<p>Gassel - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)</p>

Gassel - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

4H: NLC’03 verrast VESTA’19, Ulysses doet Gassel pijn, FC de Rakt trefzeker en in vorm

  •   keer gelezen   Voetbal

FC de Rakt is dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden. De Udenaren wonnen allebei hun wedstrijden en scoorden daarin elf keer. Ook Cito en SCMH zijn nog zonder puntenverlies. Maar er gebeurde meer in deze speelronde van de vierde klasse H.

NLC’03 - VESTA’19 1-0


NLC’03 - VESTA’19. (Foto: Leon Voskamp)

Na twee nederlagen op rij veranderde trainer Willem van Kreij van tactiek. Om geen kanonnenvoer voor VESTA’19 te worden, koos hij voor een wat meer verdedigende opstelling en wat meer ervaring in de ploeg. Met succes, want de Lithenaren wonnen toch wel verrassend met 1-0. Stijn Bijl was matchwinner, toen hij een rebound van een vrije trap van Mitchell van Boxtel binnenwerkte. Lees later deze week op Kliksport interviews met Van Kreij en VESTA’19-trainer Mark Strik.


NLC’03 - VESTA’19. (Foto: Leon Voskamp) 

SCMH - Herpinia 1-0
SCMH won ook het tweede duel deze competitie. Een goal van Roel Bekkers op aangeven van Gijs Donkers in de extra tijd van de eerste helft leverde de ploeg uit Mariaheide drie punten op. Trainer Stan Vos: “In de eerste helft waren wij de betere ploeg. Na rust was het matig en rommelig en veel lange ballen.” Maarten Hendriks van Herpinia vond dat zijn ploeg geen aanspraak maakte op een overwinning, maar dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. “Het was zeer matig van beide kanten. Wij grijpen 1 keer niet goed in en het staat 1-0. In de tweede helft drongen we wel aan, maar creëerden weinig grote kansen. Vlak voor tijd kreeg Wouter Nass nog een goede schietkans, maar de doelman redde.”

FC de Rakt - Vorstenbossche Boys 5-1
FC de Rakt gaat na twee duels aan kop. Na een 6-2 overwinning op SIOL volgde vandaag een 5-1 winst op Vorstenbossche Boys. Net als in de eerste speelronde scoorde Thomas Mertens opnieuw drie keer. Ook Jorg Verhoeven en Bart Langenhuijzen waren trefzeker voor de Udenaren. De 0-1 van de gasten viel al na 10 minuten. “Een dikverdiende overwinning die ruimer had kunnen zijn. Ik ben tevreden met het spel”, aldus trainer Eus Marijnissen. Zijn collega Dennis Meier van de tegenstanders spreekt van een bizarre wedstrijd. “We begonnen goed. We waren de betere ploeg en kwamen verdiend op 0-1. Op het moment dat ik zat te wachten op de 0-2 valt wederom een van mijn beste en ervaren spelers uit met een schouderblessure. Vanaf dat moment zie je het vertrouwen uit de ploeg wegsijpelen. Teveel blessures zorgen voor een te groot gemis aan ervaring. Dat is overmacht, maar ook gebrek aan doorzettingsvermogen.”

Festilent - SIOL 0-0
Een op voorhand leuk affiche, maar de toeschouwers in Zeeland zagen geen goals. “In de eerste helft hadden wij een overwicht en twee grote kansen. De tweede helft kon beide kanten opgaan”, concludeert SIOL-trainer Dinand van Haaren. In de slotminuut was Festilent heel dicht bij de winst met een kopbal op de lat.

Juliana Mill - Achilles Reek 1-1
Juliana Mill en Achilles Reek eindigden de wedstrijd met een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kreeg volgens trainer Tom van Dalen te weinig. “We hadden 65 procent balbezit en vooral de tweede helft vergaten we de kansen af te maken. Er is hard gewerkt door de jongens en veel energie ingelegd. Daar ben ik wel trots op.”

Gassel - Ulysses 2-3


Gassel - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
 
De eerste driepunter van Ulysses is een feit. Tegen Gassel werd er met 2-3 gewonnen. Het was een eerste helft waarin twee penalty’s werden gegeven. De eerste was voor de Megenaren, die werd benut door Bernd van de Camp. Het antwoord van Gassel volgde. Max van Eldijk (de nieuwe eerste doelman) keerde de inzet, maar de penalty moest opnieuw worden genomen. Die keer was het wel raak. De Megenaren kwamen nog voor rust opnieuw op voorsprong. Jordy Vestering kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en werkte binnen. In de tweede helft moest opnieuw een penalty Gassel aan de gelijkmaker helpen. Ramon van der Venne faalde niet en leek zijn ploeg een punt te bezorgen. Tot in de laatste minuut een afgeslagen corner voor de voeten van Maurice van Rossem viel. Met een kanonskogel liet hij de Gasselse doelman kansloos. Ulysses-trainer Manfred van Erp: “Een gelijkopgaande wedstrijd waarin we heel blij zijn met drie punten. De jongens hebben gevochten als leeuwen. Deze overwinning geeft vertrouwen.”


Gassel - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem) 

SES - Cito 0-3
SES had niets in te brengen tegen Cito. Door twee goals van Ferhat Coskun en een van Younesse Ettahouri werd het 0-3. SES-trainer Robert van Mierlo: “Cito was veel sterker. Al onze spelers haalden bij lange na niet het niveau van vorige week. Onze reservekeeper Koen Nooijen voorkwam erger. Snel vergeten en lering uit trekken.”

Vierde klasse H:
NLC’03 - VESTA’19 1-0
SCMH - Herpinia 1-0
FC de Rakt - Vorstenbossche Boys 5-1
Festilent - SIOL 0-0
Juliana Mill - Achilles Reek 1-1
Gassel - Ulysses 2-3
SES - Cito 0-3

1. FC de Rakt 2-6
2. Cito 2-6
3. SCMH 2-6
4. Achilles Reek 2-4
5. SES 3-4
6. Festilent 3-4
7. SIOL 3-4
8. VESTA’19 2-3
9. Ulysses 2-3
10. NLC’03 3-3
11. Vorstenbossche Boys 3-3
12. Juliana Mill 2-2
13. Herpinia 2-0
14. Gassel 3-0

Cito - FC de Rakt
VESTA’19 - SCMH
Ulysses - SES
Achilles Reek - Gassel
Vorstenbossche Boys - Festilent
SIOL - Juliana Mill
Herpinia - NLC’03

Meer berichten