onze kat overleden. De laatste weken ben ik dus minder op de club geweest, maar ik heb nooit een signaal ontvangen dat de spelers mijn werkwijze zat waren. Niet de slechte resultaten maar dat de halve spelersgroep niet met mij door zou willen, is volgens Wilfried Schoonderbeek (technisch manager) de reden om mij op non-actief te stellen. Dat kan ik haast niet begrijpen, want dat zou namelijk de eerste keer in mijn carrière zijn. Ik dacht vorige week dat de gifbeker leeg was, maar blijkbaar niet”, sombert Kaiser, die vertrouwen had dat de ommekeer aanstaande was. “Ik mis al het hele seizoen mijn halve basiselftal door blessures. Vanaf deze week zou ik weer met mijn beoogde basiselftal kunnen gaan trainen en spelen.”
Achilles’29 staat met één punt uit zes wedstrijden op de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse A. Patrick Pothuizen, de huidige hoofdcoach van Astrantia, wordt genoemd als Kaisers’ opvolger.

Meer berichten