<p>Wil Beijer trainer van Olympia&#39;18&nbsp;</p>

Wil Beijer trainer van Olympia'18 

(Foto: Peter Kuijpers)

2F: Wil Beijer: ‘CHC is favoriet en zal in het begin een hoog tempo spelen’

  •   keer gelezen   Voetbal

Geen speld tussen te krijgen. De wedstijd CHC – Olympia’18 is al een vroege topper. Waarom? Omdat het de nummer één tegen de nummer twee is. Voor het overige echt onvoorspelbare duels. Kunnen Volharding en Emplina, de slipstreamers van koploper Olympia’18, de club uit Boxmeer blijven volgen? Ook deze twee spelen tegen elkaar. Was het maar zondag horen we u zeggen. 

Door: Peter Kuijpers

Eerlijkheidshalve moet deze redactie erkennen dat de competitie voor de ploegen onder de hoofdklasse nog maar amper begonnen is. Toch spreken we bij de paring CHC – Olympia’18 van een topper. Wel toegegeven dat dit affiche in april een heel andere lading had meegekregen. Trainer Wil Beijer benadert het altijd met zijn heerlijk cynisme. Beijer: “Een topper? Toevallig de nummer één tegen de nummer twee. Ik heb begrepen dat CHC inderdaad heel veel individuele kwaliteiten heeft. Acht keer gescoord en maar vijf tegendoelpunten. We zullen goed gedisciplineerd moeten spelen en beter aan de bal zijn dan de afgelopen wedstrijden. CHC is de favoriet en zal in het begin een hoog tempo spelen om snel tot scoren te komen. We gaan zeker ruimte krijgen om daarvan te profiteren. Het kan wel eens een open wedstrijd worden met veel doelpunten.”

Rode kaarten
Bij CHC lijkt topspits Wesley Meeuwsen zijn draai te hebben gevonden. Zondag scoorde hij een hattrick in het met 1-4 gewonnen duel bij Real Lunet. Een wedstrijd waar de thuisclub met negen man eindigde wegens twee rode kaarten (doelman Jesse de Vries direct rood en Daniël Kengawe twee maal geel). Om 14.00 uur zal scheidsrechter Teun van Pelt de wedstrijd op De Schutskamp van start blazen. 


Spits Wesley Meeuwsen in zijn Blauw Geel’38 periode knalt ze weer makkelijk binnen nu bij CHC (Foto Peter Kuijpers )

DAW Schaijk – Volkel
Ondanks de wat matte voorbereiding heeft DAW uit twee wedstrijden vier punten weten te sprokkelen. De 1-0 magere winst op Prinses Irene in de ouverture van de competitie en zondag het puntje bij Emplina is gewoon prima. Zondag komt Volkel, waar vooraf (ze zullen het never nooit toegeven) drie punten zijn aangevinkt. Dat is ook niet verwonderlijk want Volkel lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan en speelde pas één wedstrijd. Thuis werd met 0-2 verloren van Emplina terwijl de veldverhoudingen in het voordeel waren van de thuisclub. “We kregen dotten van kansen die er echt wel in mogen”, sprak trainer Michiel Jans na afloop. Maar scoren is een kwaliteitsfactor en topspitsen zijn duur of dun gezaaid. Zondag ontmoet hij zijn vriend Rob van der Ven als trainer van DAW Schaijk.

Bart Teeuwen
Van der Ven nuanceert: “Vier punten uit twee wedstrijden is niet verkeerd, maar de goede start is pas compleet als we zondag om half vijf met zeven uit drie staan. Dit zal zeker niet gemakkelijk worden. Gezien onze wisselvalligheid de laatste weken, kunnen wij van iedereen winnen, maar ook zomaar van elke tegenstander in deze klasse verliezen. Iedereen kan zeggen wat ze willen, maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn. Ik heb Volkel voor de beker tegen Olympia ‘18 bekeken en zelf kunnen zien dat Volkel steeds lastiger te bespelen is. Zeker wanneer ze compleet zijn. Daarnaast hebben ze met Bart Teeuwen een speler die het verschil kan maken. Zelf zullen we helaas nog enkele spelers moeten missen. Mike van de Ven en Niels de Groot zijn nog geblesseerd en daarnaast zullen we deze week moeten kijken hoe enkele anderen uit de wedstrijd tegen Emplina zijn gekomen.” Prima teksten van de DAW-trainer. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Van Westing voor het begin. 

Venhorst – Helvoirt
Het zit nieuwe trainer Michaël van Doren nog niet mee bij zijn club Venhorst. Het dorp Venhorst is maar klein, je bent er doorheen voor je het weet. Een enthousiaste club met altijd vrolijke medewerkers. De selectie is maar smal althans als je het op kwaliteit gaan beoordelen. Het tweede team speelt een bescheiden rol in de vierde reserve klasse tegen veelal derde teams. Dan is de het verschil met de tweede klasse standaard wel heel erg groot. De resultaten van Venhorst zijn nog mager Van Doren legt het uit: “De resultaten zijn er inderdaad nog niet, daarentegen twee wedstrijden gespeeld waar resultaat zeker tot de mogelijkheden behoorden. Het lijkt er niet goed uit te zien met Thijs, we wachten nog op het resultaat van de onderzoeken. Als Venhorst zijnde gaan wij in de tweede klasse niet zomaar wedstrijden winnen, we moeten daar als team hard voor knokken. Met strijdlust en de kwaliteiten die wij individueel en als team bezitten heb ik daar alle vertrouwen in. Het doel is handhaven met ambitie naar meer. Tegen Helvoirt gaan we zeker voor de eerste punten. Een mooie uitdaging tegen een goede tegenstander. Twee keer was het net niet genoeg, drie keer recht is scheepsrecht”, zijn mooie teksten van de Venhorst-trainer.

Vianen Vooruit – Real Lunet
Twee gelijke spelen is tot nu toe het resultaat van Vianen Vooruit. Dat is op zich niet slecht te noemen. Opvallend is het doelsaldo na twee maal 4-4 nu 8-8. Het meest makkelijke is nu te concluderen dat er aan de Koebaksestraat een prima aanval staat met een wat fragiele defensie. Dat doen we dus niet, maar zal ongetwijfeld een aandachtspuntje zijn voor trainer Joost Janssen. Diezelfde Janssen die zondag eindelijk een driepunter hoopt te noteren tegen het behoorlijk beschadigde Real Lunet. De laatste ontmoetingen op 4 oktober en 9 februari 2020 werden beiden malen door regen afgelast. Helemaal terug op 4 november 2018 won Vianen vooruit met 2-0. Justin Tahapary en Mark Daemen waren de schutters, waar zijn ze gebleven? Trainer Joost Janssen van Vianen Vooruit: “Zondag ontvangen we thuis Real Lunet, na twee gelijke spelen wordt het inderdaad tijd voor een driepunter. Maar ik neem aan dat Glenn (de trainer Lunet) daar precies hetzelfde over denkt. Wij weten wel wat over Real Lunet, maar we gaan uit van onze eigen kracht. Afgelopen dinsdag hebben we met de groep onze wedstrijd tegen SVSSS nabesproken en we mogen tevreden zijn met één punt. Met rust stonden we 1-3 achter, maar in de tweede helft hebben we ons van onze best kant laten zien. Hierbij een groot compliment voor mijn team en met name onze keeper Gerben hield ons in de tweede helft in de wedstrijd. Wij hebben zin en kijken uit naar zondag. In Vianen fluit scheidsrechter Masman om 14.30 uur voor aanvang.


Vincent Buijssen, aanvaller van Volharding, hier nog in zijn Gemert periode.  

Volharding – Emplina
De Vierlingsbekers kunnen terugkijken op een prima start. Volharding volgt koploper Olympia’18, samen met nog vier teams, op twee punten. Afgelopen zondag versloeg Volharding in Nistelrode op De Schellen Prinses Irene met de duidelijke cijfers van 0-3. Melvin de Klijn, Vincent Buijssen (pingel) en Tom Kessels tekende voor de treffers. Emplina-trainer Jeroen van Bezouwen, de voormalige coach van onder anderen UNA, baalde van het gelijke spel. “We vergaten de score uit te bouwen”, wist hij na afloop te melden. Emplina heeft nu eveneens vier punten, dus alleen al om die reden een duel uit het linkerrijtje van 2F. Zondag Emplina weet ook trainer Johan Vullings: “Zondag komt inderdaad Emplina op bezoek, dat voor ons altijd een zware tegenstander is. Emplina staat bekend als een ploeg met een goede organisatie, fysiek sterk en zeer gevaarlijk en effectief is in de omschakeling. Het is zaak dat we ons daar goed op voorbereiden, maar ook vooral zelf de lijn doortrekken van afgelopen zondag tegen Prinses Irene. Dat betekent ook dat we aan de bal beter moeten zijn om een resultaat te halen. Helaas moeten we noodgedwongen een paar wijzigingen in de basisopstelling doorvoeren, maar er zal weer een team staan dat weerstand kan bieden.” Op Soetendaal fluit scheidsrechter Scheepers om 14.30 uur voor aanvang.

Heeswijk – Prinses Irene
De teams spelen al jaren tegen elkaar. De ploeg uit Nistelrode maakte alleen in het seizoen 2018-2019 een kort uitstapje naar de eerste klasse waar het datzelfde jaar uit degradeerde. Met nul uit twee is de start van Prinses Irene nog matig te noemen. Toegegeven, makkelijk achter je pc ingetikt terwijl de regen tegen het redactieraam kleddert. Met een doelsaldo van 0-4 blijkt de scoringsmachine wat te haperen in Nistelrode. Heeswijk doet het wat beter. Verloor knullig bij SVSSS en pakte vorige week een kleine winst op het ook al gehandicapte Venhorst. Zondag treffen de twee teams elkaar in Heeswijk. Om half drie wordt er afgetrapt waar scheidsrechter Meijer het sportief voor het zeggen heeft. Zoals het er nu uitziet is Kliksport daarbij aanwezig.

SVSSS – EVVC
Een affiche, dat met veel medeklinkers en slecht één klinker, zo uit de nostalgische letterbak van onze oud school zou kunnen komen. Voetbalclub EVVC heeft wel eens vrolijkere tijden gekend. Tijden dat getrouwen in de hekken hingen achter de kantinegoal lijken nog ver weg. Alles heeft zijn reden en ook in Vinkel groeien supertalenten nu eenmaal niet aan een boom of struik. Veel mutaties en blessures spelen trainer Antwan van Rijn parten: “Klopt, we zijn nog niet op sterkte en helaas afgelopen zondag komen er nog twee blessuregevallen erbij. Met SVSSS krijgen we zondag weer een sterke tegenstander. We gaan ons goed voorbereiden en hopen dat de komende weken er weer wat spelers herstellen. En zullen zondag vanuit een goede organisatie onze huid zo duur mogelijk verkopen”, zegt de geplaagde trainer. Om 14.30 uur fluit in Udenhout scheidsrechter Drost voor aanvang.

Programma voor zondag:

CHC-Olympia’18
DAW Schaijk-Volkel
Venhorst-Helvoirt
Vianen Vooruit-Real Lunet
Volharding-Emplina
Heeswijk-Prinses Irene
SVSSS-EVVC

Stand tweede klasse F:
1. Olympia’18 2-6
2. CHC 2-4
3. Volharding 2-4
4. Emplina 2-4
5. SVSSS 2-4
6. DAW Schaijk 2-4
7. Helvoirt 1-3
8. Heeswijk 2-3
9. Vianen Vooruit 2-2
10. Real Lunet 2-1
11. Volkel 1-0
12. Venhorst 2-0
13. Prinses Irene 2-0
14. EVVC 2-0

Meer berichten